Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Napról napra fogy a Bibliába...

Napról napra fogy a Bibliába vetett hitem? A szent könyvet lassan csak mitológiának látom, nem pedig a szín igazságnak. Más is van így?

Figyelt kérdés

Az Ótestamentumot, meg hogy a világ mindössze 8000-10000 éves, eddig se nagyon tudtam elfogadni, de most a jövendő írása, a Jelenések könyve az, ami elgondolkodtatott.

Az egész ott kezdődött, hogy múlt héten Olaszországban voltam. Ismerőseinkkel szert tettünk egy rakat képregényre ingyen egy kiállításon. Mikor megnéztem, hogy a barátom mit szerzett, láttam hogy vannak keresztény képregényei*.

*- egy rajzoló, miután a felesége megmenekült a rákból, háláját kifejezve elhatározta, hogy az egész Bibliát képregény kötetekbe foglalja. Igényes rajzok, írás követő történetek.

Épp a kezembe került az a Jelenések könyvével foglalkozó szám. Végig lapoztam az oldalakat, és akkor nyilalt belém a gondolat. Én ezt tényleg elhiszem??? Elhiszem, hogy egyszer csak itt lesz az ördög, és minden rosszaság, és nyomor 7 évig, mígnem Jézus angyalokkal aranypáncélzatban leváktázik a mennyből? Tisztára mint valami Gyűrűk ura.

Nem tudom mit higgyek. Mindazt amit fiatalon hittanórán egy az egyben elfogadtam, most márostoba mesének látom. Nem hiszem el a Biblia végét. Nem hiszem el az elejét egy az egyben. A Jézusi történeteket még úgy ahogy elhiszem, bár jó lenne ott is valami kézzel foghatóbb bizonyítékot látni.

Az emberiség nagy része nem azért szenved, mert itt az ördög szmokinkba bújva az elnöki székben, hanem mert minden profitorientált, és a globális civilizáció túl önfejű.

Mindezek ellenére a Bibliát, főleg az újszövetséget remek írásnak tartom, aminek tanításait érdemes megfogadni.

2012. márc. 28. 01:17
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Azt hittem elég érthetően fogalmaztam de mindegy.

Ovis módszer: Az,hogy úgy bizonyítod az igazad,hogy minden ellenzéket ignorálsz/tiltod.

Szerintem konkrétumot mondtam de leírom "vallásosan"

Vallás mond valamit.

Vallás megtilt, kérdezősködést valamiről.

Te talál mást ami ellent mond valaminek.

Vallás mond te lenni hülye, neki lenni igaza.

Te mondani: nem vallás téved.

Vallás bolondnak nyilvánít/megöl/megfenyeget.

Ezzel csak azt akarom mondani,hogy ha tényleg igaza van arról, hogy isten létezik és a személyisége is olyan mint aminek ő mondja. És ne azzal érveljen,hogy biblia igaz más nem.

Isten létére általában 2 bizonyíték van.

Mert <Szent könyv> azt mondta.

A világ túl komplex ahhoz,hogy véletlen legyen. Ez meg maximum azt bizonyítja (inkább feltételez), hogy van intelligens teremtő. De ebből nem következik az, ha én templomba járok és 3-szor szexelek egy nővel gyereknemzés céljából egész életben, akkor nekem valami örök jutalom fog jutni amiért megéri szenvedni.

2012. márc. 29. 16:43
 22/31 A kérdező kommentje:

"911 ,"Katrina" ,madárinfluenza ,Japán cunami ,Haiti földrengés ,árvizek , vulkánkitörés a légi forgalomnak katasztrófa volt."

Vulkánkitörés, cunami, földrengés. Ezekből mindig jut bőven. A varázslatos vészjósló évtizet előtt is rengeteg katasztrófa volt.

A csendes-óceáni szigetvilágban ez gyakran megtörténik. Lapozd fel a középsulis atlaszodat, számtalan helyen találsz kis vörös csillagot, az jelzi a vulkántevékenységet.

Madár, malac, és a többi influenzás buli mögött mindig a gyógyszer maffia áll. Tavaj is volt a nagy felhajtás, hogy oltsuk be magunkat, mert itt a világ vége. Aztán mi lett, semmi, meghalt egy két 70 éves nyugger a betegsében.

911 melett tartom azon álláspontomat, hogy azt az USA megrendelésére követték el. Nem megyek bele, van pár hosszú dok film a témáról youtubon.

A hisztériából jó biznisz lehet csinálni minden tekintetben, a nagykutyák ezt folyton megjátszák. A természeti katasztrófák sűrűsége véletlenszerű, de bizonyos régiókban várható.

Ha a Gellért-hegyből törne ki vulkán, azon meglepődnék. Az, hogy az Izland folyton gőzőlgő, fortyokó szigetei kitörtek, se nekem, se a többi geológiát tanult embernek nem volt meglepő.

2012. márc. 29. 17:01
 23/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nemvagyok!

"Vallás mond valamit.

Vallás megtilt, kérdezősködést valamiről.

Te talál mást ami ellent mond valaminek.

Vallás mond te lenni hülye, neki lenni igaza.

Te mondani: nem vallás téved.

Vallás bolondnak nyilvánít/megöl/megfenyeget."

Melyik vallás? Mert rengeteg van.

"A világ túl komplex ahhoz,hogy véletlen legyen. Ez meg maximum azt bizonyítja (inkább feltételez), hogy van intelligens teremtő. De ebből nem következik az, ha én templomba járok és 3-szor szexelek egy nővel gyereknemzés céljából egész életben, akkor nekem valami örök jutalom fog jutni amiért megéri szenvedni."

