A magyar (szent ) korona szin aranybol van?
Színtiszta aranyból semmi nem készül.
Az nem lenne túl tartós.
Az arany rendkívül képlékeny fém. Marha könnyen eltörne az a korona, vagy legalábbis egy kisebb ütéstől is deformálódna.
Az kérdés, hogy mekkora arányban van benne arany, de hogy 100%-ban nem, azza a fejemet teszem.
(Második vagyok)
Azt nem is mondtam, hogy ütésálló, de a színaranyat körömmel is meg lehet karcolni és könnyedén elhajlik.
Ha abból lenne az egész korona, akkor az a kereszt nem csak elhajlott volna, hanem a felismerhetetlenségig eltorzult volna.
Legelőször szeretném kiemelni, hogy nem: (szent) Korona, hanem A Magyar Szent Korona, és a világ egyetlen Szent Koronája!
Nem szín aranyból van, ötvözve van a korban a legjobban használt, és legjobbnak vélt ötvözőanyaggal, vagyis az Ezüsttel. Szeretném megjegyezni, hogy a mai álláspontok szerint kijelenthető, hogy Európa nem tudott ilyen szép, ilyen gyönyörű ötvös munkát végezni, még a Német Római Birodalom sem! Ugye azt tanultuk, hogy Szilveszter pápa adományozta, nos ez az elmélet már megdőlt, attól függetlenül, hogy még minid azt a szutykot tanuljuk!
A Szent Koronánk köveiről személy szerint nem túl sok mindent tudok, de könyvek melyeket olvastam róla, egyértelműen kifejezték, hogy Európának akkoriban még nem volt ilyesféle kövei, illetőleg nem használták. Automatikusan adódik a kérdés, hogy akkor honnan származhat, a Szent Koronánk, és a kövei: A kutatók, történészek nagy részének álláspontja, hogy a Szent Korona valamikor a HUN birodalom, vagy is a mi őseink készíthették, ugyanis a HUNoknak, és az Ázsiai, Belső-Ázsiai népeknek volt ilyesféle szaktudásuk, egy ilyen gyönyörű, csodálatos tárgyat elkészíteni ötvösmunkával!
Ez a téma elég tágas, könyveket ajánlok figyelmetekbe, lehetőleg olyan emberek könyveit, akik a könyvüket 1998, illetve a fölött adták ki. =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!