Te szeretnél zsidó lenni?
Nem látom okát. Ha létezik Isten, és olyan jóságos, ahogy mondják, akkor miért válogatna etnikai hovatartozás alapján? Akkor ő mindenkit egyenlően szeret, és olyannak, amilyen.
Maradok, aki vagyok. :)
Napirai11 válasza:
Sziasztok!
Nagyon meglepődtem a kérdésen, mert nekem soha nem jutott olyasmi eszembe, hogy milyen jó lenne, ha zsidó lennék.
Ha mondjuk zsidó lennék, és gazdag családban születtem volna, az nem lenne rossz, de ezek csak feltételezések, hogy mi lenne, ha... mi lett volna, ha... ennek nem sok értelmét látom.
Nem térnék be zsidónak az biztos, valahogy nem fogott meg az a vallás, de a zsidó emberekkel semmi bajom sincs.
Üdv: Napirai
Kedves utolsó!
Büszke vagy a hovatartozásodra, és ez természetes. Szavam sincs ellene, se ellened. De azért..szelíden kérdezemn: miért van az, hogy a népedhez tartozó "mainstream" újságírók, média-szereplők, filozófusok, írók és egyéb értelmiségiek jelentős része azon dolgozik, hogy megkérdőjelezze, aláássa, nevetségessé tegye a...magyar büszkeséget? Nézz körül itt az oldalon: hány fiatal közvetlenül és közvetetten e támához fűződő válaszaiból süt a bizonytalanság, a meghasonlás, az öngyűlölet - hiszen "büszke" manipulátorok elhitették vele, hogy a magyar=rasszista/fasiszta/genetikusan alattvaló/moslékzabáló/kirekesztő? Nos, lehet-e szeretni a más büszkeségét, ha ráköp az enyémre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!