Jehova mint vallás honnan eredhet?
... idézte Mulder614 Ézsaiás könyvének 43. fejezetéből a 10. és 11. verseket, az Újvilág Fordítás szerint.
Ezt a kijelentést JHWH Izrael fiainak tette, tehát őket hívta el tanúinak, nem mást.
Aztán a múlt században erre az igerészre hivatkozva az Őrtorony szervezet elnevezte a saját csoportját Jehova Tanúinak (az eredeti Bibliakutatók Társasága helyett). Ennyi.
De hogy bebizonyítani, igazolni nem tudják, hogy Isten ezt a szervezetet választotta volna magának, az biztos.
Biztos, Saca, biztos. Nem tudod (nem tudjátok) bebizonyítani, mert erre nem is lehet bizonyítékokat hozni.
Az általad hivatkozott igehelyek abszolút nem bizonyítékok, és ráadásul valótlant állítasz. Mivel:
"Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!"
"És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég."
Az evangéliumot sok-sok keresztény felekezet hirdeti szabadtéri és zárt helyiségben megtartott alkalmakon, ill. egyéb módokon. És már valóban szinte az egész világon.
A JT-k ezzel szemben szinte egyáltalán nincsenek jelen a világ lakosságának egyharmadát, egészen pontosan 2,1 milliárd embert számláló két országában: Kínában és Indiában. Kínában 0, azaz nulla tanú van, Indiában is alig néhány ezer; ezt a saját statisztikátokból szedtem, tehát nyugodtan ellenőrizheted.
Innentől kezdve pedig látható, hogy hazugság az ŐT azon állítása, miszerint a tanúk az egész világon prédikálnak. Mert a 2/3 rész nem egyenlő az egésszel. És ráadásul nem is egészen azt prédikálják, amit kellene...
Sajnálom, ha fáj az igazság, de ez van.
Mondtam, hogy leellenőrizheted, igaz? Megtetted? Ha jóindulatú vagyok, akkor azt mondom, nem tetted meg, és most csak a szád jár, mert az egy mondatodat nem támasztottad alá semmivel. Ha meg nem vagyok annyira jóindulatú, akkor azt mondom, megnézted a kimutatásotokat, nem találtál rajta adatot Kínáról, és most kamuzol...
Én nem vagyok olyan lusta, mint te; vettem a fáradságot és előkerestem a linket, tessék, nézd meg a saját szemeddel a doksit:
Szólj, ha találtál benne adatot Kínáról... Nagyon meglepne, mert NINCS adat.
A Wiki szerint 2007-ben 1.321.851.888 fő volt a népesség összlétszáma Kínában (frissebb adatot nem találtam).
A másik említett ország, India pontos adatai a fenti link szerint (2011):
1. Össznépesség: 1.224.614.000 fő
2. Maximális létszám (azaz "hírnök-csúcs" a Királyság-szolgálatban): 37.095 fő
3. Átlaglétszám (azaz a "tevékeny hírnökök átlagos létszáma): 33.182 fő
4. Megkereszteltek száma: 1.813 fő
5. Gyülekezetek száma: 441
Csak érdekességként kiszámoltam: Az adatok alapján minden 36 906. indiai ember tagja a JT felekezetnek, ez kb. _3 százezred_ részt jelent. Szintén az adatok alapján az indiai JT-gyülekezetek átlaglétszáma 75 fő.]
Ha a két ország lakosainak számát összeadjuk (Indiára elfogadva az Őrtorony adatát, Kínára pedig a 4 évvel ezelőtti hivatalos adatot), akkor ~ 2.546.466.000 az eredmény. Tehát maradunk a ~ 2/3 résznél az egész helyett...
Ezzel szemben a mutatok a kínai kereszténység statisztikájáról egy Wiki-oldalt, mely szerint 1998 és 2008 között a keresztények száma 11 millióról 21 millióra nőtt. (Ez 10 millió ember, ill. 90,91 %-os növekedés). DE: Ez a kommunista kormány "hivatalos" statisztikai adata; becslések szerint a keresztények száma akár 70 millió is lehetett abban az évben.
Az eltérésre a magyarázat, továbbá a 2010-es adatok az alábbi linken olvashatók:
Ennyit a tényekről. Köszöntem.
Kisokos Saca :D , talán olvasd el még egyszer, hátha rájössz, miért írtam. ;)
És ne haragudj, de pusztán a te szavadnak nem hiszek, mert semmivel nem támasztottad alá. Bizonyítékokat hozzál, ne csak a levegőbe beszélj. :)
Bizonyítékokat arra, hogy...
- vannak tanúk Kínában,
- be van tiltva a munkátok,
- és hogy ha így is van, miért lenne ez ok arra, hogy a WTBTS statisztikájában nem szerepel adat Kínáról.
Mint láthattad, ha egyáltalán elolvastad a belinkelt cikkeket, a keresztényeket is üldözik Kínában, mégis vannak adatok a létszámukról és egyebekről is...
És csak emlékeztetőül: még azt sem bizonyítottad, hogy mitől lenne már a Jehova Tanúi az "egyetlen igaz vallás". Remélem, nem kívánod, hogy bárki is elhiggye pusztán azért, mert az Őrtorony szervezet ezt állítja saját magáról...
És nem, nem, nem azt a listát szeretném látni az "igaz vallás" ismérveiről, amit az ŐT állított össze önkényesen, és amit a valamelyik honlapról copy paste-tel percek alatt idevarázsolhatnál, hanem _valódi_ bizonyítékokat. :)
Üdv. :)
Hááát, ez nem volt túl meggyőző...
Honnan lehet tudni, hogy Kína is a 30 más ország közé tartozik? Mi erre a bizonyíték? Te honnan tudod? Valaki mondta, vagy esetleg ezt le is írták? Az utóbbi lenne a bizonyíték...
De még ha el is fogadjuk, hogy így van, azok a fránya számok még mindig nagyon alacsonyak a 30 más országra vonatkozóan:
Az átlaglétszám 2010-ben 21.721 fő volt, 2011-ben pedig 24.483 fő.
Ebből mennyi a kínai pontosan? Ha egy sima számtani átlagot számolunk (ami persze biztos, hogy nem valós), akkor még ezer fő sem jön ki.
A másik véglet, ami szintén nem valószínű, hogy ez a létszám majdnem teljesen Kínára vonatkozik; a lakosság létszámához képest még ez is nagyon alacsony lenne, India adatainál is rosszabb arányokkal. Tehát bárhogy is, még mindig ott tartunk, hogy erős csúsztatás az, hogy Jehova Tanúi az egész világon hirdetnék az evangéliumot, mivel a 2/3 rész nem egyenlő az egésszel...
Azt pedig, hogy "a JT az igaz vallás", látod, hogy nem tudod bebizonyítani... Te egyszerűen elhitted azt, amit az ŐT szervezet állít a saját érdekei alapján. Ha őszintén, nyitott szívvel, és bármilyen őrtornyos kiadvány nélkül megvizsgálod a Bibliát [nem az ÚVF-et!], nem fogsz találni benne ilyen kritériumokat. De még csak az "igaz vallás" kifejezést sem. Jézus Krisztust kell követni, az Ő tanítványának lenni, nem egy földi szervezetnek. Ő az út az Atyához, Ő az igazság, és Ő az élet. Az Ő nevére hajol meg minden térd, senki máséra. Ő visz közelebb Istenhez, nem egy vallás, pláne nem egy okkult hátterű szervezet. Keresd Istent, Saca, egyedül, Jézus által. GBU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!