Mi a véleménye a Jeohva Tanúinak Tolkien A Gyűrűk Ura és C. S. Lewis Narnia Krónikái könyvekről, történeteiről?
A Narnia Krónikái tele van keresztény allegóriákkal, így nem hiszem, hogy nagyon el tudná távolítani őket. Meg ez különben is baromság. Az ő válaszaikat várom.
(Kedves első válaszoló, nem téged minősítettelek, csak ez az "eltérít az igaz úttól" dolgot. Csak a gyenge embereket lehet eltéríteni céljaiktól.)
"Csak a gyenge embereket lehet eltéríteni céljaiktól"
Minden vallásos akkor gyenge mert alapból nem vallásosan születsz meg hanem rá nevelnek.
szerintem a gyűrük ura nem elfogadott mert varázslények szerepelnek benne szerintük csak az Úr varázsolhat.
Én a munkámból adódóan láttam a Narnia krónikáit (a többi nem is érdekel). Ápoló vagyok és foglalkozás keretében néztem meg. Hát... mindig sajnálom azt, ha egyébként egy kiváló (Azaz igényes, művészi) produkció nem a legjobb szellemiséget közvetíti a kicsiknek, akik persze a legfogékonyabbak még az irányzatokat tekintve. Sok ilyen van, de nem csoda, ez a világ szelleme.
Persze, vannak benne szép és tanulságos részek, melyek önmagukban kiváló tanmesét jelentenének, de összességében olyan célokért folyik ádáz küzdelem benne, amelyek semmiképpen nem keresztényi célok, hanem világiak (igen látványos és a kor szellemét tükröző, akár brutálisnak is mondható látványvilággal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!