Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha tartozol valakinek, mi az...

Ha tartozol valakinek, mi az első dolgod, ha pénzhez jutsz?

Figyelt kérdés

Barátnőmék november óta tartoznak nekem és még pár helyre. Feltöltős az internetük, láttam hogy feltöltötték megint 3000-rel. (ezt havonta 2x megcsinálják)

A férje meg állandóan sörözik. Persze tudom, nem az én dolgom.

Csak már régóta hallgatom a páromtól,hogy azt a 6 ezret amivel még tartoznak, soha nem fogom visszakapni.

2 hét múlva költöznek, de ég a városban maradnak. Nincs kizárva, hogy 2-3 hónapon belül a várost is elhagyják.

Én megértem, hogy szarul állnak anyagilag, de mi is pénzből élünk. :( És november már rég elmúlt.

2012. ápr. 5. 18:23
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Természetesen visszaadni a kölcsönt. De azén ismerőseim sem azt tölesztik először, hanem a sajátkis szükségleteiket, beülések, vacsik, rucik és utána a kölcsön...
2012. ápr. 5. 18:29
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Azt a pénzt elfelejtheted...

Szar dolog, ha tartozom, és ha nekem tartoznak.

Volt munkáltatóm fél éve tartozik egymillióval...

2012. ápr. 5. 18:30
 3/10 A kérdező kommentje:

Rálátunk egy ilyen kiülős falatozóra. Tisztában vagyunk az árakkal, és láttuk a barátnőméket itt. Tom, hogy a férje megiszik minimum 4 sört, az kb ezer ft. És ezt minden nap amíg van pénzük.

Nem csak nekem tartoznak, de másnak sem fizetnek. (eddig nem tudtak).

2012. ápr. 5. 18:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

egyszerűen szépen elé állsz, és kéred vissza a pénzed

megmondod hogy 3 napon belül szíveskedjen megadni mert már régóta tartozik, és nagyon kéne a pénz,találj ki vmit, nem mintha köze volna hozzá, pl: gyógyszerre kell sűrgősen

jah és ez nem barátnő !

és igen a te dolgod,. addig míg nem adják meg a tartozást.

vagy tudod mit? menjél már te is kölcsönkérni,

és annyira nem állhatnak szarul , ha sörözgetni meg internetezni van pénz.

ne légy bamba!

2012. ápr. 5. 18:52
 5/10 anonim ***** válasza:
46%

Én megértem az érzéseid.

Csak megvilágítanám a másik oldalt is. Valószínűleg valamelyikük munkanélküli, különben nem kértek volna kölcsön vagy már rég megadták volna, 6ezer nem nagy összeg. Szóval az internet az alapszükséglet a munkakereséshez. Abszolút érthető, hogy feltöltik.

Beülős kajálás. Láttad őket készpénzzel fizetni? Nem lehet, hogy étkezési utalvánnyal fizetnek? Vagy üdülési csekkel? Azt sajna csak éttermekben lehet elkölteni.

A fő kérdésedre a válasz. Én is tartozom a szüleimnek. Nem 6ezerrel, inkább 60ezerrel sőt többel. Mégis megveszem ami kell itthon, sőt még bútort is. Miért?! Mert élni kell, hogy pénzt kereshessek. Ha minden fillért a tartozás törlesztésére adok, akkor a létminimumon tartom magam, azzal pedig megkockáztatom a keresőképességem. Tehát kevesebb lesz az esélye a törlesztésnek.

Lehetséges, hogy más adósságokat kezdtek el törleszteni elsőként. Egyszerre nem tudják az összeset. Mondjuk, ha barátnők vagytok akkor kellene beszélgetnetek és akkor kiderülnének ezek a dolgok. Csak rá kell kérdezni.

Ne érts félre nem akarom védeni őket, természetesen érthető, hogy kell neked is a pénz. Kérdés még, hogy miben állapodtatok meg, mikor kezdik törleszteni?

2012. ápr. 5. 19:06
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Feltöltős internet? ezek a barmok havi 9000-ret elb*sznak netre, mikor 2-3000-ért lehetne korlátlan netjük és még a tartozást sem adják meg? Nekem nem is lenne pofám kérni, ha mégis rászorulnék, természetes lenne, hogy az az első, hogy visszaadom.

Én nagyon rájuk szállnék a helyedben, adják csak vissza a pénzem!!!

2012. ápr. 5. 19:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Az hogy megadom.
2012. ápr. 5. 19:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nos ha munkanélküli,meg tartoznak másoknak is akkor ne igyon naponta 4sört 1000ft-ért!Ha akkor jó volt amikor kölcsön kérte,legyen akkor is jó amikor vissza kell adni!Ez igy működik,ha az ember egyszer elveszíti a hitelét utána mehet fűhöz fához,nem kap.Pedig lehet akkor az élete múlna rajta.Ne légy nyuszi,6ezer az hatezer.A tied.Kérd csak vissza,ha nem megy rakd ki fészre had égjen
2012. ápr. 5. 20:10
 9/10 A kérdező kommentje:

Mindketten dolgoznak. Most kapnak adóvisszatérítést, elég nagy összeget (kb 70 E).

Plusz a 2 fizetés.

Oké, ki kell fizetni a régi albérletben az adósságokat, kell 1-2 ruha, a gyereknek a bölcsi stb.

Csak szarul esik, hogy november (ami lassan fél éve volt), nem tudtak ekkora összeget összeszedni.

Úgy is jó lett volna, ha havonta 1000 ft-t törlesztenek. (mondjuk a férje napi 1-el kevesebb sört iszik)

2012. ápr. 6. 07:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Ne itt sírj, hanem menj oda és kérd el tőlük! Nem te vagy a pofátlan, ha kéred!
2012. ápr. 11. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!