Miért baj, ha valakinek más a vallása?
Sokan bántanak Engem, hogy "Zsidó vagyok", nem magyar. Ellenben Én magyar vagyok, csak a vallásom más. Nem értem, miért kell utálni Minket csak a vallási származásunk miatt, mikor nincs okuk rá az embereknek. Jó lenne pár hasznos választ leírni és talán megtudnám érteni...
L
Erről a kérdésről tudod mi jut eszembe??
Nemrég voltam vásárolni egy üzletben.A biztonsági őr egy gyanús külsejű fiatal nyakában lihegett.A gyanús külseje annyit takar,hogy a srác pánk frizurával jelent meg.A srác észre vette,és egyre idegesebb lett.Amikor a pénzárba beállt,akkor is ott legyeskedett a biztonsági őr.A srác kiakad,de normális,nyugodt hangnemben megkérdezte az őrt,hogy mi van rajta,hogy ennyire követi mindenfelé.Az őr játszotta a hülyét,hogy nem is követte(pedig igen,mert már mi is észrevettük) A srác még mindig nyugodtan mondta neki,hogy ha úgy gondolja,hogy lopott,akkor álljon elé,mondja meg,és ő szívesen kipakolja a zsebeit.Ha meg semmi ilyet nem gondol akkor szálljon már le róla,szeretne nyugodtan vásárolgatni.Erre az őr kibukott,és a következőt kiabálta
-Azért szóltál be mert más vagyok?? Mert én indiai vagyok?? Rasszista vagy??Ez a bajod???
Csak lestünk..
Nos a kérdésed hasonló élményt vált ki.Most komolyan! Ahomlokodra van írva,hogy milyen vallásod van??Vagy te minden egyes emberhez odamész és elmondod neki,hogy te X vallásban hiszel,és az miért baj???
Nem igazán értelek.A vallás ugyanolyan magánügy,mint a nemi hovatartozásod.Senkit nem érdekel.De mégis vannak akik ügyet csinálnak belőle..Kár,mert az ilyen emberek lelkiekben nagyon szegényesek lehetnek..
Tudod a zsidó barátom (akinek a szülei még nem ülnek velem egy asztalhoz,mert goj vagyok),tehát őmondta,hogy megértem, ha az emberek nem szeretik azt a vallást ami azt mondja, hogy a követői (mármint azok akik annak is születtek és nem csak másodrangú, betért zsidók) tehát a követői akiválasztottak, többek mint mások, elüzhetik azokat akik laknak valahol többezer éve, csak mert azt hiszik isten nekik adta a földet....
Azt hiszem ez ami a zsidó vallás megítélésétjelentősen rontja. A felsőbbrendűség hangoztatása, a fanatizmus és Izrael
(ez a zsidó fiú az egyik legjobb barátom és nem tartom magam antiszemitának)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!