Járok szinte minden vasárnap temlomba, és szeretnék továba is, szerintetek járhatok így?
Igen, ez szintén a IKor 11-ben van, ami arról szól, hogy a férfi feje Krisztus, az asszony feje a férfi. Mert nem a férfi van az asszonyból, hanem az asszony a férfiból. "Mert nem is a férfiú teremtetett az asszonyért, hanem az asszony a férfiúért."
Kedves kérdező, tudod, hogy te kit szeretnél imádni? Mekkora az Isten? Úgy gondolod, hogy szólsz, hogy most figyelj, mert most van időm, csináld ezt, meg ezt, meg azt, köszi...Vagy eszel, és azt mondod, hogy áld meg, amit nyamnyogunk? Érdekel egyáltalán, hogy Isten hogy akar látni téged? Vagy csak azzal foglalkozol, hogy magadat hogyan akarod látni, teljesen függetlenűl, hogy Isten mit akar?
Isten nem szeretné, ha teleszúrkálva magadat festett hosszú hajjal egy fadarab vagy egy kődarab előtt imádnád azokat.
Jak 2,19 "Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek."
Mégegyszer:
"Neked nem egyenlő Isten a templommal? Mert szerintem nem." Neked viszont egyenlő. Szerinted Isten ugyan az, amit a templomban tapasztalsz.
Csel 17,24 "Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik."
A többiek válasza azért tetszik, mert azt akarod hallani. Nem biztos, hogy az az igaz, amit hallani akarsz. Erre is gondoltál már? Megválnál Isten igéjének csúfnak nevezett hosszú hajadtól és megválnál attól a gondolattól, hogy befesd kékre? Megválnál örökre az által lyuggatott fémcsecsebecséidtől? Nem? Vagy Igen? Akkor nosza. Vagy mégsem? Mit imádsz akkor? Magadat? Pogány szertartási elemek "díszitik" tested, melyet nem így alkotott az Úr.
Nem értesz szinte semmit, de remélem eljön az idő, hogy megértesz sok mindent.
Nos, ha Istent keresed, akkor elsősorban ne templomban keresd. Néha eljárhatsz, ha úgy esik jól - és akkor tényleg teljesen mindegy, hogy nézel ki.
De: ha napi, élő kapcsolatod lesz Istennel, akkor nem fogod megkérdezni, hogy gond-e, ha így nézel ki, mert Istentől fogod megkapni rá a választ.
Szóval szerintem senkire ne hallgass, nem attól leszel hívő, ha lemondasz a kék hajról és egyebekről, de ha hívő leszel, akkor lehet, hogy lemondasz róla. Hangsúlyozom: lehet! Nekem napi, élő kapcsolatom van Istennel, de fogalmam sincs, hogy elítéli-e a kék hajat vagy sem. Ha kétségeim lennének, akkor megkérdezném. Szerintem neked is ezt kellene tenned. De tényleg nem templomban kell keresni!
Jak 2,19 "Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek."
ezez meg annyit hogy ez igen így van ,de én nem vagyok rossz ember.
Nem mondta senki, hogy rossz ember lennél. Azt nem tudom.
Jakab idézete nem arra vonatkozik, hogy a rossz emberek hinnének Istenben. Arra vonatkozik, hogy jól teszed, de ez még nem minden. Ebben hisznek a démonok is, még sincs megváltásuk. Azért nem, mert ők nem Isten akaratát cselekszik. Te azt cselekszed? Isten mondta, hogy aggasd tele magadat fémekkel és fesd be hosszú hajadat kékre? Mert szerintem nem, viszont ennek ellenkezőjére tett célzást. Járhatsz templomba, de ott nem lakik Isten. Ott bálványok laknak legfeljebb, annak hódólhatsz, ez teljesen összeegyeztethető a kék hajaddal. Így rendben is van. Én beszéltem, te hallgattál. Te cselekszel. Tégy belátásod szerint, de a súlyát is tudnod kell engedelmetlenségednek. Az igazi imádók lélekben és igazságban imádják az urat. Mert az Isten lélek és igazság, és akik így imádják, azokat keresi az Úr. Ha neked a kék haj és az egód az igazság, akkor mi más Istent imádunk.
Vésd a fejedbe a következő idézetet:
És megkeresztelkednek vala ő általa a Jordán vizében, vallást tevén az ő bűneikről.
Mikor pedig látá, hogy a farizeusok és sadduceusok közül sokan mennek ő hozzá, hogy megkeresztelkedjenek, monda nékik: Mérges kígyóknak fajzatai! Kicsoda intett meg titeket, hogy az Istennek elkövetkezendő haragjától megmeneküljetek?
Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket.
És ne gondoljátok, hogy így szólhattok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! Mert mondom néktek, hogy Isten eme kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak.
A fejsze pedig immár a fák gyökerére vettetett. Azért minden fa, a mely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és tűzre vettetik.
Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de a ki utánam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.
A kinek szóró lapát van az ő kezében, és megtisztítja az ő szérűjét; és az ő gabonáját csűrbe takarítja, a polyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel.
Ha valaki rád néz, a te gyümölcsöd megtéréshez méltó gyümölcsöt lát? Mit mondana neked János, ha most mennél hozzá? Nehogy kivágassál testi kívánságaid okáért. Bízz, higyjél és ne magadra nézz mindig. Ezt kívánom, az egy igaz Isten áldjon az ő báránya által, ki vérét adta mindenkiért, ki őbenne hisz, mert ő az út az igazság és az élet, és ő nem cicomázta magát kénye kedve szerint. Járj az ő útján, mert a széles út a halálba visz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!