Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a Hit...

Mi a véleményetek a Hit gyülekezete egyházról?

Figyelt kérdés
2012. jan. 22. 11:06
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
34%
Szerintem is jó példa a Gera zoli. Szinte minden interjúban elmondja, hogy mennyi mindent köszönhet Jézusnak és a Hit Gyülekezetének. Hallgasd már meg egyszer!
2012. jan. 23. 23:49
 22/24 anonim ***** válasza:
74%

Igen, Gera Zoltán példája szerintem is jó - több szempontból is.

1. Ismert ember. Ismertségét saját hasznukra fordíthatják.

2. Érdekes, hogy ezek az egyházak mindig az elesett, lelkileg sérülékeny embereket találják meg. Kihasználják a gyógyuló drogosokat, alkoholistákat, egyéb (pl. rákos) betegeket, gyászolók gyengeségét, elkeseredettségét, kiszolgáltatottságát. Ezen emberek ilyenkor könnyű "prédának" számítanak, és gyorsan lecsapnak rájuk.

2012. jan. 27. 18:04
 23/24 Harangozó Sára válasza:
0%
Én büszkén vállalom, hogy a Hit Gyülekezetbe járok, semmi rosszat nem tudok róluk mondani. Hála az Úrnak 10 éve élek boldog házasságban 3 gyönyörű gyermekkel. Semmiben nem szenvedünk hiányt, pedig nekünk sem könnyű az életünk. Hálás vagyok az Úrnak, hogy egy ilyen Gyülekezetnek a tagja lehetünk.
2012. jan. 30. 13:35
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Itt a részletes vélemény, kedves Kérdező!

Én szívesen leírom, hogy mi róla a véleményem, mint ahogyan azt már sok helyen megtettem.

Ez nem légből kapott dolog, még a 2000es évek végén megrohamozták a családomat is, nagy térítésben voltak akkor. Tudnunk kell róluk általában, hogy nagyon fontosak számukra a külsőségek, az egyik családdal jóban voltunk. Márkás autóval jártak, Ausztriában vásárolták a ruháikat, ami akkor nagy szám volt Stb. Amikor egyszer véletlen látogatást tettünk náluk, hideg zuhanyként ért minket az utcáról csillivillinek tűnő ház belseje... A négy (természetesen négy!, hogy is lehetne kevesebb, de eltartani már nem tudták őket) gyerek a földön aludt, étel nem volt, minket sem tudtak megkínálni, ketten háztartási kekszet rágcsáltak. A a fűtés hiányáról nem is beszélve...

A nővérem közös vállalkozásba kezdett ezzel a családdal, látva a rossz anyagi helyzetüket, sokkal többet adott bele az egészbe, együttérzésből és sajnálatból. Erre a kedves családapa lelépett a pénzzel és kisemmizve otthagyta a halálra ítélt vállalkozást a nővéremre.

Most ez a mintaember városunk "pásztora", sokkal jobb anyagi helyzetbe került. Természetesen vagyonának jó részét a gyüli új tagjainak "adományaiból", tizedből szerezte. Csak hát ők azt hiszik, a pénzük nemesebb célokra megy el, nem a 4-5 vezető család luxuséletvitelére.

Kisgyerekként sok hites osztálytársam volt, nagy port kavart, amikor az egyik gyülis anyuka lenyúlta a gondjaira bízott osztálypénzt, később ezt tagadta, annak ellenére, hogy előtte egy egész szülői értekezlet előtt vette át. Ugyanebben az osztályban történt, hogy az egyik gyülis férfi egy drága ruhát ajándékozott a tanítónőnek, ezzek akarta elérni, hogy kitűnő legyen a lánya. (A hites gyerekeknek kötelező jól tanulniuk és jól sportolniuk)

Összefoglalva, amit ezekről az emberekről általánosságban elmondhatok az képmutatás, álszentség és a kizsákmányolt tagokról pedig a naivitás. Az egész a pénz körül forog és olyan gyenge embereknek való, akik nem képesek egyedül dönteni, nincs saját akaratuk és mindenképp tartozni akarnak valahova.

Még pár dolog erről a kedves kis közösségről:

* A gyerekek nem választhatnak szabadon párt maguknak, azt jó előre a szülők nézik ki, természetesen másik hites családból

* A velem egykorúak (20-21) nem mehetnek szórakozni, tiltva vannak az apró örömforrások is, korán haza kell menniük

* A gyerekek el voltak tiltva Pl. a Pokémon című rajzfilmtől, ezt azzal magyarázták meg nekik a szülők, hogy abban Démonok szerepelnek. (Ez így nem tűnik túl nagy veszteségnek, de amikor az egész osztályban csak ez volt a téma 2-3 évig, akkor eléggé kívülállókká váltak. Mellékesen megjegyezném, hogy szinte végignéztem az első két évadot és a rajzfilmben szó se volt Démonokról, inkább a barátság fontosságára és a kitartásra helyezte a hangsúlyt, kis humorral megfűszerezve az egészet, aki nem hiszi, nézze meg ;)

* Soha nem szerepelhettek szerencsétlenek iskolai pásztorjátékokban, mert ezt tiltják. Szegények kicsiként nem érthették, hogy nekik miért kell kimaradniuk minden karácsonyi és húsvéti műsorból

* Minden családban minimum három gyerek van, de lehetőség szerint több. A gond csak az, hogy őket gyakran olyan családok vállalják, akik nem képesek eltartani ennyit

* Könyveket égetnek el és tépnek szét, amit a törvény is tilt!

* N. Sándor manipulálja az embereket és visszaél a hatalmával

* A kilépni kívánó tagokat átkozzák, támadják, tönkreteszik

* A zsidókat az egekig magasztalják, de mire fel? Mind csak emberek vagyunk, azért, mert valaki zsidó, miért lenne különb a többieknél?

* Elvárják, hogy a tagok vonják be a gyülibe saját családjukat, barátaikat, szomszédjaikat Stb.

* Biztosan hallották már, hogy hány embert "Szállt meg a Szent Szellem", tudniuk kellene a kedves híveknek, hogy erre nagyban rásegítenek a terembe szivárogtatott (és egészségre káros!) gázokkal

Ennyit szeretnék mondani a Hit Gyülekezetéről. Nem hallomásból vannak az információk, én magam éltem át a legtöbbet, néhányat a családom.

2012. aug. 12. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!