Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miből van, hogy a...

Isten miből van, hogy a mostani 13 millió Celsius fokos napunkat, mint csillagot, "csak úgy" megteremtette?

Figyelt kérdés
2012. jan. 14. 21:08
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Azon kívül a szellemnek van élete test nélkül, de a testnek nincs élete megelevenítő szellem nélkül.
2012. jan. 15. 20:00
 12/38 anonim ***** válasza:
92%
Kétségtelen, hogy „Istent egy ember sem látta soha”, és hogy „Isten Szellem” (János 1:18; 4:24). De ez nem jelenti azt, hogy nincsen semmilyen teste vagy alakja. A Biblia ezt közli velünk: „Ha van fizikai test, van szellemi is” (1Korintusz 15:44).Istennek szellemi teste van
2012. jan. 16. 13:01
 13/38 anonim ***** válasza:
60%

Az előző szólóval értek egyet, hogy Istennek szellemi teste van, szellem lény/tétező.

De még azt is hozzátenném, hogy éppen az említett rész állítja, hogy a napnak (amiről kérdeztél) dicsősége más mint a holdnak, és más a földi testek dicsősége is, és egyéb égi-testek dicsősége szintén más (csillag csillag dicsősége is más) Namost, ha a Napnak a dicsősége, melybe az ember képtelen belenézni a saját szemével ilyen hatalmas (amit csak teremtve van), akkor milyen lehet annak dicsősége, aki mindezt alkotta?

2012. jan. 16. 14:21
 14/38 anonim válasza:
45%

Az Isten szellem. De mi az hogy szellem? Emberi értelem számára felfoghatatlan. Istennel találkozni csak az Ő ígéjén keresztül hit által lehet. Ha a nap nem lenne ilyen magas hőmérsékletű,Te sem tudnád ezt a kérdést feltenni.

Üdv,

Csaba

2012. jan. 16. 17:24
 15/38 anonim ***** válasza:
25%

„Az Isten Szellem” — mondta Jézus Krisztus (János 4:24). A szellemi lét az emberekétől különböző életforma. Bár a szellemszemélyek az emberi szemnek láthatatlanok, van testük, méghozzá „szellemi” (1Korintusz 15:44; János 1:18). A Biblia jelképes nyelvezettel még úgy is beszél Istenről, mint akinek egyebek között van szeme, füle és keze. Istennek van neve is, ez a név: Jehova (Zsoltárok 83:18). A Biblia Istene tehát szellemszemély (Héberek 9:24). „Ő az élő Isten és a Király időtlen időkig” (Jeremiás 10:10).

Mivel Jehova valóságos, élő személy, ezért tud gondolkodni és cselekedni. Vannak tulajdonságai, érzései; van, amit szeret, és van, amit nem. A Bibliában rengeteg olyan leírás van, amely feltárja, mi szerez Istennek örömet, és mi nem tetszik neki. Míg az emberkéz alkotta istenek és bálványok csupán emberi készítőik jellemvonásainak, tulajdonságainak másai, addig a mindenható Isten, Jehova, maga a Forrása azoknak az érzelmeknek, amelyeket az emberekbe is beleplántált (1Mózes 1:27; Ézsaiás 44:7–11).

2012. jan. 17. 10:52
 16/38 p-Aga válasza:
33%

Kezdő ateista létemre a következőt mondhatom:

- Einstein óta tudjuk: Az anyag átalakul energiává, és iszonyú energiából anyag keletkezhet.

- Elméleti fizikusok, csillagászok a "Nagy Bumm" kapcsán kifejtették: Van realitása egy tér és időn kívüli állapotnak.

HA VAN Isten, feltételezésem alapján itt keresendő. Ha létezik emberi LÉLEK, akkor a halál után a tér és idő korlátaitól szabadul meg, és ide tér vissza.

Bizonyítani ugyan nem tudom, de elképzelhetőnek tartom, hogy a szellem (nevezzük értelemnek, törvényszerűségnek, információnak, akárminek...) anyagi (objektív) valóságon kívül is létezhet.

Amiért kezdő ateistának vallom magam, az azért van, mivel ennek a szellemi lénynek szerintem nincs sem esztétikája, sem etikája. Ellentétben a monoteista vallások "jóisten" felfogásával.

2012. jan. 17. 16:17
 17/38 anonim ***** válasza:
Utolsó, nagyon érdekes amit írsz, de te nem ateista vagy, hanem agnosztikus :-)
2012. jan. 17. 19:06
 18/38 anonim válasza:

Szerintem Isten nem egy szellem, képtelenek vagyunk csak úgy meghatározni Istent, hiszen őt meg lehet határozni meg nem is; mert Isten az önvaló. Az amit fel tudunk fogni és az amit nem, a minden és a semmi egyszerre, komplementer dolgok. Isten nem fizikai valósága hasonlatosságára teremtette az embert.

