Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért baj, ha valakinek más a...

Miért baj, ha valakinek más a vallása?

Figyelt kérdés

Sokan bántanak Engem, hogy "Zsidó vagyok", nem magyar. Ellenben Én magyar vagyok, csak a vallásom más. Nem értem, miért kell utálni Minket csak a vallási származásunk miatt, mikor nincs okuk rá az embereknek. Jó lenne pár hasznos választ leírni és talán megtudnám érteni...

L

2012. ápr. 6. 23:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Sztem hazassagkor lehet problema, emiatt pl. amikor a partnerkapcsolat kezd komolyabbra fordulni, akkor merülhet fel elöször. Ti. a közös gyerek(ek) vallasa majd melyik lesz, mind2 fel a sajatja szerint kepzeli majd nevelni, ha valoban vallasosak, nemcsak papiron. Persze a csaladi elet is elkepzelhetetlen igy, hiszen pl. jehovaknal nincs karacsony, husvet, mas-mas vallasoknal mas szokasok.

A zsido vallassal en csak a törtenemkönyvben talalkoztam, felenk (vas megye) nem tudok zsidokrol vagy en nem tudom roluk, h zsidok. Es sajnos egy felsöbbrendüsegükröl szolo antiszemita email hozzam is eljutott, es öszinten en eddig nem hittem, hogy földfoglalo terveik lennenek, azt hittem, ez csak valami idegengyülöletre buzdito kitalacio.

2012. ápr. 7. 00:00
 12/26 anonim ***** válasza:
75%
Remélem, nem gondoljátok komolyan azokat a legendákat, hogy a zsidók akkor nagyképűek, hogy nem ülnek gojokkal egy asztalhoz... ))) Akkor elmondanám, hogy a múlt héten a Bálint Zsidó Közösségi Házban vacsoráztam goj létemre, a vacsora előtt héberül mondtak áldást, kalácsot ettünk, bort is ittunk hozzá, ahogy illik, mindenki tudta, hogy nem vagyok zsidó, csak a lányom imád odajárni, mert annyira jófejek, így aztán én is elmentem a szülői vacsorára. Nagyon örülök, hogy odajár a lányom!
2012. ápr. 7. 00:02
 13/26 A kérdező kommentje:

Nekem ilyen sose jutna az eszembe, hogy ne üljek vele egy asztalhoz mert nem zsidó. A többi is hülyeség, a betért zsidókat ugyanúgy kezelik és bánnak velük mint aki annak született. Én egyenlőnek tekintek minden embert, beleértve Magamat is. Ami pedig Izraellel történik, ahhoz Nekem semmi közöm, ráadásul még sose jártam ott.

A liberalizmus híve vagyok. A konfliktusokat mindenképpen illedelmesen próbálom elintézni, utána ha ez nem segít, alkalmazkodom, ha lehetséges, de nem mindig. A Zsidó vallásban azért fontos a megkülönböztetés, mert Mi vagyunk a kiválasztott nép. Nem utálom a keresztényeket, mint leírtam, minden embert egyenlőnek tekintek és tiszteletben tartom más kultúráját, vallását.

2012. ápr. 7. 00:08
 14/26 anonim ***** válasza:
95%
nekem nem számít, kinek mi a vallása, én mindig az adott embert nézem. ha szimpatikus számomra a viselkedése, akkor megkedvelem, ha ellenszenves, akkor nem. tök mindegy, h milyen valláshoz tartozik vagy milyen színű a bőre. ennek sem erénynek sem hátránynak nem szabadna lennie. amúgy magyar vagy, ez nem kérdés.
2012. ápr. 7. 00:11
 15/26 anonim ***** válasza:
Én válaszoltam a 12. választ. Ha valaki talál benne valamit, amért le kell pontozni, árulja el az okát, mert én nem értem. Csupán annyit írtam, hogy semmi bajom a zsidókkal, és jól érzem magam közöttük. Ez bűn?
2012. ápr. 7. 00:14
 16/26 anonim ***** válasza:
4%
kamu, provokátor
2012. ápr. 7. 00:20
 17/26 A kérdező kommentje:
Ebben mi a provokáció?
2012. ápr. 7. 00:21
 18/26 anonim ***** válasza:
19%
Én zsidó cégnél dolgozom és gyűlölöm a fajtájukat.
2012. ápr. 7. 01:22
 19/26 anonim ***** válasza:
Nem baj csak az embernek "kell" valaki akit utálhatnak ha nem a vallás miatt akkor azért mert más focicsapatnak szurkol,meleg,gazdagabb nála... . Ez van mi emberek ilyenek vagyunk. Téged épp a vallásod miatt utálnak ha keresztény lennél akkor meg a más ember utálna.
2012. ápr. 7. 08:10
 20/26 anonim ***** válasza:
56%

10 vagyok és 12-nek magyaráznám:

Nem azért nem ülnek velem egy asztalhoz,mert nagyképúek,hanem mert ortodoxok. A vallás tiltja. Csináltakolyan trükköket, hogy kétféle terítőt tettek az egyik és a másik felére és akkor leülhettünk egy asztalhoz. (mert nem számított egynek a 2 terítő miatt.)

A barátommár nem tartja a vallását, de pla szüleinél én nemis ehetek,mert ki kéne dobni utánam az étkészletet.

Azért ez szerintem nem normális és megmutatja hogy néznekmásokra. Akik tisztátalanok.

2012. ápr. 7. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!