Járok szinte minden vasárnap temlomba, és szeretnék továba is, szerintetek járhatok így?
Drága Testvéreim!
Szerintem egy picikét le lehetne szállni a magaslóról. Az ilyen fundametalista szabadkeresztény hozzáálás meg egyenes szánalmas. Főleg ebben az esetben. Azzal, hogy valaki ennyi idősen így néz ki, azzal még nincsen semmi gond. Éppen ilyen korban van. Ha mondjuk 40 évesen nézni ki így, akkor az elgondolkodtató lenne.
A másik, meg hogy nem ártana a Bibliát kortörténettel EGYÜTT nézni. Mert remélem, hogy aki Pál apostolt idézte, az a szombatot is tartja, körül is metélkedett ( az ószövetség miatt) nem engedi beszélni nyilvánosan a nőket stb. Ez így lenne akkor már korrekt.
Egy picit kontextusba kell helyezni a dolgokat így is meg úgy is.
"A másik, meg hogy nem ártana a Bibliát kortörténettel EGYÜTT nézni. Mert remélem, hogy aki Pál apostolt idézte, az a szombatot is tartja, körül is metélkedett ( az ószövetség miatt) nem engedi beszélni nyilvánosan a nőket stb. Ez így lenne akkor már korrekt. "
Igen, megszentelem a szombatot, de nem Pálért.
A körűlmetélkedést felhozva példának, úgy vélem, te magad nem vagy tisztában Pál leveleivel, intelmeivel.
Gal5,2-4 "Ímé, én Pál mondom néktek, hogy ha körülmetélkedtek, Krisztus néktek semmit sem használ.
Bizonyságot teszek pedig ismét minden embernek, a ki körülmetélkedik, hogy köteles az egész törvényt megtartani.
Elszakadtatok Krisztustól, a kik a törvény által akartok megigazulni, a kegyelemből kiestetek. "
Nyílvános szólás asszonynak.
Nem szólhat az asszony, de mivel nekünk békességünk van az Úrban, és a férfi feje Krisztus az asszony feje a férje, így engedem, hogy az asszony szójon. De az asszony nem akar szólni nyílvánosan, mert nem vagyunk tanítók, hogy nagyobb ítéletben ne legyen részünk, így tartva be Pál intelmét.
Az asszony teremtetett a férfiért, és nem a férfi az asszonyért. Talán nem a férfi Isten képmása, kiből teremtetett az asszony a férfi segítségére? És nem "átkozta" meg az Úr a kiűzetésnél az asszonyt, hogy férje uralkodni fog rajta, míg ő epekedik utána?
Kedves Fundamentalista Tesók,
hagyjátok a fiataloknak keresni az útjukat. Amit tesztek, azzal csak elijesztitek az Úrtól. Lehet jönni azzal, hogy "de a Biblia assssztíírjaaa és megalkuvó vagyok, ha nem mondom meeeg"... Persze, de szálljatok Magatokba: Ti mindent tartotok? S ha tartotok, Magatok erejéből tartjátok-e, vagy az Úristen szerető kegyelméből?
Hagyjátok, hogy esélye legyen bárkinek bármilyen kinézettel találkozni az Úrral, akár templomban, akár saját kisszobájában. Aztán ha Isten jónak látja, le fogja tisztítani 25-30 éves korára a kinézetét is, hitével együtt... Sok-sok példa van rá. Ha pedig kék marad a haja egész életére, mégis szereti Istent, akkor lehet, ő lesz, aki a kék hajú fiatalokat hitre tudja vezetni...
Szia!
Több okból sem könnyű a kérdésedre válaszolni, de azért megpróbálom... :)
Én magam fundamentalista keresztény vagyok, így számomra a Biblia az alap; az egyes igeversekhez viszont mindenképp figyelembe kell venni a kortörténetet, a megírás indokát, körülményeit, továbbá nem szabad a szövegkörnyezetből kiragadott igeversekre alapozni. Normális esetben a fundik nem a betűhöz ragaszkodnak, és nem hagyják figyelmen kívül mindezeket, semmilyen területen. Hosszúra nyúlna ez a téma, nem részletezem inkább, a lényeg, hogy a válaszomat ezek figyelembe vételével írom.
