Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Én most bűnös vagyok?

Én most bűnös vagyok?

Figyelt kérdés
Egy keresztény tinédzserlány vagyok. Egyetlen problémám van, hogy azt hiszem, biszexuális vagyok és ugye az ilyeneket állítólag az Isten szemében bűnök. Nos... én igazából nem voltam még soha senkivel kapcsolatban, de szeretek egy lányt, akit sose kapok meg és talán bele se mennék egy kapcsolatba se. Korai.
2012. márc. 14. 05:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

szerintem még magad se tudodmi vagy.

és Isten szemében nem bűn.

2012. márc. 14. 05:54
 2/19 A kérdező kommentje:
Igen, én is gondoltam rá, hogy a tinikorral jár...
2012. márc. 14. 05:57
 3/19 anonim ***** válasza:
13%

> ugye az ilyeneket állítólag az Isten szemében bűnök.

Ugye milyen jó dolog ez a vallás? Jó kis lelki terror.

2012. márc. 14. 08:23
 4/19 anonim ***** válasza:
13%

Napirai11 válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem barátkozz nyugodtan azzal a lánnyal, és akkor is teljes értékű lehet a barátságod vele, ha nem úgy tekintesz rá, mintha ő férfi lenne. Beszélgessetek, szervezzetek együtt programokat, stb.

Kamaszkorban még előfordul, hogy az ember nincs tisztában önmagával.

Igen, a legtöbb vallás szerint a biszexualitás nem normális állapot. Ha nagyon gyötrődsz emiatt, hogy nem tudod eldönteni a nemi identitásodat, javaslom, hogy keress fel egy pszichológust, vagy beszélj az iskolai védőnővel, osztályfőnököddel, szüleiddel.

Üdv: Napirai

2012. márc. 14. 08:39
 5/19 anonim ***** válasza:
16%
Senki nem tudhatja, hogy Isten mit tart bűnnek és mit nem. Egyetlen vallás, egyetlen vallási vezető se jelentheti ki 100%-ra, hogy Isten ezt vagy azt bűnnek tartja. Azért van lelkiismereted, hogy te magad meg tudd állapítani, hogy mi a helyes és mi nem, és ne azok alapján, amit beléd neveltek, hanem a józan ész szerint. Mindenkiben megvan alapból a jóság, tehát meg lehet csinálni.
2012. márc. 14. 09:07
 6/19 anonim ***** válasza:
60%

Az hát, lelki terror. Mennyivel jobb lenne, ha ahelyett, hogy ilyesmin rágódna, iskola után (vagy inkább helyett) kölcsönösen kinyalnák egymást.

Majd a saját lányodat is ilyen szellemben neveld, ha eljön az ideje.

2012. márc. 14. 09:16
 7/19 anonim ***** válasza:
57%

Ha valamilyen hajlama van valakinek az nem bűn hanem kísértés.

Ha viszont a kísértésnek engedsz az akkor már tényleg bűn.

Csak akkor lehetnek valakinek gyerekei ha rendes házasságban él. Ez pedig egy annyira csodálatos dolog amit most nem nagyon tudsz még elképzelni, de Isten erre rendelte az embert.

Gondolj bele, ha mindenki homoszexuális lenne akkor 50 év múlva ki ápolná a sok öreget? (fiatal akkor nem lenne egy sem)

2012. márc. 14. 09:26
 8/19 anonim ***** válasza:
39%

Szia!

Az azonos neműekkel való nemi kapcsolat Isten szemében bűnnek számít. (Lásd: 3Móz 20,13) Jézus az Újszövetségben is megerősíti a férfi és nő kapcsolatot (Mát 19,4-5)

Isten a bűnt gyűlöli, de a bűnöst szereti. Ezért is jött el a világunkba Jézus Krisztus, aki felvette a mi esendő, bűn által megrontott emberi természetünket, és nem a saját erejéből, de az Atya segítségével tökéletes életet tudott élni, és még meg is halt értünk. Jézus pedig reménység nekünk bűnös embereknek. Nem hiába jövendölt róla így Ésaiás próféta:

"Az Úr Isten lelke van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek megoldást;" (Ésa 61,1)

Én azt javaslom hogy nézz a kegyelmes Megváltóra, aki "fájdalmak férfia és betegség ismerője!" (Ésa 53,3) lett miattunk. Ő egészen biztosan tud neked segíteni. Hiszen:

"A mi embereknél lehetetlen, lehetséges az Istennél." (Luk 18,27)

2012. márc. 14. 09:32
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

Egy kicsit helyesbítem a szövegem: " Ő egészen biztosan tud neked segíteni megszabadulni a biszexualitástól"

Minden jót!

2012. márc. 14. 09:35
 10/19 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Minden ember bűnös a Szentírás szerint. Ennek oka, hogy bűn által megrontott emberi természettel születünk, és ez a hajlam olyan erős a bűnre, hogy saját erőnkből képtelenek vagyunk győzni felette.

Ez a hajlam bármi lehet - akár biszexualitás is - a kérdés az, hogy felismerjük-e és teszünk-e azért, hogy győzzünk felette, és - Krisztus ereje által - uralkodni tudjunk rajta. A hajlam önmagában nem bűn. Egy szép példával élve: "Nem akadályozhatod meg, hogy egy madár a fejedre szálljon, de annak elejét veheted, hogy fészket rakjon rajta." - mondta Luther Márton. Azt nem akadályozhatjuk meg, hogy a gonosz gondolatok utat találjanak a szívünkhöz, de azt már igen, hogy gyökeret verjenek benne. Mindaddig, amíg a szíved arra összpontosít, hogy mind nincs, és mit érdemelnél meg, addig nem leszel boldog!

Üdv. Péter

2012. márc. 14. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!