Nem akarok misére menni! De itthon szabályosan kényszerítenek. Micsináljakk?
Valamikor én sem szerettem járni misére, de a szüleim jártak, és én is mentem a családi béke kedvéért. Viszont: a nagyhét miséire és szertartásaira akkor is szívesen mentem. Nekem nagyon tetszett az akkori "program".
Talán majd egyszer Te is felismered egy mise fontosságát, de addig is: heti 1 órát igazán feláldozhatsz, ha nem Istenért, akkor a családért, a békességért.
Ami azt illeti, engem elszomorít kissé, hogy a búcsú vurstlivá, a húsvét és a karácsony pedig csak hósszúhétvégévé degradálódott. És nagyon elszomorít, hogy erre egyesek még büszkék is!
Még jó, hogy szabad akaratot kaptunk..
Mindenkinek más értékei vannak, és attól mert a húsvét hosszú hétvége nekem és nem több, annak ellenére, hogy pontosan tudom mi is az még.. de csak mert nem vagyok híve a templomba járásnak, nem támogatom az egyházat, nem vagyok kíváncsi a prédikációkra, lelkiekben semmivel nem vagyok szegényebb annál mint aki elmegy egy misére. Ma már a húsvét nem is húsvét hanem a nyuszi ünnepe, a korosztályomnak legalábbis.. nyusziról szól, meg piros tojásról, sonkáról, zabálásról.. és nem csak a huszonéves barátaimról beszélek, hanem a volt sulimban a tanári karról az ismerős anyukákról.. De Isten mindenkinek szabad akaratot adott ez is simán belefér, és még bűnt sem követ el vele senki, ha csupán csak ennyiről szól. Nem attól lesz egy ember jó ember, mert hisz vagy templomba jár!
"lelkiekben semmivel nem vagyok szegényebb annál mint aki elmegy egy misére"
A szentmise alatt Jézus megújuló keresztáldozatában részesülnek a résztvevők és Jézus testét veszik magukhoz, ezzel valamennyire Jézushoz válnak hasonlóvá. A mise alatt közösen, egyetértésben imádkoznak Istenhez. Meghallgatják Isten Igéjét és elmélkednek rajta. Bűnbánatot tartanak. Dicsőítik Istent és hálát adnak neki. Imádkoznak a szeretteikért, rokonaikért, az egész országért.
Ezt otthon egyedül nem tudod megcsinálni.
Kedves 33-as!
Szerinted akkor mi van, ha valaki ezt otthon nem tudja megcsinálni? Mit jelent ez?
Semmit!! Nem egyenlő a lelki szegénységgel, az is biztos.
Bírom az ilyen elvakult embereket...
"Szerinted akkor mi van, ha valaki ezt otthon nem tudja megcsinálni? Mit jelent ez?"
Azt jelenti hogy érdemes misére menni. A 32-es válaszoló kommentjéből az olvasható ki hogy a mise értelmetlen. Ezzel én nem értek egyet ezért írtam a amit írtam.
Jn 6,54 - "De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon."
Ezt se lehet otthon, egyedül csinálni (feltéve hogy nem vagy pap).
De nekem ne idézgesd a Bibliát, meg hasonlókat, mert nem érdekel.
És attól még, hogy szerinted érdemes misére járni (ez szíved joga, és érezd jól magad!), még nem kellene lenézni azokat az embereket, akik nem járnak. Nem ettől lesz valaki jó vagy rossz ember.
Gyilkosokat is beengednek a templomba, és jó emberek sem feltétlenül mennek el. Egyszerűen csak nem ezen múlik és kész.
A 32-es válaszoló pedig nem azt mondta, hogy nem érdemes templomba járna, hanem csak ugyanarra mutatott rá, amit én is mondok: hogy nem ez alapján kell az embereket megítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!