A mai ateisták 80%-a divatateista, jól gondolom ugye?
szerintem a nagy része inkább kiábrándul a hitből, a vallásból. A több évszázados egyházi "lehúzások", "megtévesztések" ehhez jelentősen hozzásegítettek.
Az, hogy nem divat a vallásosság, más kérdés. Nincs azzal semmi gond, ha valaki ateista.
Én fundamentalista radikális hívő vagyok.
De azt kijelenteni, hogy egy ateista divatateista lenne, szerintem marhaság. Mint ahogy azt is, hogy aki nem hisz egy Istenben, az okosabb lenne. Aki ilyet mond, annak eleve megkérdőjelezhető az úgynevezett okossága. Bölcsnek biztos nem bölcs, legalábbis a kijelentése alapján.
És azt állítani, hogy aki nem ateista, az egy olyan közösségben lenne, amely rendezett? És aki ateista, az azért az, hogy felfigyeljenek a "nyomorúságos" életükre?
Egyrészt nyomorúságos, mert azt hiszik, hogy gazdagok, okosak, szépek, de egyáltalán nem biztos. Viszont ők ezt nem látják, és nem azért hisznek szerintem vagy nem hisznek, hogy felhívják a figyelmet megukra. Ahogy a vallásos ember sem azért vallásos, hogy felhívja magára a figyelmet. Lehet, hogy van egy-két ilyen mindkét oldalon, de azért nem hinném, hogy ez jellemző lenne.
Az ateisták a szemem láttára nem lépnek fel semmilyen közösség ellen sem. Pusztán ha szóba kerűl, megvallják a hitüket, illetve a hitetlenségüket. Ez nem fellépés egy közösség ellen. Ők megtévesztett emberek, mint mi is azok voltunk sokáig. Nem vagyunk jobbak. Sőt, Krisztus azt mondta, hogy a világ fiai eszesebbek bizonyos dolgokban, mint a világosság fiai. Jobban bánnak a pénzügyekkel, és egyéb más dolgokban. Pusztán messzebb vannak az igazságtól, mint a világosság fiai.
Na szép, itt pedig egy agymosott, vallásos erkölcshuszár.
Én sem vagyok ateista csak szólok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!