Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény hívő szülőkhöz...

Keresztény hívő szülőkhöz szólna a kérdésem gyermekneveléssel kapcsolatban, milyen módszerekkel nevelitek a gyermeketek, hogy ne legyen piűlós, cigizős, bulizós hanem keresztényként éljen?

Figyelt kérdés
Lehet bután fogalmaztam meg a kérdsét , főként katolikusokhoz,reformátuokhoz és Hit Gyülekezetesekhez szól a kérdésem, vagy igazából mindegy csak hívő legyen. Hogy lehet kiküszöbőlni a tinédzserkori pangásokat,bulikat, esetleg nemi vágyakat. Van egy testvérpár ismerősöm Hit gyülekjezetbe járnak és valóban hívők, egyzserűen nem értem, hogy állhatnak ennek a szennyes,romlott világnak még is ellen?
2012. márc. 30. 19:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Bizony, bizony. A zene egy nagyszerű dolog..

Azért mert valaki őrült zenét hallgat, vagy kifesti magát még nem lesz gonosz.

2012. márc. 30. 23:21
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

És azért, mert valaki templomba jár nem lesz alapból jó.

De általánosítani soha nem szabad.

Most tényleg melyik jobb? Elmondani a lánynak, hogy mi a valóság, vagy baromságokat hazudni neki?

Szerelem sex témában is volt egyszer egy lány, akinek gondja volt a sexel, mert 11 éves korában kihasználtak a nagyobb fiúk, mert otthon eltitkolták tőle mi az a sex és akkor még nem is tudta mit csinál. Csak később döbbent meg.

2012. márc. 30. 23:24
 13/30 A kérdező kommentje:

Értem mindenki válaSZÁT, MEGY IS MINDENKINek a kis zöld kezecske, ám azt vettem észre egyedül a 21:54es válaszoló értette me gigazán mit szeretnék kérdezni.

köszönöm mindenkitől!

2012. márc. 30. 23:25
 14/30 anonim ***** válasza:
A fiúknak is el kell mondani, hogy a sex után baba is meg egyebek lehetnek. Az iskolában úgyis hallani fog róla valamit, ami lehet baromság. Vagy majd elcsalja valami pedofil fagyizni...
2012. márc. 30. 23:26
 15/30 Srapnel ***** válasza:
Aztán most érdemes lenne megnézni, hogy világunk nagyjai, művészek, tudósok közül vajon hányan buliztak, cigiztek, iszogattak. Aztán meg azt, hogy a keresztények hány százaléka kezdi reggeli felessel a napját, a bányamunka előtt. Az a baj, hogy zavar van a fejben és a hívők szokásos módon minden bonyolult kérdésre egyszerű választ várnak. A bulizásnak, cigizésnek és az italozásnak semmi köze önmagában az erkölcshöz. Hány becsületes parasztember dohányzott és ivott a napi földmunka előtt! A világ nem ettől szennyes, hanem az emberi ostobaságtól és önzéstől. Ami utóbbi azért aggaszt engem, mert hogy Isten képmásai vagyunk.
2012. márc. 31. 07:17
 16/30 Srapnel ***** válasza:
100%

"Én nem vagyok hívő, messze áll tőlem a vallás, mégis ellen tudtam állni ennek a "szennyes világnak". :) A lényeg, hogy meglegyen benne önmaga erkölcsi rendje, mert másé szerint nem tud élni, ugyanakkor az, hogy benne milyen lesz ez a rend, csak a szülőkön múlik!