1. Ki ,mikor ,hol állította azt hogy ha templomba jársz akkor az jó?

2. Sajnállak téged ha azt hiszed hogy csak akkor élhetsz szexuális életet a feleségeseddel ha gyereket akartok.

Akár ki is mondta ezt neked az jól átvert.

3. Hogy ki miért szenved az már más kérdés. S hogy neked személy szerint megéri e szenvedni. Azt nem neked kellene eldöntened?

2012. márc. 29. 17:04
 24/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Szerinted mi áll a Jelenések könyvében? Te láttad azt a képregényt.

Igen de soha ennyi ember nem élt a Földön egyszerre mint manapság. Így nem is halhatott meg annyi ember ilyen katasztrófákban mint manapság.

Az ókorban is létezett a gyógyszer maffia?

Nos én nem is állítottam azt hogy nem Bushék állnak 911 megszervezése mögött. De azért azt vegyük figyelembe hogy akkor nagy hirtelen kb. 3000 amerikai halt meg. Nem bizonyított de elvileg a saját kormányuk ölte meg őket.

De a lényeg az hogy mind ezek az események egy bő ÉVTIZED alatt játszódtak le. Volt olyan történelmi időszak amikor hasonló dolgok következtek be ilyen "rövid" idő alatt?

Mert ez a lényeg az események és az idő aránya. Mert nem csak az életünk gyorsult fel hanem a katasztrofális események egymás utáni bekövetkezése is.

Honnét tudták ezt a Biblia írói?

2012. márc. 29. 17:13
 25/31 A kérdező kommentje:

Régen volt pestis, és egyéb ezer nyavaja. Régen volt 100 éves háború, sok éhínség. Régen is kitörtek a vulkánok, és söpörtek el embereket.

Csak akkor nem volt egy globális híradó, ami másodpercre rá informált.

Se nekem, se neked nincs akkora tudásod Vidripi, hogy megmond, 1560-70-ig mennyi mennyi baj történt, de biztos vagyok benne, hogy számtalan világvége hangulatú évtizedet össze lehetne szedni.

Érvelésedet nem tudom elfogadni azzal kapcsolatban, hogy most aztán beindult az armageddon, mert hajaj, mennyi dolog történt már csak 10 év alatt. Ez nem más, mint szenzációhajhász fogalmazás.

De ez normális. Minden korban elégedetlenek voltak az emberek valamiért. Minden generáció azt hiszi magáról, hogy ő sokkal másabb a régebbieknél, és az ő problémájuk aztán már tényleg komoly.

Talán már kettőnk párbeszéde is lezajlott pár korszakkal ezelőtt. Példának okáért, ha elolvaos a Dekameront, rekem korrajzot láthatsz a XIV. szászadi társadalomról, mit hittek ők, hogy viselkedtek. Az arisztokrata fiatalok mondják azt, hogy bizonyára már az utolsó időket élhetik, miután a pestis miatt egész vidékek halnak ki.

Ami most történik, már megtörtént számtalanszor, és meg fog történni újra.

2012. márc. 29. 17:37
 26/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Hoppá! Akkor itt félre értésről van szó.

S így már nem is csodálom hogy nem értjük egymást. Az érvelést én magam sem tudnám elfogadni. Azért mert én nem armageddonról beszéltem. S hangsúlyoznám ismét hogy nem csak az a lényeg hogy mennyi minden történt hanem az is hogy milyen rövid idő alatt s világviszonylatban.

Ma is van pestis meg az 1000 nyavalya is megmaradt sőt jöttek hozzá új betegségek is csak egyet említenék:AIDS

Igen volt a 100 éves háború de ma olyan fegyverek vannak hogy 100 másodperc alatt meglehet ölni annyi embert mint amennyi a 100 éves háborúban meghalt összesen.

Persze régen is voltak ezek a dolgok de nem globálisan érintette az emberiséget hanem csak az adott földrajzi helyen volt a katasztrófa. De most elég egy zavargás egy messzi-messzi országban s az hatással van pl. a mi országunk pénzpiacára. Globalizáció. S én inkább amellett érvelek hogy mi felé tartunk.

"Ami most történik, már megtörtént számtalanszor, és meg fog történni újra."

Amerikában elindult a válság s Kínában egy év alatt kb. 10 millió ember veszítette el a munkáját. S ez csak egyetlen ország.

Igen tényleg számtalan ilyen helyzet volt már a világtörténelemben.

2012. márc. 29. 21:07
 27/31 A kérdező kommentje:
Fárasztó ez a diskurzus. Az alapkérdésemhez, felvetésemhez van valami hozzáfűzni valód mellesleg?
2012. márc. 29. 21:51
 28/31 anonim ***** válasza:
A Biblia: igaz is meg nem is.
2012. márc. 29. 23:51
 29/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Igen van hozzáfűzni valóm.

Azt írod: "...fogy a Bibliába vetett hitem?"

Nem a Bibliában kell hinned hanem a Teremtőben és az ő fiában Jézusban.

2012. márc. 30. 16:59
 30/31 A kérdező kommentje:
Igen, de én azt tanultam, hogy a Biblia Isten kinyilatkoztatása, és ha azt részben tagadom, akkor a hitemet tagadom. Persze én nem érzem így, de akkor elfogott a kétely.
2012. márc. 30. 17:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!