Én keresztény vagyok, de nekem a panenteista istenkép tetszik a legjobban, egyrészt mert a világunk kialakulása és Isten között párhuzamot von, másrészt mert tetszetős gondolatok vannak benne. Szerintem a következőképpen lehet kissé megérteni, hogy miről is beszélünk, amikor Istenről van szó.

Először volt a minden és a semmi egyszerre, végtelenül, vagyis Isten, mikor nem tudta magáról, hogy ki ő. Ez egy nehéz gondolat, mert Isten örökkévalósága felfoghatatlan. Ha csak semmi létezik, akkor a semmi a minden, de ha minden van, akkor a mindenben léteznie kell a semminek is, tehát ez egy örök dolog. A minden-és-a-semmi tudatos volt és vágyott önmaga megismerése után. Ezért részekre osztotta magát, hogy ezáltal önmaga kisebb részeiből megcsodálhassa, megtapasztalhassa önmaga hatalmasságát. Így jött létre a viszonyítás és a viszonylagosság, ami az univerzumunk alapja.

Ezen filozófia szerint Isten úgy teremtette önmaga képére az embert, hogy mi az ő részei vagyunk és az a célunk a fizikai valóságban, hogy megtapasztaljuk szellemi önmagunkat.

Bocs, ha kicsit eltértem a témától, szerintem Isten wolfrámból van, mert annak a legmagasabb az olvadáspontja.

2012. jan. 19. 14:32
 19/38 anonim válasza:
Érdekesség: Van aki szerint az evolúció, nem a fizikusok számokkal igazolt feltevése (hite) szerint volt, hanem verziók szerint. Az Isten mindig jó téma. Fizikusok szerint nem létezik a nem bizonyítható, nem látható vagy érzékelhető... dolog. És nem azt állítják hogy bizonyítsd be hogy nem létezik hanem azt hogy létezik. (ők nem fogják) Amikor arról beszélünk Isten létezik-e, akkor a két hit a fizika és a kereszténység között kell mennünk. Hiszek a fizikában, elvetem a régi rendszert a kereszténységet, és saját vallást alapítok ami ugyan az mint a kereszténységben leírt, csak saját alkalmazásként felfogott dolog. Ha jobban megnézzük a régi magyar nép, mielőtt bevezették a kereszténységet... A japánokhoz, a kínaiakhoz, a Dél-Amerikai vagy egyéb tájon élő indiánokhoz hasonlóan, saját isteneket imádtak, és áldoztak nekik szertartások stb. tehát ebből a kis részletből levonható az evolúcióhívők szerint mi Istenek vagyunk, szerintem csak teremtők, akik Isteneket hoznak létre a saját elhatározásukból így a szellem ami Isten lesz, a hívők, tehát az energiaadók ("akkumlátorok")miatt fog nagy dolgokat csinálni. Szerintem egy hatalom nem lehet egy "kézben" hisz látjuk mi folyi a mai világban is a vallás környékén, vissza kellene hozni a régi dolgokat, és elfogadni végre hogy amit nem látunk ...(fizika) vagy nincs leírva a nagy könyvben (biblia) az is létezik! Példának az, ha most azt mondanám hirtelen szemtől szemben, hogy mi a baj, talán fáj valamid? nem tán a hátadon van baj? És kiderülne valami olyan ami nem látszik , hanem pl: kezdődő daganat... akkor vaj mit gondolnál? Isten vagyok, vagy csak egy ember aki végre felfogta a szellem erejét, hogy meg tudja állapítani a fizikai világ dallamának bonyolult hálózatát? Nem is tudom... Nehéz megfogalmazni valamit amit ha értesz is nem tudod úgy leírni hogy mindenki értse mert nem akarják érteni. egyszóval Isten= Univerzum(egy szó, gondolatmenet...)=minden=semmi=mindaz amit létrehozol, és Istennek nevezed... :) Sok más meghatározója lehet, de az emberek akik nem véletlen mondják hogy BIRKÁK!!! módjára szaladgálnak, ha érteni akarnak valamit, akkor sem akarják elfogadni ha úgy is van. Tehát nem lehet ezt megmagyarázni. Remélem pár embernek felnyitottam a szemét, vagy tanácsot adtam. Ha így történt örülök hogy egyre fogynak a birkák, és mi kis farkasok fel tudjuk tárni azt amit érteni akarunk, és elvonatkoztatva, mégis művelve az életet, jobban tudunk élni mint a birkák. :)
2012. jan. 19. 23:17
 20/38 italoimre válasza:

Érdekesség valóban.Az is amit leírtál Józsi, valóban igaz,és elgondolkodtató.Nem kötelező birkáknak lennünk,a döntés a mi kezünkben van.A táltosok vajon hogyan vélekedhetnek minderről a témáról? Hát már sehol egy TÁLTOS ebben az országban?Ez is érdekes....

Szerintem nem kéne se vallás,se politika,hanem pár őszinte szívű tanítómester a világon,akik fel vannak vértezvel ezen képességekkel.A jobb élet reményében minden földlakónak ezt üzenem.

Üdv: italoimre

2012. jan. 20. 07:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!