Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem akarok misére menni! De...

Nem akarok misére menni! De itthon szabályosan kényszerítenek. Micsináljakk?

Figyelt kérdés
nem értem, mért kell rámeröltetnije ezt az egészet a szüleimnek?! Nem vagyok én ateista. De a nem vonz még ez az egész. hogy értessem meg ezt velük?!

2012. ápr. 3. 16:08
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
16%

Dràga utolsó elötti!

Én egyàltan nem gyűlölködtem csak jó tisztàba lenni a dolgokkal!

2012. ápr. 3. 21:14
 22/42 anonim ***** válasza:
27%
Hát jó lenne, ez tény. Úgyhogy még dolgozz kicsit rajta!
2012. ápr. 3. 21:52
 23/42 anonim ***** válasza:
14%

Gondolj arra hogy amig a szüleid gondoskodnak rólad (adnak enni, lakást, pénzt, iskolába járatnak stb...) addig joguk van elvárni hogy hetente egy órán keresztül azt tedd amit kérnek (vagy parancsolnak bár jobb lenne ha csak kérniük kellene).

Ha saját munkád lesz akkor majd azt tehetsz amit akarsz.

Én a helyedben nem törődnék azzal hogy erőltetik a misére járást hanem inkább azzal foglalkoznék hogy ha tényleg van Isten és esetleg a misének van értelme akkor odafigyelnék és aktívan részt vennék benne (vagyis imádkozva).

Olvasd el ezt ha még nem ismered:

[link]

2012. ápr. 4. 09:20
 24/42 A kérdező kommentje:
1 héten egy mise még oké, de az hogy most minden nap csütörtüktől vagy péntektől hétfőig....az már ááá semmi értelme, mennjenek el ők
2012. ápr. 4. 11:05
 25/42 anonim ***** válasza:
23%

"1 héten egy mise még oké, de az hogy most minden nap csütörtüktől vagy péntektől hétfőig....az már ááá semmi értelme, mennjenek el ők"

Ez elég fura hogy ilyesmire kényszerítenek, hiszen az egyház elvárása is csak az hogy vasárnap és ünnepnapokon kell menni. Persze akinek van kedve lehet menni hétköznap is de ez elvileg már saját szorgalomból történik.

És egyébként gyónni és áldozni szoktál?

Azért kérdezem mert ha nem őszintén gyónsz, van valamilyen halálos bűnöd és úgy áldozol sokszor az egy biztos út a kárhozat felé ugyanis ez szentségtörést jelent szóval nagyon kell vigyázni.

És a szüleid mit mondanak ha megkérdezed őket hogy miért ilyen erőszakosak hiszen ezzel csak megutáltatják veled a vallást? Gondolom nem ez a céljuk. Ha szeretnek téged akkor miért ilyen erőszakosak veled? Erre mit válaszolnak?

Kérdezd meg őket hogy ha szeretnek téged és azt szeretnék hogy jó hívő legyél akkor erőszakoskodás helyett miért nem inkább imádkoznak, böjtölnek vagy virrasztanak érted? Miért nem inkább jó példa mutatásával próbálják elérni azt hogy megtérj? Kérdezd meg őket kíváncsi vagyok mit fognak válaszolni.

2012. ápr. 4. 12:44
 26/42 anonim ***** válasza:
94%
hmm :S megertem velem is ugyanez (volt) a helyzet... :((( de már elértem náluk h ne keljen menni .. Kitartááás :)))
2012. ápr. 4. 12:53
 27/42 A kérdező kommentje:
beléjük nevelték ezt az egészet, és most belém akarják nevelni. De nem tudják. Ja kiszokta m menni áldozni is, de mostanában már nem és nem is fogok. Akkor is megkérdezték h már nem mentem ki? nem mondtam rá semmit
2012. ápr. 4. 13:06
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Majd kérdezd meg tőlük azokat amiket írtam. Az azért fontos hogy beszéljetek erről mert nagyon nehéz úgy élni ha teljesen megromlik köztetek a viszony. Ha ők ellenségesek akkor legyél velük barátságos, ha ezt észreveszik akkor zavarba fogod őket hozni hiszen hívőként nekik kellene szeretetteljesebbnek lenni.
2012. ápr. 4. 14:10
 29/42 anonim válasza:
100%

Voltam elsőáldozó, bérmálkozó, minden héten mise, persze kényszerből! és mit értek el vele? azt, hogy utálom, gyűlölöm!!! míg mások péntek du. jártak a városba suli után és jól érezték magukat együtt addig én mehettem hittanra. Bérmálkozás után most már nem kell csak ünnepekkor misére mennem, de bár már 22 éves vagyok és még mindig nem dönthetem el, ha esetleg nem akarok menni. Itthon lakom (még.. utolsó év a fősulin) és kitör a botrány, hogy még ennyire sem vagy képes.. oké, jó, képes vagyok rá - tényleg csak egy óra, semmi értelme számomra sem a gyónásnak sem az áldozásnak, sőt a kényszerrel pont azt érték el, hogy a mise gondolatától is rosszul vagyok! Tuti, hogy magamtól nem fogok járni. Szerintem, mindenkinek saját meggyőződésből ez vagy fontos, vagy nem. A magam módján hiszek Istenben, ahhoz, hogy neki tetsző életet éljek, sőt inkább úgy mondanám, hogy emberhez méltót, nem kell az egyházat támogatnom!

Nagyon is megértem a kérdezőt, és sajnálattal közlöm, hogy ha ennyire makacsak a szüleid akkor csak akkor nem kell majd ennyi misén részt venned, ha már nem otthon élsz. Bár azért azon tovább próbálkoznék, hogy csak vasárnap kelljen menni. Viszont megértetni valószínű nem lehet, az ilyen típusú embereknek csak az a jó és csak úgy ahogy ők kitalálják.

Egy előző hozzászólónak megjegyezném, a húsvét számomra nem ünnep! Annyiból jó, hogy hosszú hétvége van és több időm van azokkal lenni, akiket szeretek, mivel szinte minden zárva van ráérünk :)

A karácsonyt meg régebben fenyő ünnepként is számon tartották. Az egy szép ünnep, nekem a szeretetről és az összetartozásról szól. A fenyő pedig a díszes ruhájában megadja az ünnepi hangulatot. Nekem ez is a családról szól, azokról akiket szeretek, nem egy miséről, nem az Istengyermek megszületéséről, hanem az egymásra figyelésről, a gondoskodásról és mindenek felett a szeretetről! Együtt sütve, főzve fát díszítve, valami nyálas karácsonyi film és egy forró csoki mellett élvezni egymás társaságát. Ha már van gyereked látni a szemében az örömöt és a csodát. Ez a karácsony. Nekem.

2012. ápr. 17. 14:13
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó annyira szépen leírta, mindenben csatlakozom hozzá. :)

Engem sosem kényszerítettek misére, úgyhogy a vélemény-részére gondolok. Szerintem is akkor járjon az ember, ha ő maga úgy érzi, és ezt nem lehet erőltetni!

És se a karácsony se a húsvét nem kizárólag akkor lehet szép, ha az ember mélyen vallásos!

2012. ápr. 17. 14:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!