Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Imádkoznál szabadulásomért?

Imádkoznál szabadulásomért?

Figyelt kérdés
Realizáltam - végre bevallom magamnak, hogy elég durván netfüggő és cukorfüggő vagyok. Próbálok küzdeni ellenük, most fogok bele a harcba (sokadszorra, csak eddig nem nagyon vallottam be). Szakemberhez nem szeretnék fordulni, mert remélem, megoldható nélküle. Bízom az Úrban, hogy megerősít. Sokat segítesz, ha imádkozol értem. Köszönöm!
2012. jan. 23. 19:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Nemrég egy dokitól azt hallottam, hogy van egy bizonyos standard, ami alapján megállapítható, hogy valaki netfüggő-e vagy sem. Érdekes vagy inkább meghökkentő volt számomra, hogy már az is enyhébb függőségnek számít, ha a netezés nem megy ugyan a munka vagy a tanulás rovására (tehát ha pl. a munkahelyén tényleg dolgozik valaki), de a szabadidejét vagy a hétvégéket a gép előtt tölti...

A pontos meghatározásokat nem tudom, de a neten biztosan megtalálod valahol. :)))

Az édességek fogyasztásának következtében pedig bizonyos örömhormonok termelődnek az agyban, ezek pedig boldogságérzetet váltanak ki; ezért okozhat ez függőséget.

Én pl. simán lenyomok pár perc alatt egy tízdekás csokit, ha van itthon, ezt megelőzendő nem veszek ilyet mindig. :)

Süti, torta, keksz és minden egyéb édesség is nyamnyam, sokszor túlzásba is viszem; még szerencse, hogy nem nagyon látszik rajtam. De olyan eset nagyon ritkán van, hogy annyira hiányozna az édesség, hogy csak ezért elindulnék a boltba.

Nem hinném, hogy sokat segítettem, de azért remélem, sikerül "diagnosztizálnod", hogy valóban függő vagy-e, ill. sikerül kordában tartani ezeket a dolgokat.

Üdv. :)

2012. jan. 24. 21:33
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszi Berta!

Igen, ezek alapján is függök... Van, hogy elmegyek boltba pl. zsepiért, és hazatérek hat tonna csokival meg pudinggal és ilyesmikkel... és rajtam sajna az is (kilós)nyomot hagy, ha levegőt veszem... A netezés meg folyton a tanulás rovására megy, szóval hát... elég súlyos vagyok. :( De MENNI FOG!!!! Mennie kell.

2012. jan. 24. 22:15
 13/21 A kérdező kommentje:
(most meg már az álmosság hagy nyomot... jav.: levegőt veszeK)
2012. jan. 24. 22:16
 14/21 anonim ***** válasza:

Ajjajj, de ismerős, de ismerős ez a boltos sztori...

Na, ezt úgy lehet elkerülni, hogy ritkán jár boltba az ember. :P

Ha meg ott van, akkor megpróbál kevesebbet venni, mondjuk, csak három tonnát. :)

Esetleg segíthet, ha az árakra gondolsz, vagy - bocsi, de - végignézel magadon. Ha lány vagy, akkor talán egy picit könnyebb ettől kijózanodni, és önuralmat gyakorolni...

A netezés viszont elég gáz így, tanulás helyett...

Legyen neked a te hited szerint, ahogy írtad:

"De MENNI FOG!!!! Mennie kell."

U. i.: Csak a poén kedvéért: Én már kétszer aludtam el az egérrel a kezemben... Igaz, akkor szabin voltam, de akkor is, ez milyen már... Amikor éreztem, hogy lassítani kellene, akkor sikerült. Mostanában is sokat vagyok gépnél, de nem csak a neten, más teendők miatt is.

Sok sikert! :)

2012. jan. 24. 22:29
 15/21 anonim ***** válasza:

Szia, kérdező!

Pont egy hónap telt el az utolsó válasz óta. Mi a helyzet veled? Sikerült elérned a teljes vagy a részleges szabadságot?

2012. febr. 24. 00:33
 16/21 A kérdező kommentje:

Szia Berta!

Köszi a visszatérést. Nos, akkoriban épp meg kellett írnom néhány főiskolai dolgozatot, ami miatt be kellett kapcsolnom a gépet, de nagyon nem akaródzott, viszont a gép előtt és felesleges honlapok előtt azon görcsöltem, hogy "rossz helyen járok, éppen a szövegszerkesztőbe kéne ezerrel pötyögnöm". Aztán utolsó késedelmi határidő utolsó pillanatában megfeszültem és megírtam, amit kellett, ötösre. Ezek után sokkal könnyebb volt elszakadni a géptől, hála Istennek. Aztán voltam egy hetet kórházban is, gép nélkül, habár volt 2 közösségi gép, amin néha csekkoltam a mailjeimet meg fb-t, de ennyi.

Ja meg voltam néhány napot egy kolostorban is, persze gép nélkül, jó volt. :)

Nem hiányzik, ha nincs, de ha van, nehezen akadok le róla. Most is később van a kelleténél. Mindenesetre sokkkkkkal kevesebbet vagyok előtte, és sokkal kevesebbet indulok el egy-egy szálon, aminek mindig egyre több és több olvasnivaló és féktelen szörfözgetés a vége. Néhány blogot látogatok viszonylag rendszeresen, de talán az Úr vicce, hogy mostanában alig frissítik őket, egyre kevésbé nézem. :)

Szóval sokkal normálisabb vagyok, és nem is kapcsolom be álló nap általában a gépet, ahogy annakelőtte sokszor. Azért bőven van még mit lefaragni, de hála legyen mindenért az Istennek! És Ő legyen, aki erőt és kitartást ad a továbbiak normalizálásához is, ammen. :)

Köszi mégegyszer az imákat, még szabad folytatni, Isten nem végez félmunkát, és állhatatos kérésre buzdít.

