Egyre jobban megszeretem a zsidókat a zenéjüket kultúrájukat pedig egy zsidót nem ismerek vajon miért lehet ez? Talán a sok körülöttem folyó zsidózás ilyen jellegű védelmi reakciót alakított ki bennem?
csak ne legyél elfogult egyik irányba sem. amugy nekem is igy kezdődött hogy nagyonsok zsidózást hallottam, akkor nem csiptem őket, aztan ez pont átfordult az ellentétjébe és megkedveltem őket. most ott tartok hogy nem érdekel az egész, ugyanolyan emberek mint a többi, van köztük ilyen meg olyan, rendes meg szemét is...
mondjuk a barátom meg pont zsidó... de ez csak véletlen :D
Napirai11 válasza:
Kedves Kérdező!
Szerintem nem baj, ha az ember egy néphez jobban vonzódik, mint a másikhoz. Az, hogy ez nálad most miért van, és hogy miért pont a zsidókat szereted ennyire, azt mi nem tudhatjuk, de még az az ember sem tudhatja, aki ismer téged, mert magadnak kell észrevenned, hogy mi zajlik benned, neked kell tisztáznod saját magaddal, hogy mi ez az egész.
Szerintem érdemes lenne barátkozni zsidó emberekkel, mert annak nincs értelme, hogy szeretek egy vallást/népet, és egyetlen olyan ismerősöm sincs, aki ahhoz a valláshoz tartozik. Egy vballást nemcsak akkor tudsz megismerni, ha olvasol róla, hanem az adott valláshoz tartozó embereket is megismered, mert így te is látod, hogy mennyire tartják be az adott vallás tanításait, stb.
Az ortodox zsidók tudnak nagyon fanatikusok lenni, de szerintem ettől függetlenül velük is meg lehet próbálni barátkozni, aztán vagy sikerül, vagy nem.
Üdv: Napirai
A zsidóság két részre szakadt.
Egyik ága részesült a "Babiloni Rítusban", a másik nem.
A zsidóságban található egy Isten által szeretett, kis létszámú "maradék" is.
Egy nagyon erős végzet is kíséri őket.
Hááááát én akkor ,,nagyokosnak,, számítok mert nagyon nem csípem őket.(persze zsidózni nem fogok) Az egy dolog, hogy kifosztják kicsiny országunkat.(Nem vagyok náci de ez van) Ám olyannyira fennhordják az orrukat, hogy az vérlázító. Gondolok itt pl a Talmudra. Nos abban a ,,szent,, könyvben olyan dolgok vannak leírva, hogy a náci ideológia hozzá képest ihaj meg csuhaj :S
ui: Persze elismerem, tényleg vannak jó zsidók is ám a többségük lenéz minket. Nem a fellegekből beszélek és is találkoztam nem eggyel...
a probléma talán az, hogy Izrael szétszóratott és a szellemiségben júda kizárólagos dominanciára jutott
(bár azt állítja, hogy Izráél örökségét őrzi)
már rég óta nem 12 törzsről szól a zsidóság, hanem csak 1-ről (!!!)
ráadásul : a Föld népei közül talán ők keveredtek a legjobban
(bár ezt igyekeznek tagadni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!