Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a külömbség és mi egyezik...

Mi a külömbség és mi egyezik a Buddhizmus és a Hinduizmus között?

Figyelt kérdés
2012. jan. 18. 16:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Hogy rögtön a lényegre térjek valójában mindig is érdekeltek a vallások hogy mit tanítanak mit mondanak a túlvilágról és mit tanítanak az élet értelméről a wiki-n utána is néztem mind a kettőnek (meg a kereszténységnek és az iszlámnak is) de a tanításaikról igencsak keveset találtam. Azért is kérdeztem ezt így mert nem tudtam egyikrőlsem túlsok konkrét dolgot és kiváncsi vagyok hogy menyil áll hozzám közelebb.

Továbbá a nyáron meghalt a nagybátyám rákban és a halála után történtek paranormális dolgok nem untatnálak a részleteke... a második kérdésemet emiatt tettem fel.

Mégegyszer köszönöma válaszaid!

2012. jan. 20. 18:23
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez most lehet hogy ridegen hathat, de ha belegondolsz gy idősnek is ugyan ezek a problémái a két személy esete között csak az egy életben eltöltött idő a különbség. Felvethetjük erre, hogy de az idős személy "teljes" életet élhetett. ez teljesen igaz is. Azonban ha a nézőpontunkat úgy helyezzük, hogy figyelembe vesszük az ismétlődő születés és halál folytonosságát egy új perspektívát kaphatunk. Minden szenvedést azonos értékű helytelen cselekedet előz meg. Nincs, nem történhet érdemtelen visszahatás. Akit mi csecsemőnék látunk az sokkal tovább élt előző életünkben mint mi. tehát mi hamarabb haltunk, így korábban is születtünk. Ez ilyen. Az életünk tele van hibákkal nem átgondolt lépésekkel, nem tudatos tettekkel, tudatlansággal. Amíg azon munkálkodunk hogy kielégítsük az élvezni vágyásunkat hibát, hibára halmozunk szivünket megfertőzi a mohóság és a harag. Ezeknek a hibáknak lesz egy eredménye. ha nem kapjuk meg ebben megkapjuk az eredményét a következő testünkben.

Én nem tudom megmondani és szerintem senki sem hogy ki mit miért kap. Szerintem nem is érdemes ezzel foglalkozni mert átláthatatlan, jelenlegi szubjektív gondolkodásunkkal és meglátásainkkal nem érthetjük meg a világ folyásának hogyanjait. kell vele foglalkozni, de nem szabad életcélnak tekinteni.

2012. jan. 20. 18:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Nos, láthatod, hogy minden teológiai irányzatnak megvannak a maga búcsúztató szokásai. Nagyon sok az eltérés mégis a kiinduló elv mindegyiknél az hogy az elhunyt tudatosságát megnyugvásra, továbblépésre bírják. Az elhunyt a ragaszkodásai miatt nem tud elszakadni a múltjától, ezért valamennyi ideig maradhat. Sok élménybeszámoló van miszerint a távolban elhunyt "hazamegy" elköszönni. Ezek mérhetetlen dolgok mégis tények. Az hogy konkrétan mi történik az még az azonos teológiát vallók között is eltér nem is beszélve akkor a más tanok tételeiről. Ahogyan a kereszténységnél látjuk a feloszlást (katolikus, református, mormon stb.) ugyanez megvan a más vallásoknál is. De leszűrhetjük hogy mindegyik beszél egy részről az emberben ami kilép a testből, megítéltetik és azalapján továbblép egy másik valóságba.

Ezt most egy független nézőpontból próbáltam leírni. megmondom őszintén én magam a Krisna-tudat teológiája mellett voksolok. Nem mondhatom magam krisnásnak egyszerűen csak nagyon sokat segítenek a könyveik. A buddhizmus nekem száraz és ráadásul egy nem személyes megvalósítást ad a mindenségről. én hiszem hogy van egy isten aki mindenek felett áll és nem fogadom el a minden egy tehát én vagyok isten elveket sem. egy személyiség vagyok voltam és leszek is mindörökké ha visszajutok isten közelébe ott is egy személy leszek saját tulajdonságokkal. ezenkívűl a gyakorló buddhisták rengeteget spekulálnak holott szubjektív a rálátásuk ez pedig egyfajta bábeli zűrzavart kelt mind egy beszélgetésben mind a megérthetőségben. Ahogyan a gyerekek viselkedéséből következtetni lehet a szülők neveléséről ugyanúgy a vallásgyakorlókról is következtethetünk a vallást oktatókról. A keresztényeket én büszkének látom, mindazonáltal földhözragadtnak találom őket. A szentírásuk is csak a földieknek szól, míg a hindu Bhagavad gita, Bhagavata purana pedig egy mindent felölelő szentiratok embereknek, istenségeknek, angyaloknak és minden teremtett lénynek és lényről a benső és a külső világgal egyaránt foglalkozva. Nem csak annyi hogy isten hat nap alatt megteremtette a világot hanem rendesen ki is van fejtve. Más vallást sajnos nem volt alkalmam behatóbban tanulmányozni. egyébként én minden vallást elfogadok, tisztelek, becsülök, megvan a létjogosulságuk.

2012. jan. 21. 11:09
 14/14 A kérdező kommentje:

Én alami olyasmiben hiszek hogy minden mindenkire hatásal van és fordítva hiszem hogy a lelkünk tovább él a halál után mert végső soron minden vallás ezt tanítja és talá zek a magyarázatok a "szellemekre" vagy a paranormális történésekre.Hiszem hogy akivel ebben az életben kapcsolatod van azzal az előző és a következő életedben is kapcsolatod volt , tudom hogy ez egy nagyon ezoterikus amiben szintén hiszek bár nem abban a részében amit a tv-ben mutogatnak! és mégis kereszténynek tartom vallom és hiszem magam mert szerintem jó dolgokat tanít gondolom te is ismered a főtanításait ...

Talán azért is érdekelnek enyire a vallások mert nagyon fontosnak tartom a hitet hogy valamiben higyen az ember mert a hit erőt ad bármiről is legyen szó!

2012. jan. 21. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!