Válni, vagy nem válni?
Mindketten hívők vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy a házasság örökre szól, de egy tönkrement házasságot meddig érdemes erőltetni ezzel az indokkal?
Főleg biblián alapuló érvek érdekelnének, de saját tapasztalatokat is szívesen olvasnék.
Isandor!
Nem neked írtam azt, hogy ne magyarázz bele semmit az igébe, hanem a 6-os válaszolónak, aki nem te vagy.
9-es
Szerintem próbáljátok meg újra. én sajnos elváltam, és hidd el, a válás örökre szól, örökös fájdalom.
meg kell próbálni nem veszekedni, és ha régen szerettétek egymást, akkor menni fog
Én vagyok a 6-os.
Nézhetem a továbbiakat is, de ott meg azt látom, hogy a férj szeresse a feleségét. Ok. És ha nem szereti, akkor mi van?
Ha ő nem akar tenni a házasságért semmit, akkor mi a helyzet?
A Biblia szerint a nő tűrjön csendben! A férj elválhat, de a nőnek eszébe se jusson! A házasság örök életre szól, de ha a férfi mégis válni akar, akkor váljon. Az elvált férfi újraházasodhat, az elvált nő nem. Ezek is mind benne vannak a Bibliában!!!
Én ezek miatt nem tudom szó szerint venni a több ezer éves útmutatásokat.
Szia!
Sajnálom, hogy ez egyáltalán az eszedbe jutott, de dicséretes, hogy nem a saját fejed után mész, hanem a bibliában keresel választ.
Egy kicsi segítség:
Kezdetben: 1 Mózes 2:24 - ketten Egy testé és RAGASZKODIK egymáshoz.
Később: Malakiás 2:16 ban Isten azt mondja, hogy gyűlöli a válást /valószínűleg ő jobban látja és érti a mi helyzetünket is/.
Persze egyetlen okot Jézus is elismert a Máté 19:9, más ok nem lehet Isten előtt.
Végül: Galata 6:7 - ha helyesen cselekszel = jót fogsz aratni a házastársadtól is, de főként Istentől.
Ha ez nem így volna akkor Isten hagyná, hogy "megcsúfolják".
Sok boldogságot!
Kedves 6-os!
"Megmondatott továbbá: Valaki elbocsátja feleségét, adjon néki elválásról való levelet.
Én pedig azt mondom néktek: Valaki elbocsátja feleségét, paráznaság okán kívül, paráznává teszi azt; és aki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik."
(Máté 5,31-32)
"Azoknak pedig, akik házasságban vannak, hagyom nem én, hanem az Úr, hogy az asszony férjétől el ne váljék. Hogyha pedig elválik is, maradjon házasság nélkül, vagy béküljön meg férjével; és a férj se bocsássa el a feleségét.
Egyebeknek pedig én mondom, nem az Úr: Ha valamely atyafinak hitetlen felesége van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt.
És amely asszonynak hitetlen férje van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt.
Mert meg van szentelve a hitetlen férj az ő feleségében, és meg van szentelve a hitetlen asszony az ő férjében, mert különben a ti gyermekeitek tisztátalanok volnának, most pedig szentek.
Ha pedig a hitetlen elválik, ám váljék el; nem vettetett szolgaság alá a keresztyén férfiú, vagy asszony az ilyen dolgokban. De békességre hívott minket az Isten.
Mert mit tudod, te asszony, ha megmentheted-e a férjedet; vagy mit tudod, te férfiú, hát megmentheted-e a feleségedet?
(1 Korinthus 7,10-16)
"Feleséghez köttettél? Ne keress elválást. Megszabadultál feleségedtől? Ne keress feleséget."
(1 Korinthis 7,27)
Nem akarok sem kötözködni, sem pedig megbántani, csak nem értek egyet veled abban hogy nem kell komolyan venni mindent a Bibliából.
Ismerek egy idősebb nagyon komoly hívő nőt. Lány korában megtért, bemerítkezett. Aztán szerelmes lett. Mindenki mondta neki, ne menjen bele felemás igába, senkire se hallgatott. Nem voltak még egy évet se házasok a férje féltékenységből(mondanom se kel, teljesen alaptalanul) vagy 8 késszúrással sebsítette meg. A lány túl élte. Elvált ettől az embertől. Nem kellett volna?
Nem az a kérdés, hogy hozzá se kellett volna menni, mert nyilván ez a helyzet. De ha ekkora hülyeséget csinál egy hívő, vallja meg bűnnek, váljon el, vallja meg azt is bűnnek, és tanuljon a hibájából. Ez a testvérnő tanult.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kedves kérdező, ajánlok neked egy könyvet, nem keresztény, de nagyon érdekes. (én is hasonló problémával küzdök, mint te) Eva Maria Zurhorst: Szeresd önmagad és mindegy kivel élsz.
Az a házasság nem ér semmit, amit csak erőltettek,de érdemes mindent megpróbálni, mielőtt bedobnátok a törölközőt. Ha pedig nincs más megoldás, akkor válj el és tanulj belőle.
"Amit az Isten egybeköt azt ember ne válassza szét."
Inkább imádkozz azért, hogy helyreálljon a kapcsolatotok! Isten egy imákat meghallgató Isten! Imádkozz hozzá hittel! Ő válaszol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!