Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Imádkoznál szabadulásomért?

Imádkoznál szabadulásomért?

Figyelt kérdés
Realizáltam - végre bevallom magamnak, hogy elég durván netfüggő és cukorfüggő vagyok. Próbálok küzdeni ellenük, most fogok bele a harcba (sokadszorra, csak eddig nem nagyon vallottam be). Szakemberhez nem szeretnék fordulni, mert remélem, megoldható nélküle. Bízom az Úrban, hogy megerősít. Sokat segítesz, ha imádkozol értem. Köszönöm!
2012. jan. 23. 19:56
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
100%
igen
2012. jan. 23. 20:02
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
igen
2012. jan. 23. 20:06
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

"Segíts magadon és Isten is megsegít."

Az, hogy felismerted a helyzetet, máris egy nagy lépés, és hogy fel marad vállalni, az még egy nagy lépés.

Nem vallásosként részemről őszintétlen volna az imádkozás, úgyhogy csak simán kívánok sok sikert mindennemű függőségtől való megszabadulásodhoz. ;)

2012. jan. 23. 23:18
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor most a cukorevészet is bűn????

Imádkozni imádkozom érted, de egy dietetikus szakember is jól jöhet. Netezés helyett irány a friss levegő:)

2012. jan. 24. 01:48
 5/21 A kérdező kommentje:

6-osnak: a "cukorevészet" önmagában nem bűn. Csak az a ciki, hogy pl. valaki meghív vacsizni, ebédelni, nagyon jól esik a kaja, ami valami teljesen normális kétfogásos dolog, jól is lakom, de nem eszem degeszre magam, szóval úgy rendesen, normálisan eszem... és utána össze-vissza feszengek, és érzem, hogy valami még kéne, és megőrülök, ha... ha nem lesz desszert, legalább egy kocka csoki, vagy egy fél süti, vagy egy karamella, vagy minimum egy mandarin vagy egy lekváros kenyér... Na ez az, ami már szerintem cukorfüggőség. Persze én sem eszem mindig valami édeset kaja után, de sokszor maga amit eszem, eleve édes (rengeteg gyümölcs - ez persze jó..., natúr joghurt mézzel, müzli stb...)

Amúgy nagyon köszönöm a bíztatásokat!!! Remélem, kikecmergek belőle valahogy. Igyekszem nem venni édességet és ajándékba se nagyon elfogadni.

2012. jan. 24. 09:29
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ajánlom neked az alábbi bizonyságtételt:

[link]

Az önkielégítésből való szabadulásról szól, de az alapelveit a te is alkalmazhatod.

Ha tudod, akkor szerezd meg a "Disznók a szalonban" című könyvet, és olvasd el.

Üdv.

Tamás

2012. jan. 24. 11:18
 7/21 anonim ***** válasza:

Ahhoz hogy letudj szokni ezekről a függőségekről el kell határozni a szívedben nem csak az elmédben hogy le akarsz szokni mert azt írja a Biblia: "Csalárdabb a szív mindennél, és veszedelmes.Kicsoda ismerheti azt?"(Jeremiás 17:9)Amellett hogy mások imádkoznak érted szükség van arra hogy te magad is imádkozz és cselekedj összhangban az imáiddal.

Netfüggőség: ha lehet kapcsold ki egy időre az internetet hogy ne legyen kísértés.Ha ezt nem tudod megtenni mozdulj ki otthonról vagy olvasgass.

Cukorfüggőség:vigyázz nehogy cukorbeteg legyél.Érdemes végeztetni egy vércukor szintmérést.

Sok sikert!!!

2012. jan. 24. 11:19
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Vércukrom rendben van, mostanában többször is kellett laborba mennem. Másoknál nem eszem több édességet, csak anélkül a kevés nélkül nem tudok élni, mert feszült leszek, és ez függőség.

Netteleníteni talán könnyebb lesz magam... Csak most beadandót írok, és van olyan irodalom, ami neten van fenn, sajnos... Persze nem ártana kikapcsolni a gyik-ot a háttérben... :)

Imádkozom én is, igen.

2012. jan. 24. 11:24
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Használni a net-et nem függőség. Ha más fontos dolgok elvégzése helyet értelmetlenül eltöltöd vele az időt, az más. Az édességet magam is két pofára tudom zabálni. De ha nem futja rá, simán meg tudom állni, és olyankor csak a gyerekeknek veszünk. Nehéz pontosan megmondani egy ilyen esetben, hogy hol a határ a még normális és a függőség között. De ha te úgy érzed, már átlépted a határt, akkor az biztos, hogy nem gond ha tudsz visszább venni. Természetesen imádkozom érted, hogy ez sikerüljön.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. jan. 24. 19:04
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Vannak imaközösségek is, ha már úgyis netfüggő vagy, keress rá (bocs, ez durva volt, elismerem), szóval ott szívesen imádkoznak másokért. Ha gondolod, priviben tudok ajánlani egyet.
2012. jan. 24. 19:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!