18L"

Ó, az élet még csak most kezdődik. Nem gyerekként nehéz ellenállni ezeknek, hanem felnőttként, amikor a mindennapok nehézségei napi rendszerességgel felőrölnek. Ekkor lesz valakinek a nap fénypontja az esti pohár borocska... Meg a pár szál cigi nap közben. Mert az asszony nem akar szexelni, mert a lakás kicsi és sötét, mert nincs pénz jobbra, mert a barátok elköltöztek, meg nem érnek rá, mert a 3. hete túlórázol 10 órát és semmi, de semmi kedved még ezután bárhová is menni, pláne nem színházba, vagy moziba, ahová fel kell öltözni. Szívesen csinálnál még ezt-azt, de a városban nem lehet, vagy messze van, nincs idő elmenni oda, hisz a gyerekre is mosni, főzni kell valamikor, a lakásban ezt-azt meg kell csinálni, holnap korán kell kelni, hogy még munka előtt elintézz ezt-azt, stb. Aztán jön a következő fázis: amikor már nem csak magad vagy és a szüleid már kifelé haladnak a világból és nem ők segítenek neked, hanem neked kell nekik. A gyerekek jó esetben épp lázadó tinédzserek, a szüleid meg rossz esetben épp a halál felé tartanak és egy-két krónikus, esetleg halálos betegség gyötri őket.

Ekkor jön az, hogy "na, most lemegyek sörért". "Mert megérdemlem."

Így megy ez.

2012. márc. 31. 07:27
 17/30 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem nem szabad ráerőltetni egy tizenévesre,hogy "erkölcsösen" éljen egy érzelmektől és vágyaktól túlfűtött korszakban.Reális kompromisszumokkal viszont meg lehet oldani az ilyen problémákat.Hidd el,ha visszafogod a gyereket,felnőttkorában nagyon valószínű hogy feszült élete lesz és akkor fogja kiélni magát amikor már nincs felügyelet és már rég a családalapításon kellene gondolkodnia.A te hited,erkölcsi felfogásod és gondolkodásmódod ellenére megfogja tenni azokat amiket tiltasz tőle,csak a hátad mögött.Túl kell esni ezen a korszakon.
2012. márc. 31. 08:57
 18/30 anonim ***** válasza:

Üdv!

Én Jehova Tanúja vagyok. Van egy könyvünk - Fiatalok kérdései-Gyakorlatias válaszok - ami segít az ilyen kérdéseket megvizsgálni a Biblia szemszögéből, de nem csak a "ne tedd fiam mert Isten megbüntettel" van teli, hanem leírja, hogy sok esetben mivel járnak az ilyen dolgok, és ezek általában még a nem hívőknek is elrettentő példa.

2012. márc. 31. 09:07
 19/30 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem a serdülőkori bulizások, pangások olyan dolgok, amin át kell esnie az embernek. Ezt nevezik úgy, hogy az ember kiéli magát, amikor megteheti. Az, hogy a gyerek képes legyen mértékkel bulizni - tudni, mennyi elég, hogy ne hányjon össze mindent hetente -, nevelés, példamutatás kérdése. De ezekre szükség van, mert a fejlődés folyamatának része, hogy az ember megismerje a saját határait.

Minden ember másként gondolkodik, és ezt emberként, vallástól függetlenül kell elfogadnunk. A szórakozásnak és kikapcsolódásnak több módja van: nem csak egy füstös kocsma vagy diszkó lehet az, hanem bármilyen közös program a barátokkal, aminek során az ember képes elengedni, jól érezni magát.

Hogy ki a "valóban hívő" ember, nem tudnám megmondani. De azt tudom, hogy az ilyen közösségekben harapni lehet az álszentséget és a képmutatást, valamint, hogy sokan hajlamosak lenézni a másik embert csak azért, mert máshogy gondolkozik, nem hallván meg a "ne ítélj és nem ítéltetsz" parancsot. Persze véleményt mindenkinek joga van formálni, viszont emellett sajnos azt tapasztalom, hogy sokukból teljességgel hiányzik a nyitottság és befogadóképesség a másik ember felé. Mert nekik csak az a jó, amit ők csinálnak. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom.

2012. márc. 31. 12:48
 20/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm MIndenki válaszát, mindet elolvastam!!!:)
2012. márc. 31. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!