Mi a véleménye a Jeohva Tanúinak Tolkien A Gyűrűk Ura és C. S. Lewis Narnia Krónikái könyvekről, történeteiről?
Figyelt kérdés
2012. jan. 13. 20:09
11/15 anonim válasza:
A Narnia? Az egyik legjobb keresztény tanmese. Olvastad a Bibliát? Semmi olyasmi nincs benne, ami ellene szólna....
12/15 anonim válasza:
Ja, ha a koalíciós háborúk, amúgy testvérgyilkos háborúi is "keresztények" voltak. Én erről beszélek. Kicsi kortól kezdve tömik belénk az ilyen "tanmeséket", nem csoda, hogy a felnövő generációk újra és újra elkövetik a múlt bűneit, sőt tesznek is hozzá!!
13/15 anonim válasza:
Én katolikusként a Narnia krónikáját csak ajánlani tudom.
14/15 anonim válasza:
Kedves 35%, akkor ne olvasd az ószövetséget se, nehogy elkövesd a múlt bűneit, sőt még tegyél is hozzá......
15/15 anonim válasza:
Nem vagyok vallásos, de olvastam a Bibliát és van itthon egy szépen illusztrált "mesekönyvünk", egy Bibliai történetek gyermekeknek c. darab. Őszintén mondhatom, hogy gyerekkoromban a Narnia Krónikáiból jóval több értéket szedtem össze, mint abból az irományból. Egészen elborzasztó dolgok vannak benne, pl.: Jób története, Káin és Ábel, Ábrahám, aki a saját fiát áldozná fel, Lót kíváncsi felesége, stb. Már gyerekkoromban irtóztam kicsit a sok büntetéstől és értelmetlennek tetsző szabálytól, amik Isten feltétlen tiszteletére és kötelező érvényű szeretetére vonatkoztak. A Narnia a maga módján sokkal csodálatosabb dolgokat indított meg bennem. A mai napig ugyanígy vagyok a Gyűrűk Urával. Vannak részek a Bibliában, amik tetszenek és irányelvek, amikkel egyetértek, de összességében nem fogadom el a tanításait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!