Persze betegségem is elvette a kedvem a gépezéstől, most fő célom, hogy meggyógyulhassak, és ÉLJEK VÉGRE SZABADON.

2012. márc. 9. 00:24
 17/21 A kérdező kommentje:
Ja, a cukorfüggőség. Nos, már nem rohanok a boltból hat tonna csokival haza, nagyböjt is jót tesz. Egy időben nagyon ráálltam a pomelo evésére, amit nagyon szeretek, és elvont a csokizástól. :) Most meg pláne igyekszem leginkább csak zöldségekkel meg gyümölcsökkel hazatérni a bevásárlásaimból, persze könnyű nekem, mert lakótársam ezerféle sütivel megrakva tér mindig haza anyukájától, aminek nagy részét én eszem meg, de azt hiszem, az már elég jó, hogy én alig veszek. Próbálok átállni a 100%-os, nem sűrítményből készült magyar gyümilevekre, úgy tűnik, egész sikeres lehet ez a projekt. :) Mindenki jól jár, a vitaminháztartásom, a pénztárcám, a zsírpárnáim, no meg a magyar gazdák is. :)
2012. márc. 9. 00:30
 18/21 anonim ***** válasza:

Szia, Kérdező!

Ezek nagyon klassz hírek, örülök, hogy így alakult. :)

A betegséget sajnálom, de lehet, hogy ez is egy eszköz volt a szabadulás útján, még ha nem is kellemes eszköz...

Csak egy gondolat: Amikor én középsuliba ill. főiskolára jártam, még nem volt itthon netem, tehát a vizsgákra való készülés elodázására más módszereket kellet kitalálnom... :P

Érdekes módon mindig a vizsgaidőszakban vettem észre olyan apróságokat, mint a kilincsek, ajtófélfák stb. állapota; soha olyan tisztaság nem volt a lakásomban sem azelőtt, sem azután. :)

További sok sikert neked, Isten áldjon! :)

2012. márc. 9. 19:19
 19/21 A kérdező kommentje:

Szia Berta!

Köszi mindent! :) Igen, ez a takarítós dolog ma is él, habár én jobban utálok takarítani, mint tanulni, úgyhogy nálam ritka, de sok barátom nagyon takarít vizsgák környékén. :D

Egyébként ha már, akkor vallomás :) jön: nagyon bírlak, és szeretem a hozzászólásaidat. Néha, amikor nincs erőm hozzászólni néhány tényleg hitkereső kérdéshez, van néhány ember, akikben reménykedem, hogy na majd jön, és válaszol. Köztük szoktál lenni az érett hiteddel. Dicsőség az Úrnak, aki segít Téged (is)! :) Főleg az a csúcs, hogy ez a néhány ember mind más vallású, de olyan hitről tesz tanúbizonyságot, ami elég mély ahhoz, hogy valóban szeretettel tudjon nézni bármilyen felekezetűekre. Azt hiszem, így kéne törekedni a keresztényi egységre.

Szóval nagy KÖSZÖNET Neked! Isten fizesse meg! :)

r.k. testvéred

2012. márc. 10. 09:28
 20/21 anonim ***** válasza:

Ááááá, egy bálványimádó katolikus pogánynak válaszolgattam eddig? Segítség! :)))

Nehogy komolyan vedd, csak nem bírtam kihagyni. :)

De aranyos vagy, tényleg; jól esik, amikor két hidegzuhany között kapok egy kis meleget is. :)

Bár volt már hasonló eset (egy ismeretlentől kaptam nem várt elismerést), akkor is írtam, hogy az illető még bizonyára nem látta, hogy mennyit "veszekszem", ill. oltogatom a jónépet. :P

Ja, és tényleg ultraliberális vagyok pl. az üdvösség kérdésében, de akkor sem értem a más felekezetek egyes tanait; és hogy hogy tudom ezt mégis összehozni magamnak, azt ne kérdezd... :)

Nekem is megvannak a "kis kedvenceim" (szerintem mindenkinek...), akiktől szeretek olvasni: hitesek és ex-hitesek, különféle egyéb karizmatikusok, baptik, adventisták... Még egy-két katkó is van közöttük... :)))

Viszont az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy katolikusokkal is vívtam már nem egy csatát néhány témában. Remélem, meg tudsz bocsátani nekem. :)

Hát, az "érett hitemről" inkább ne beszéljünk; én legalábbis nem tartom igazán annak, legalábbis sok területen nem. Inkább a tapasztalatokban bővölködöm, amiket a 17 éves keresztény "pályafutásom" során sikerült beszereznem. Plusz - remélem, ez most nem fog ízléseden felül karizmatikusan hangzani :) - sokszor úgy érzem, hogy kapok egy kis "súgást" válaszíráskor; és volt már nem egyszer, hogy nem azt írtam, amit igazából akartam volna (dörgedelmes fejleordítás virtuálisan), hanem kedves stílusú, szelíd szöveget...

És tény, hogy jobban szeretek olyan kérdésekre válaszolni, amelyek kiírója tényleg érdeklődő, vagy valamilyen valós problémája van stb., mint a provokatívakra; de sokszor nem bírok ellenállni utóbbiaknak sem. Vagy pl. akkor is "íráskényszerem" van, ha valaki valami különösen nagy marhaságot ír egy válaszban...

Na, azt hiszem, sikerült a szokásos fél kilométeremet megírni, úgyhogy békén is hagylak. :)

Ja, de még egy: Én sem szeretek takarítani, soha nem is szerettem, tanulni viszont igen. És mégis úgy tettem, ahogy...

GBU

2012. márc. 11. 01:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!