Akik Jehova Tanúi lettek, hogyan győződtek meg arról, hogy a Biblia igazságát követik?
Mi támasztotta ezt alá?
Több Bibliafordítást olvastak el?
Milyen szakirodalmat olvastak?
Gondolom,nem csak a Szervezetét.
Mindent leellenőriztek a kereszténység irodalmában?
Hát, ez nem volt túlságosan informatív válasz. De mindegy.
Viszont van számodra egy nagy újságom, Saca. :)
Mostanában mindig panaszkodsz rám, akár ebben a kérdésben is, pedig soha nem szidtalak, nem rágalmaztalak, nem mocskoltalak sem téged, sem másokat.
Átolvastam azt a kérdést, amit Eto Demerzel linkelt be ennél a kérdésnél, a 13. sz. alatti válaszában. Fogadni mernék, hogy te bele sem kukkantottál...
Tedd meg, légy szíves; és ugyanezt javaslom minden JT-nek. Majd meglátjátok, milyen az, amikor valaki valóban jócskán kifogásolható stílusban kommunikál, kötekedik, szidalmaz, mocskolódik, rágalmaz stb.
Ez érvényes a kérdezőre is, illetve némelyik nem JT válaszolóra is (főleg a 60 %-osra; akinek a stílusa ráadásul gyanúsan hasonlít a kérdezőére... Majd a megfelelő következtetéseket vonjátok le magatok :D); és bizony két JT-válaszolóra is (16 %-os mindkettő).
Kíváncsian várom a véleményeteket erről. :)
Ja, és arra is kíváncsi vagyok, hogy ezután milyen kedveskedő megszólításokat fogsz használni, Saca, értékelve az én hozzáállásomat. :)
Üdv. :)
lsandor válasza:
"Ja szóval én mezei Jehova Tanúja vagyok. Hát nem tudsz a finomításokról, vagy csak nem akarsz. Szóval igenis szoktak lenni, pl nemrégiben is volt az egyik prófécia megértésével kapcsolatban. Ez a lényeg benne, hogyha valamilyen dolgon változtatni kell, mert bebizonyosodik, hogy nem úgy van, akkor megtesszük. Ebből látszik, hogy nekünk ebben nincs olyan célunk, mint amilyeneket te kapcsolsz hozzánk"
Kedves Isandor, akkor gondolom, hogy akik felismerték a hamis prófétállást, netán tanítást, és azt szóvá téve ki is közösítették, azok után elment a hű és értelmes szolga, töredelmesen bocsánatot kért, majd nyílvánosan megkövették az illetőket, és vissza fogadták. És biztos vagyok benne, hogy nem mondták: egyesek azt terjesztették, vagy azt mondták, esetleg híresztelték, eltolva maguktól a felelőséget, ..... hanem büszkeséget félre téve beismerték, hogy nagyon mellé nyúltak, emiatt sok embert sérelem ért, és mégsem vagyunk ihletettek, mert ha valaki az, az arról beszél, amit Isten mond. És Isten nem storboszkóp, hogy egyszer ilyen igazságot küld, máskor másmilyet, majd megint az előzőt....szinte biztos vagyok benne, hogy szereted annyira az igazságot, hogyha így viselkedne a szervezeted, azonnal ott hagynád.
Mert ez rettenetes, és a szervezet azt mondja, hogy a katolikusok, és egyébb veszedelmes keresztény egyházak így csinálnak, és ettől hamisak, hazugok, sátán fattyai.
Úgye eljönnél? Mert ugye Isten fontosabb, mint egy szervezet? És ugye utálnád, hogy az egyházad kettős mércét alkalmaz?
Vidiripi
lsandor!
A "mezei tanú" kifejezés arra utal hogy nem az átlag tanúk aki járnak a gyülekezetbe nem ők "finomítják" a próféciákat s nem is ők írják a cikkeket.
Szóval a válasz igen ,te "mezei tanú" vagy. A többmillió más tanúkkal egyetemben. Mert nagyon is szűk az a kör ahonnét a szellemi "eledel" érkezik. Akik megírják azokat a cikkeket amelyek bekerülnek a folyóiratokba. S abba hogy mi kerül oda a "mezei tanúknak" nincs beleszólásuk. Bár írhatsz az olvasói kérdések rovatba de még az sem biztos hogy a te leveled vagy kérdésed valaha is kinyomtatásra kerül.
Berta!
