Milyen lépést tegyek ahhoz, hogy hívő lehessek?
Vannak dolgok amiket magamnak kell megoldanom és ez nagyon nehéz :( és nem tudok kivel megbeszélni!
Jó lenne ha legalább hinnék abban, hogy van aki segít "fentről"
A Hit az ihlet, vagy vallásos kifejezéssel a kegyelem dolga, ahhoz megérzésre, majd belátásra van szükség. Érzed a dolgok igazságát, méltányosságát, akkor tudod bizonyíték nélkül is hogy úgy van.
Van aki segít, nem fentről hanem belülről.
Az Istenség, aki sorsunkat rendezi, kinek létünket köszönhetjük, nem egy valaki rajtunk kívül, hanem egy Hatalom, Bölcsesség és Szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt.
Ebből a forrásból ered az ihlet vagy kegyelem – a Hit, a Szeretet a Bölcsesség az Élet – ez nem más mint a saját isteni kilétünk, az Isten egyszülött Fia / Leánya, az aki azt mondja rólad, hogy ÉN VAGYOK, Ez a Krisztus Bennünk.
Úgy imádkozzál hogy Istenre gondolsz és elmondod hangosan vagy magadban az imát. Legyél őszinte és csak olyasmit mondj amit komolyan is gondolsz. Például én a helyedben valami ilyesmit mondanék:
"Istenem, kérlek ne haragudj hogy kételkedem a létezésedben. Kérlek mutasd meg nekem hogy Te valóban jelen vagy az életemben és kérlek erősítsd meg a hitemet hogy többé ne kételkedjek. Köszönöm hogy meghallgattad az imámat."
De nyugodtan fogalmazd át a Te ízlésed szerint.
Ajánlom olvasd el ezt a rövid történetet a Bibliából:
Figyeld meg hogy a történetben az apa mennyire örül annak hogy a fia hazatér és gondolj arra hogy Isten is ennyire várja azt hogy Te hozzá szólj, imádkozz vagy Istenre gondolj.
Egyébként Isten valóban létezik és meg is lehet tapasztalni a jelenlétét, velem például már többször is éreztette ezt (és sok más emberrel is). Ha érdekel szívesen írok többet a témában.
Az erős hit kifejlesztéséhez és megtartásához a folyton elmélkedniük kell Isten Szavának értékes igazságain.Az ima szintén segít erős hitet építeni. Jézust egyszer így kérlelték a követői: „Növeld a hitünket!” Mi is kérhetjük ugyanezt alázatosan Istentől (Luk 17:5). Ahhoz, hogy a hitünk növekedjen, imádkoznunk kell Isten szent szellemének a segítségéért. A hit része ’a szellem gyümölcsének’ (Gal 5:22). Azzal is erősítjük a hitünket, hogy engedelmeskedünk Isten parancsainak.
Ha szeretnél többet tudni irj privátban.
Az a legfontosabb kérdés, hogy egyáltalán hisszel?
Másik kérdés az, hogy miben hiszel?
Többi már magától megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!