Vannak köztetek Buddhisták?
Van egy csomó kérdésem:) Most ismerkedtem meg a Buddhizmussal, de olyan emberrel szeretnék beszélni, aki ezeket a tanításokat ténylegesen érteni, és nem fogom félreérteni a dolgokat, mert amiben bizonytalan vagyok azt más nem tudja elmagyarázni egy könyv...
Szóval, ha van valaki, aki szívesen válaszolna a kérdéseimre, kérlek az írjon üzenetben:) Előre is köszönöm:)
Jaj...és mégy egy, mi a véleményetek a Buddhista Főiskoláról?
nem mondanám magamat Buddhistának, de elég mélyrehatóan ismerem a tanokat.
kérdezz bátran. ha tudok válaszolok.
"... az, hogy valami függő módon keletkezik, azt jelenti, hogy mentes egy lényegi vagy független valóságtól. Ha valami alapvetően függő természetű, logikai szükségszerűség, hogy mentesnek kell lennie a független létezéstől és más jelenségektől független természettől. Ezért, ami függő módon keletkezik, annak valójában üresnek kell lennie..."
Ez mit jelent? Sajnos nem igazán megy értelmeznem...csak gondolom, hogy mi lehet, de nem igazán értem...
nekem valami olyan jutott eszembe, hogy ami függő módon keletkezik, vagyis kapcsolatban van valamivel, annak nincsen önálló, különálló egzisztenciája, és ez a különállóság csak látszat.
üdv
27/F
LastOne.Left
Szia.
Nem kell túl misztifikálni ezeket a dolgokat.
Sokszor elég 'józan paraszti ésszel' gondolkodni.
Függő keletkezés... a keletkezésünk függ valamitől.
Na de mitől? Előző életünkbe(életeinkben) elkövetett tetteinktől függ, hogy jelenlegi életünkben milyen életformában, élethelyzetben születünk meg.
Ezt jelenti a függő keletkezés.
Első válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!