De még előbb: az a régi zsidó vicc jutott eszembe, amelyből jól látszik, hogy nem mindegy, hogyan tesznek fel egy kérdést: Ha az a kérdés, hogy szabad-e a Tóra tanulmányozása közben dohányozni, akkor a válasz NEM. Ha viszont az, hogy szabad-e dohányzás közben a Tórát tanulmányozni, akkor a válasz: PERSZE, a Tórát mindig szabad tanulmányozni. :)
Tehát én azt gondolom, hogy elsődlegesen az a fontos, hogy a külsőd ne tartson vissza az Istenkereséstől. De jobb lenne, ha ahogyan haladsz a hit útján, Istentől kérnél választ a kérdésedre, hogy Ő mit gondol erről. Az biztos, hogy nem fog elutasítani csak ezek miatt; de azért új piercingeket én nem javasolnék most hirtelen... És ahogy fejlődik a Vele való kapcsolatod, lehet, hogy eljön az az idő, amikor tudni fogod, hogy MOST ki kell venni a meglévőket is, vagy MOST le kell vágatni a hajadat és visszafestetni az eredeti színére vagy valami kevésbé extrémre. Csak keresd az Ő akaratát az életedre mindenben. :)
Az biztos, hogy könnyebb lenne a helyzet, ha lány lennél, mivel a nők a bibliai időkben is viseltek ékszereket, még az orrukban is. :)
És ezek viselését nem is tiltja a Biblia, pusztán a _mértékletességet_ hangsúlyozza, ill. inkább a belső értékeket.
Én magam nem vagyok híve a piercingnek, de inkább az esztétikum és a lehetséges egészségügyi problémák miatt. Ne értsd félre: egy picike színes "gyöngy" látványával semmi bajom nincs, a nagyobbak viszont nem tetszenek, sőt, van, amelyiket egyenesen gusztustalannak tartom. Viszont egészségügyi kockázata a piciknek is lehet.
Tehát szerintem keresd Istent (nem csak a templomban!), törekedj minél szorosabb kapcsolatot kialakítani Vele, figyelj az Ő szavára; hagyd, hogy vezessen, legyél engedelmes... Sok sikert! :)
Kérdezőnek:
"Ugyanígy az asszonyok is engedelmeskedjenek férjüknek, hogy ha némelyek közülük nem is hisznek az Isten szavának, a feleségük magaviselete szavak nélkül is megnyerje őket, amikor látják tiszteletet érdemlő, tiszta életeteket. Ékességüket ne külsőségekben keressék, abban, hogy hullámos a hajuk, arany ékszereket aggatnak magukra vagy drága ruhákat viselnek."
"Ékességüket ne külsőségekben keressék" - igaz csak az asszonyoknak szól ez a rész, Pál apostolnak valószínűleg eszébe se jutott hogy lesznek majd valamikor férfiak akik festik a hajukat. :)
De egyébként járhatsz nyugodtan templomba, azzal nem kell foglalkozni hogy a többi hívő mit gondol, nem miattuk mész a templomba hanem Isten miatt.
Egyébként régen én is feketére festettem a hajam fiú létemre, igaz akkoriban nem jártam templomba.
A bálványimádással vádló kommentekkel ne törődj, sajnos sokan vannak akik nem különböztetik meg a tiszteletet és az imádást.
"amióta kék lett a hajam és lett még egy piercingem, azóta már voltam többször is templomba és hát igen az idősebbek néztek meg mondta a mamám is"
Ne foglalkozz velük inkább próbálj a mise minden pillanatában Istenre figyelni és arra az imára ami éppen soron van.
Olvasd el ezt ha érdekel, segíteni fog hogy jobban átéld a misét:
És ha teheted akkor gyónj és áldozz is, az áldozás az ember életében a legnagyobb ajándék amit csak kaphat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!