Isten miből van, hogy a mostani 13 millió Celsius fokos napunkat, mint csillagot, "csak úgy" megteremtette?
Isten Lélek (Jn 4,24) és maga a szeretet.
Az Isten szeretet. (1János 4,8)
A szeretet soha el nem múlik.(1Korinthus 13,8)
Ami az istenképűséget illeti: ez nem azt jelenti, hogy úgy nézünk ki külsőre, mint Isten. belső, lelki, lényegi hasonlóságról van szó.
Nem szeretem amikor az emberek ilyen bibliai idézetekkel dobálóznak(pl. Józsi 600:42), mert
- 1: elvárják, h mindenki értse, hogy mire gondolnak
- 2: mert nem a saját gondolataikat adják át, hanem egy előre betanult szöveget. Engem az emberek saját véleménye érdekel, nem a jó előre beléjükidomított idézetek.
Azt nem tudom, hogy létezik/léteznek-e isten/ek vagy nem, úgyhogy azt sem tudom megmondani, hogy miből van.
Akit érdekel: én csak azt tudom javasolni, hogy úgy éld az életedet, ahhogy jónak látod, és ne pedig úgy, ahogy azt elvárják. Hogy ehhez szükséged van-e vallásra vagy nincs, azt te döntöd el (én pl. a buddhizmusban találtam meg ezt a fajta életutat). én természetesen nem ítélem el az ilyen vallási fanatistákat sem, mert ők így érzik önmagukat teljesnek. Ajánlom figyelmetekbe a Dalai Láma (Tenzin Gyatsuo) idézeteit, mert amellett, hogy érdekesek, egy rendívül vidám és kiegyensúlyozott ember "üzeneteit" tartalmazzák.
Bocs, hogy kicsit hosszú lett, és remélem nem bántottam mge vele senkit :)
14F
Isten nincs semmiből. Nem létezik. Túl sok az ellentmondás...
Időpont 01-20 19:15
*
Egész pontosan milyen ellentmondásra gondolsz? És milyen Istenre? Időpont 01-20 21:36
*
Nem szeretem amikor az emberek ilyen ...
Időpont ma 17:33
*
[0] ISTEN létét vagy nem-létét bizonyítani nem lehet.
[0.0]ISTEN létében, vagy nem-létében semmilyen ellentmondás nincs. Az kizárólag HIT kérdése.
[0.1]Ugyan képtelenek vagyunk, mégis törekednünk kell valami definíció-félét adni az Isten-fogalmunkra...
szinte mindenki másképp gondolja.
[1]Az "Isteni-teremtés" és az Evolúció között (Számomra!) nincs pici ellentmondás sem.
[2]Szubjektív filozófiám:
Definícióm: A SEMMI az, ami nem létezik, abból nem lehet VALAMI. (A [nincs]-ből nem lehet [van].
* Csak egy dolog biztos: VALAMI VAN
- Egyébként pedig bármi lehetséges, semmi sem biztos.
//Kötekedő-ostobák részére: IGEN(!), az Isten tud(!) olyan követ "teremteni" amit nem tud felemelni, és mindenható marad...//
*** Bármi, bármely létező az, az Isten egyik megnyilvánulási formája. (Be kell fejeznem...)
- - -
(14x5)
Kezdetben vala
Ő: Szimmetria
Probléma nem volt
S unalmas vala
Légyen probléma
S nem lesz unalom
S lőn szuper…extra
Csuda, nem Csoda:
Aszimmetria
De picirkét csak
S lettünk e miatt
Te-én-Mindenek
Ki unatkozék
Magára vessék
tegnap 19:58. Hát amit az előbb leírtál abban van valami, csak nehezen olvasható, mert tele van (!),],[ és hasonló jelekkel. a verset az alján nem tartom egy jó versnek, mert ez már olyan elcsépelt(véleményem szerint). amúgy vágom mire gondolsz, de azzal nem értek eggyet, h mindenható marad, ha tud olyat teremteni, uyganis a mindenható azt jelenti, h BÁRMIRE képes, viszont ez esetben a követ nem bírja felemelni. (Egyébként ezt a köves micsodát Albert Einstein találta ki.)
üdv: utolsóelőtti :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!