Miért szívat engem Isten?
Azért írok a vallás témába,mert véletlenek nincsenek és aki hisz ebben,az talán tud valamit mondani.Szóval az a gond,hogy szeretnék párt találni,teszek is érte.De szinte mindig rosszul sül el.
Első bajom:Többnyire idősebb pasik találnak meg.Ez azért baj,mert nekem az a meggyőződésem,hogy egy több 10 évvel idősebb pasinak egy 20-as évei elején járó lány többnyire vagy szeretőnek,vagy k.rvának kell,mert se tapasztalatokban,se semmiben nincsenek egy szinten.Persze most általánosítok,vannak kivételek,de engem elfog az undor attól,hogy hozzáérjek egy 40-hez közelítő pasashoz.
A másik:Akivel eddig nyitottunk egymás felé,arról később kiderült,hogy van egy menyasszonya.Nagy nehezen levakartam.De ezzel az a gond,hogy ha ilyenek a barátnője tudomására jutnak,nem a pasiját fogja szétszedni,hanem engem.És persze engem fognak bemószerolni,hogy én el akarom venni a barátját,amikor inkább menekülök előle.
Most úgy érzem,belekerültem egy hasonló helyzetbe.Most röviden ez történt:nyitott felém valaki,én viszonoztam,erre úgy állította be az egészet,hogy én ráakaszkodok.Ez most eléggé nyomaszt.Minek bámul,ha nem akar tőlem semmit?Ez most akkor mi?
Volt még egy fiú,akivel melóhelyen ismerkedtünk össze.Ő kezdetben nagyon szimpi volt,de később olyan csúnyákat mondott nekem,hogy egyszerűen azok után felfordult tőle a gyomrom.Mármint viccnek szánta,nem bántásnak,én sem vettem magamra,de egy kicsit túlzásba esett.Ez gondolom az ovis szindróma,amikor annak a lánynak húzogatják a haját,aki tetszik.De ez már nem húzta a hajam,hanem tépte,átvitt értelemben,a kollégáim is megelégelték ezt,leszólták,hogy milyen bunkó.
Miért nem tudok normális embert bevonzani az életembe?Úgy hallottam,hogy hasonló hasonlót vonz,de én most komolyan ennyire szerencsétlen vagyok,hogy csak ilyenek találnak meg?Vagy Isten szívat?Én már komolyan félek,hogy mi baj lehet.Pedig igyekszem szelektálni az emberek között,de ennyire már egyszerűen nem lehet!Honnan tudjam én,hogy kinek van menyasszonya?Isten miért akar ilyenekkel bajba sodorni?Büntet,vagy mi a franc történik velem???22n
Meg ne sértődj, de te "szivatod" saját magad. (Bővebben remélem kifejtik a többiek)
Az evolúció útján is elérhető a mennyország, csak nincs időm kivárni.
Isten nem szivat senkit az ördög az aki ezeket cselekszi a lelkünk ellensége.
"Az ördög azért jött, hogy lopjon öljön és pusztítson,de Jézus azért jött,hogy életünk legyen sőt bőségben éljünk."
Imádkozz Istenhez, Ő szeret mindenkit és ha imádkozol hozzá Ő meghallgat téged és válaszol. Kezdd el olvasni a Bibliát és imádkozz Istenhez, hogy mutassa meg ki a megfelelő társ számodra. De ha megtaláltad ne feledkezz meg Istenről!
Így jár az, aki okokat keres, ahelyett, hogy Isten intelmére odafigyelve nem sürgetné ezt, amit nem lehet.
Énekek énekéből:
"...fel ne költsétek és fel ne serkentsétek a szerelmet
addig, a míg akarja...."
Ne akard, majd jön. Ha jönni akar. Ha kierőszakolod, abból lesz valami jó? Ha öt év múlva, akkor öt év múlva. Szerintem "meghálálja magát" a várakozás, ha te serkented fel, akkor még az is lehet,hogy csak eladod magad.
A történetedből számomra az biztosan kiderült, hogy egyáltalán nem ismered Istent.
Ha komolyan foglalkoztat, hogy mi miért történik veled, mi a terve az életeddel az Úrnak, kezdj hozzá megismerni Őt.
Ő nem "szivat senkit", ha mégis hagy valamit megtörténni velünk, annak egészen biztosan oka van és erre az okra te magad fogsz ráébredni amikor itt lesz az ideje, mint ahogyan annak is, hogy rátalálj életed párjára. Ne akard siettetni a dolgokat, légy türelmes. Hidd el jobban jársz, mint egy elkapkodott, elhibázott döntéssel.
Énekek énekéből:
"...fel ne költsétek és fel ne serkentsétek a szerelmet
addig, a míg akarja...."
Én csináltam már ilyet.. Ma is viselem a nyomait a dolognak, a türelmetlenségem miatt.
Napirai11 válasza:
Kedves Kérdező!
Isten senkit sem szivat, erről biztosíthatlak.
Sajnos ez a világ tele van erkölcstelen embereket, akiket magával ragadott a fogyasztói társadalom.
A párodat meg fogod találni, ha itt lesz az ideje. Bővebb tanácsot azért nem tudok adni, mivel nem tudom, melyik valláshoz tartozol.
Üdv: Napirai
Az okot magadban keresd, és ne az égben.
Milyen partnert keresel? Hogyan viszonyulsz a korosztályodbéliekhez? Hogyan képzeled el a jövőd - karrier, gyerekek, stb, ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!