Vélemény:
Egy utolsó kókler, aki semmilyen szinten nincs tisztába azzal, amit vitatni próbál. Még embernek sem jó, nemhogy kereszténynek, aminek (elvileg) szigorúbb szabályai vannak.
Tény:
-Semmilyen biológiai, fizikai, kémiai tárgyú végzettsége nincs.
-Teológiai végzettsége van, amit nem akkreditált intézményekben szerzett.
-Adócsalásért leültették.
Kedves kérdező, miután szerintem te masszív evolúció-vallás hívő vagy, így nyílván az ócsároló válaszok fognak bejönni.
Néhány dologgal nem értek egyet Hovindtól, de összességében sok ezer ilyen ember is elkellene.
"Tény:
-Semmilyen biológiai, fizikai, kémiai tárgyú végzettsége nincs.
-Teológiai végzettsége van, amit nem akkreditált intézményekben szerzett.
-Adócsalásért leültették."
Igen, ahogy Énochnak, Illésnek, Mózesnek, Ábrahámnak, Izsáknak, Jákobnak, Keresztelő Jánosnak, Pálnak, Jézusnak sem volt teológiai végzettsége, biológiából főiskolája, és jónéhányat üldöztek ilyenek közűl, lecsukták, megöltek közülük. Egy hívőnek Hovinddal történt események legjobb esetben mellette szóló bizonyságok.
Lk 10,21 Azon órában örvendeze Jézus lelkében, és monda: Hálákat adok néked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted. Igen, Atyám, mert így volt kedves te előtted.
Nem kell tanultnak lenni, vagy vizsgázni, hogy a mennyei Atya kinyilatkoztassa valakinek az igazságot.
Az adócsalással kapcsolatban, ha én is ilyesmit csinálnék, mint Hovind, engem is egy idő után elképzelhető, hogy lecsuknának, mivel magam is tök béna vagyok az ilyen pénzügyi dolgokhoz. Ez nem csalás, hanem bénaság.
Lk 16,8 ...mert e világnak fiai eszesebbek a világosságnak fiainál a maguk nemében.
Ez nem változtat azon, hogy hülyeséget beszél olyasmiről, amiről halvány segéd fogalma nincs. Hogyan is ítélhetné meg így az igazságtartalmát? Az meg, hogy onnét ismerhető fel a jó keresztény, hogy lecsukják, egyenesen a nap vicce. Pláne, hogy mentegeted. Adót nem csalnak véletlenül.
Szubjektív dolgokat (egyéni kinyilatkoztatás) meg ne vegyünk már bizonyíték számba. Hogy nézne ki, ha a bíróságon szimpátia alapján hoznának ítéletet, nem pedig bizonyítékok alapján.
Máté: 10 16. Ímé, én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelidek mint a galambok.
17. De óvakodjatok az emberektől; mert törvényszékekre adnak titeket és az ő gyülekezeteikben megostoroznak titeket;
18. És helytartók és királyok elé visznek titeket érettem, bizonyságul ő magoknak és a pogányoknak.
Vidiripi
3. válaszoló.
Add meg a császárnak ami a császáré.
Hovind kereszténynek vallja magát akkor az adó fizetéssel kapcsolatban nagyon is tudnia kellene hogy mi a helyes.
Feltételezhetjük hogy nem azért csukták le mert hibázott az adó bevallásnál hanem azért mert csalt.
S az bűncselekmény. A tetteiért vállalni kell a felelősséget. S ha ennyire béna a pénzügyekhez akkor könyvelővel csináltassa az adóbevallását.
gyakorivalasz2!
"Egy utolsó kókler, aki semmilyen szinten nincs tisztába azzal, amit vitatni próbál."
Ez teljesen objektív vélemény?
Mert ha úgy gondolod hogy igen akkor ez igaz rád is amikor vallási kérdésekben nyilvánítasz véleményt.
Mert a Bibliai alapelvekkel nem vagy tisztában. S az nem ugyan az amit te hittanórán tanultál/hallottál.
Szerintem Hovindnak van ismerete ami nem vitathatatlan de rengeteg érdekes dologra mutat rá.
Kár hogy nincs olyan szakképzett vállalkozó kedvű tudós aki tényleg aprólékosan megvizsgálná amikről Hovind beszél. Érdekes megállapításokra juthatna. Pro és kontra.
Vidripi!
"ha ennyire béna a pénzügyekhez akkor könyvelővel csináltassa az adóbevallását."
Elárulok egy titkot, ha te könyvelőt tartasz, és a könyvelésedet vagy az adóbevallásodat a könyvelő csinálja meg, te nem azért fogysz fizetni, mert övé a felelősség, hanem azért, mert megcsinálta. Az aláírás a tiéd lesz, hogy elfogadtad az őáltala megcsinált könyvelést illetve az adóbevallást. Ha a munkáltató csinálja meg a bevallásodat, akkor sem az övé lesz a felelősség, ha valamit elszúrtak, akkor te fizetsz és nem ők. Ha nem tudsz fizetni és nem tudják sehonnan behajtani, akkor leülheted, viszont akkor priuszos leszel, ami azért probléma, mert a legtöbb munkahelyhez erkölcsi bizonyítvány kell. Tehát ne ítéljük láttatlanban Hovinddal, ugyanis az adócsalásáról semmit, de semmit nem tudunk. Vagy te ott voltál a tárgyaláson?
Gyakoriválasz2!
Gondolom neked sincs akreditált teológiai végzettséged, így nem értem, hogy miért szólsz bele a vallás témába? Azon az alapon, hogy Hovindnak nincs akreditált végzettsége. Vagy te nyugodtan végzel egy egy mondjuk Sola Scriptura teológiai főiskolát? Na, mi nekünk is hányingerünk lenne egy evolúció vallású iskolába járástól, csak azért, hogy villoghassunk a papírral.
"Az meg, hogy onnét ismerhető fel a jó keresztény, hogy lecsukják, egyenesen a nap vicce."
Ilyet nem mondtam, de attól nem fogok ítélni, és fenékre ülni, mert egy állami bíróság elítélte pénzügyi vádakkal. Ráadásul természetes, hogy egy evolúció vallást tagadó embert, ki nem hajlong a szent tehén előtt, üldöznek kisebb nagyobb mértékben.
Sziasztok
Vidiripi
Nos a tárgyaláson nem voltam ott. De azt tudom hogy az adó meg nem fizetését nagyon szigorúan veszik. Persze az USA-ban biztosan mások az adó törvények mint nálunk. De valami alapján csak elítélték.
"De valami alapján csak elítélték."
Ja, ahogy Krisztust is és Pált is, és Keresztelő Jánost is...
Az igazságot nem úgy döntjük el, hogy ki mondja, hanem úgy, hogy mit mond. Magyarán Kent Hovind "tanításainak" semmi köze nincs az elítéléséhez. Ezen kívűl nincs köze a serdülőkorban elkövetett esetleges baklövéseihez sem, igaz? Az igazságot nem így állapítjuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!