Krisztus miért merítkezett be?
"Engedj most, mert így illik nékünk minden igazságot betöltenünk."
Milyen igazságot kellett betöltenie? Hiszen nem volt bűnös, amit "le kellett volna mosnia".
Nem keresztelkedhetett meg a saját nevére és halálára.
Nem kellett "újászületnie".
Köszönöm Munyamunya! Kissé nehezen, de megszületett a válasz, de nem baj. Így már világos és szép is a párhuzam az ószövetséggel. Magyarán akkor jött el az ideje a főpapi szolgálatának a kezdetéhez. Köszönöm a válaszod! Nem a szent szellemnek a betöltekezésének, a tanításának, meg nem tudom, hogy minek az ideje, hanem Jézus, a mi főpapunk "felszentelésének" az ideje a bemerítés.
A 'ma' szó egy másik téma, ezt most itt nem akarom forszírozni, nem ide vág, pillanatnyilag nem tartom fontosnak, de köszönöm, hogy időt szakítottál annak is a válaszolására.
Sziasztok
Kedves Kérdező!
Félreértetted. Nem kizárólagosnak gondoltam a "felülről" születés jelentéstartalmat, hanem tágabban, mint az "új". (a mi nyelvünkben is vannak olyan szavak melyek többjelentésűek) És nem elég csak Nikodémus válaszából kiindulni, hiszen ő éppen nem értette az egészet, hanem éppen Krisztus válaszában van a lényeg, aki viszont már mondja, hogy a testtől test születik, Szellemtől szellem, a szél fúj ahová akar, zúgását hallod, de nem tudod honnak és hová, így van aki Szellemtől született...
A "ma" szót meg félreértetted, én nem az Ézsiás próféciájára gondoltam, hanem a Zsolt. 2-re, amit később is idéznek az apostoli levelek, főleg a zsidókhoz írt levél (idézetekben is arra hivatkoztam), és amely egyes íratok szerint elhangzott Jézus bemerítésekor.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!