Van a becsületességnek értelme? A becsületes keresztény szegényen hal meg?
Igazából a csalódottság szüli ezt a kérdést, érdekel a véleményetek. Egyetemen beadtam a szociális ösztöndíjhoz a pályázatot, mert rá vagyunk szorulva, mindig volt mit enni, de folyamatosan nőnek az adósságok. Olyan dolgokat is beírtam a bejövő jövedelemhez, amit el tudtam volna titkolni, pl gyerektartás stb.. de szerettem volna becsületes lenni. És pont lecsúsztam, nem ítéltek oda semmit.
Más keresztény ismerőseim letagadnak különböző kereseteket, hazudnak mindenről, és anélkül, hogy tényleg rászorulnának, rohadt sok pénzt kapnak.
Ha egyszer azt gondolják majd, hogy bűn volt, megbánják, a pénzük megmarad úgyis. Hol itt az igazság? Én meg nyaralás helyett dolgozhatok egész nyáron mint gimis korom óta mindig.
Napirai11 válasza:
Kedves Kérdező!
A becsületességnek mindenképpen van értelme: ha fiatalon, egyetemistaként azt szokod meg, hogy nem csalsz, nem linkeskedsz, akkor majd a későbbi munkahelyeden is így fogsz viselkedni, és nem fogsz úgy járni, mint egy csomó ember, akiket kirúgdosnak mindenhonnan, mert nem dolgoznak rendesen, hanem a főnököd, meg a kollégáid azt fogják mondani, hogy ez a Józsi/Pista milyen rendes ember, mert mindig mindent időre megcsinál, stb.
Szóval, ez mindenképpen a javadra fog válni.
Azt meg ne sajnáld, hogy nyáron dolgoznod kell,a záltal is azt szokod meg, hogy milyen a munka világa, és így a majdani munkahelyedre is könnyebben be fogsz tudni illeszkedni, ezért ez is a javadra fog válni mindenképpen.
Ha nem lesz időd nyaralni, akkor menj el egy hétvégére valahova pihenni a haverjaiddal, mondjuk szombattól vasárnapig menjetek le a balcsira, ha másképp nem megy, akkor verjetek fel egy kempingben egy sátrat, szóval biztosan megoldható valahogyan, hogy a munka mellett pihenj pár napot.
Üdv: Napirai
"Értem, arra lettem volna kíváncsi, miért ez a felfogásod. Pl olvastál róla a Bibliában, vagy tapasztaltad stb.."
Most láttam ezt a kommentedet, kérdező.
Hát, hogy is mondjam. Túl sűrűn Bibliát nem olvasok, mondhatni tapasztaltam is. Járok hittanra, szent misére, onnan mindig elcsíptem valami jó kis tanítást, és így rakódott össze bennem.
Én azt tudnám írni erre,ha nem bízol magadban,vagy abban,hogy Isten visszafizeti,akkor legyél néha simlis,ha úgy kívánja a helyzet.tökéletes ember nincs,te sem vagy az,ezt is meg kell érteni.persze meg kell gondolni a simliskedést,mert az sem mindegy,hogy miben vagy az.a világ sajnos sokszor nem igazságos.Aki értelmetlenül harácsol,mert kell neki az új Audi,meg a pezsgő-kaviár,elismerés,szökőkút a kertbe,az valamilyen szinten mástól veszi el.és akinek meg azon kell aggódnia,hogy ki tudja-e fizetni a számláit,az dögöljön meg,vagy kerüljön az utcára? Mert Isten ide vagy oda,nincs rá garancia,hogy ilyen körülmények között nem fog oda kerülni.
Zárójelben megjegyzem,tudom ennek most nem fognak örülni a vallásosok,de szerintem a vallás is létrehoz egy olyan problémát ebben a kérdésben,hogy elítélik a hazugságot.(mert azért jussanak eszünkbe Jézus szavai:"Az vesse rá az első követ,aki bűntelen közületek")Nem szép dolog hazudni,ez tény,de honnan lehet tudni,hogy valaki nem kényszerül-e rá? és lehet,hogy a hazugságának semmi komolyabb következménye nem lenne,de nem mer hazudni az illető,mert akkor "Isten nem szereti,rossz,ember,bűntudatot kell éreznie stb..."
Holott valljuk be,hogy a hazugság is hozzátartozik az emberi élethez.ki ne hazudott volna még? én pl.mozogtam vallásos közegben,vallásos voltam,és tudom,hogy azért ott sem minden úgy van,ahogyan állítják,ott is felüti a fejét a hazugság,színészkedés,elhallgatás egyes témákban....ezzel nem bántani akarom őket,csak azt mondom,hogy ilyenek vagyunk mi,emberek.
Isten gyűlöli a szegény embereket. Én keresztény hívő voltam 2010 szeptemberéig, amikor meghalt anyukám, akkor voltam 23 éves, és egyetemre jártam.. Minden hét vasárnapján őszintén és hittel jártam templomba, eddig. után többet sem. Számomra nem létezik egy olyan isten aki egy becsületes embert vesz el, míg a többi gyilkos rablót élteti. Az ilyen egy semmirekellő. A szoctámos cuccon én is átestem. A sok szegény vállakozó csemete mind 3-szor annyit kapott,mint én félárván. Apuci kislányát Lexus rx 400h-val költöztették haza a koleszból. A jövő a csaló gerintelen "embereké" sajnos. Apám anyám tisztességes ember volt és nem tudták semmire sem vinni, mert osztályidegenek voltak. Tudod ebben az országban kik és hogyan érvényesülnek a mai napig is.
Az istenben meg ne bízz, nem segít rajtad, ha szegény vagy, csak a kőgazdag elvtárs haverjain. Számos kérdés felmerült bennem..
Ha létezik, miért nézi azt hogy a szegények nélkülöznek szenvednek? Nap mint nap megalázzák őket ezek a milliomos férgek..
Miért hagyta hogy megtörténjen 2 világháború, Hiroshima Holokauszt, Csernobil? hm? itt mind ártatlan emberek haltak meg tömegjével.
Isten nem létezik, legalábbis számomra már nem..
Akkor hinnék benne, ha látnám hogy azok bűnhődnek akik ezt megérdemlik.. akkor igen.
Nem igazán értem az okot amit írsz. A halál az élet része, nem valami megtorlás vagy hasonlók, és én ezt a döntést, hogy ki éljen és ki ne Istenre bízom, ha mindent jobban ismer, jobban tudja. Mindenki meghal, az hogy mikor hogyan milyen körülmények között, csak részletkérdés.
Megvárom, hogy mi lesz ennek a vége, és majd leírom a tapasztalataimat. Mert ha most nem jutnék valahonnan pénzhez, elég nagy szarban lennénk. Láttam olyat, hogy valaki gerinctelenül csalt, és sok pénzhez jutott, mégsem lett az áldássá, sokkal inkább átokká. A sok pénzből folyton zabált és ellustult mert nem kellett dolgoznia, végül egy életveszélyesen túlsúlyos magányos ember lett. Azért ezeknek a gonosz és önző dolgoknak már itt a földön is vannak következményeik, de Isten nem ígéri azt, hogy itt fognak szenvedni, hanem hogy az utolsó ítélet után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!