Ha tartozol valakinek, mi az első dolgod, ha pénzhez jutsz?
Barátnőmék november óta tartoznak nekem és még pár helyre. Feltöltős az internetük, láttam hogy feltöltötték megint 3000-rel. (ezt havonta 2x megcsinálják)
A férje meg állandóan sörözik. Persze tudom, nem az én dolgom.
Csak már régóta hallgatom a páromtól,hogy azt a 6 ezret amivel még tartoznak, soha nem fogom visszakapni.
2 hét múlva költöznek, de ég a városban maradnak. Nincs kizárva, hogy 2-3 hónapon belül a várost is elhagyják.
Én megértem, hogy szarul állnak anyagilag, de mi is pénzből élünk. :( És november már rég elmúlt.
Azt a pénzt elfelejtheted...
Szar dolog, ha tartozom, és ha nekem tartoznak.
Volt munkáltatóm fél éve tartozik egymillióval...
Rálátunk egy ilyen kiülős falatozóra. Tisztában vagyunk az árakkal, és láttuk a barátnőméket itt. Tom, hogy a férje megiszik minimum 4 sört, az kb ezer ft. És ezt minden nap amíg van pénzük.
Nem csak nekem tartoznak, de másnak sem fizetnek. (eddig nem tudtak).
egyszerűen szépen elé állsz, és kéred vissza a pénzed
megmondod hogy 3 napon belül szíveskedjen megadni mert már régóta tartozik, és nagyon kéne a pénz,találj ki vmit, nem mintha köze volna hozzá, pl: gyógyszerre kell sűrgősen
jah és ez nem barátnő !
és igen a te dolgod,. addig míg nem adják meg a tartozást.
vagy tudod mit? menjél már te is kölcsönkérni,
és annyira nem állhatnak szarul , ha sörözgetni meg internetezni van pénz.
ne légy bamba!
Én megértem az érzéseid.
Csak megvilágítanám a másik oldalt is. Valószínűleg valamelyikük munkanélküli, különben nem kértek volna kölcsön vagy már rég megadták volna, 6ezer nem nagy összeg. Szóval az internet az alapszükséglet a munkakereséshez. Abszolút érthető, hogy feltöltik.
Beülős kajálás. Láttad őket készpénzzel fizetni? Nem lehet, hogy étkezési utalvánnyal fizetnek? Vagy üdülési csekkel? Azt sajna csak éttermekben lehet elkölteni.
A fő kérdésedre a válasz. Én is tartozom a szüleimnek. Nem 6ezerrel, inkább 60ezerrel sőt többel. Mégis megveszem ami kell itthon, sőt még bútort is. Miért?! Mert élni kell, hogy pénzt kereshessek. Ha minden fillért a tartozás törlesztésére adok, akkor a létminimumon tartom magam, azzal pedig megkockáztatom a keresőképességem. Tehát kevesebb lesz az esélye a törlesztésnek.
Lehetséges, hogy más adósságokat kezdtek el törleszteni elsőként. Egyszerre nem tudják az összeset. Mondjuk, ha barátnők vagytok akkor kellene beszélgetnetek és akkor kiderülnének ezek a dolgok. Csak rá kell kérdezni.
Ne érts félre nem akarom védeni őket, természetesen érthető, hogy kell neked is a pénz. Kérdés még, hogy miben állapodtatok meg, mikor kezdik törleszteni?
Feltöltős internet? ezek a barmok havi 9000-ret elb*sznak netre, mikor 2-3000-ért lehetne korlátlan netjük és még a tartozást sem adják meg? Nekem nem is lenne pofám kérni, ha mégis rászorulnék, természetes lenne, hogy az az első, hogy visszaadom.
Én nagyon rájuk szállnék a helyedben, adják csak vissza a pénzem!!!
Mindketten dolgoznak. Most kapnak adóvisszatérítést, elég nagy összeget (kb 70 E).
Plusz a 2 fizetés.
Oké, ki kell fizetni a régi albérletben az adósságokat, kell 1-2 ruha, a gyereknek a bölcsi stb.
Csak szarul esik, hogy november (ami lassan fél éve volt), nem tudtak ekkora összeget összeszedni.
Úgy is jó lett volna, ha havonta 1000 ft-t törlesztenek. (mondjuk a férje napi 1-el kevesebb sört iszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!