"A JT-k igazán alaposan az ÚVF-et tanulmányozzák, ami - mint rengeteg helyen olvasható akár itt, a GYK-n is - szándékosan az őrtorony-teológia alátámasztására készült."
Amíg nem létezett az ÚVF-s addig mit tanulmányoztak? A fordítás elkészülte előtt is gyarapodott a tagok létszáma s ez tény.
@ Vidiripi:
Amit lsandornak írtál, azzal maximálisan egyetértek.
A tanulmányozással kapcsolatban pedig új információim vannak, mióta azt a választ írtam, amiből idéztél. (04. 22., azóta pedig elég sok víz lefolyt a Dunán. :D )
Szóval úgy hallottam, hogy amikor valaki elkezd tanulmányozni, akkor igazából még csak nem is az ÚVF-et tanulmányozzák, hanem az Őrtorony újságot. A Biblia csak igen ritkán kerül elő. No comment.
Úgyhogy bár nem tudom biztosan, de gondolom, amíg nem létezett az ÚVF, addig is az Őrtorony újságot tanulmányozták; csak a ritka alkalmakkor, amikor elővették hozzá a Bibliát, akkor értelemszerűen nem az ÚVF-et lapozták fel, hanem a Károlit.
Az pedig evidens, hogy ugyanúgy, ahogyan ma azt állítják, hogy a Károli itt és itt tévesen van fordítva, régebben is állíthatták. Vagy - mint ahogy sok JT-s válaszban láttam már -, hogy x:y igevers nem is azt jelenti, ami oda van írva, hanem valami mást.
A taglétszám növekedése pedig semmit nem jelent, a kettő között nincs összefüggés. Mint szokták mondani: egy újszülöttnek minden vicc új; ugyanígy akinek egyáltalán nincs előzetes bibliaismerete, vagy van egy kicsi, de nem elég alapos, azt simán meg lehet vezetni.
Az alábbi linkeken pedig érdekes statisztikákat böngészhetsz a létszámok alakulásával kapcsolatban:
Jó böngészést. :)
Vidiripi
Berta!
Az informátorod téved! (vagy te hallasz rosszul ,nem tudom)
De amikor valaki elkezd tanulmányozni akkor nem őrtoronyújságot tanulmányoznak az illetővel.
Mit tanít valójában a Biblia? Című kiadvánnyal kezdik a tanulmányozást. (ezzel kapcsolatban volt is egy kérdés itt a Gyk-n)
"...akinek egyáltalán nincs előzetes bibliaismerete, vagy van egy kicsi, de nem elég alapos, azt simán meg lehet vezetni."
Ez vitathatatlan!
Vidiripi
Berta!
Az informátorod téved! (vagy te hallasz rosszul ,nem tudom)
De amikor valaki elkezd tanulmányozni akkor nem őrtoronyújságot tanulmányoznak az illetővel.
Mit tanít valójában a Biblia? Című kiadvánnyal kezdik a tanulmányozást. (ezzel kapcsolatban volt is egy kérdés itt a Gyk-n)
"...akinek egyáltalán nincs előzetes bibliaismerete, vagy van egy kicsi, de nem elég alapos, azt simán meg lehet vezetni."
Ez vitathatatlan!
.............................
A Bertának igaza van. :o) Lehet, hogy nem őrtoronynak hívják, de nem is a biblia. Már szeretném tudni egy ideje, hogy miért nem lehet egyszerűen elővenni a bibliát, és az evangéliumokat olvasni, abból Krisztust érteni... nektek miért van mindenféle magyarázatra szükségetek? A biblia mindenkihez szól, és mindenki megérti. Csak a tanúk nem? :o)
I.
^ "A Bertának" --> Fogadjunk, hogy pesti vagy. :P
Esetleg baranyai.
Élő beszédben sokszor én is helytelenül használom a határozott névelőt személynevek előtt; de írásban jobban ügyelek.
És most így, leírva tényleg ronda látvány. :D
Amúgy egyetértek mindazzal, amit írtál. :)
@ Vidiripi:
Rákérdeztem, s valóban... (Görög volt a falóban. :D )
Biztos rosszul hallottam éppen; vagy rosszul emlékeztem. Bocsika.
Vidiripi
"Már szeretném tudni egy ideje, hogy miért nem lehet egyszerűen elővenni a bibliát, és az evangéliumokat olvasni, abból Krisztust érteni... nektek miért van mindenféle magyarázatra szükségetek?"
Nos ha meg lesz a válaszod akkor gondolj rám is és írd meg. Mert én is szeretném tudni a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!