Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Idősekhez szeretnék kimenni...

Idősekhez szeretnék kimenni Bibliát olvasni hogy is kezdjem el?

Figyelt kérdés
Szerenék elmenni időseknek Bibliát felolvasni beszélgetni mert nem tudnak eljönni a templomba a lelkészemmel is megbeszélem a dolgot. De mivel még nem kezdtem el lelkészi tanulásomat csak a bibliát forgatom és olvasok sokat utánna ezért nem igazán tudom mégis hogyan kezdjem el.DE tenni akarok vmit mert a szívem meghasad mikor látom hogy szenvednek
2012. jan. 13. 11:33
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
köszönök mindent
2012. jan. 13. 12:42
 12/20 anonim ***** válasza:

Kedves Vidiripi

Nem a te válaszodra értettem az "okoskodást". Természetesen fontos a vígasztalás, de nem lehet minden egyes alkalommal, minden embernél csak vígasztalni. :) Mert mi van ha épp baromit vidám valaki mert megszületett az unokája. :) Én hosszútávra értettem amit írtam. Isten jobban tudja nálunk milyen hangulatban van az adott ember és a Szent Lelke által képes is kijelenteni ezt számunkra.

2012. jan. 13. 12:53
 13/20 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"ha arra volt szükség"

Te magad is írod hogy kérdezze meg hogy miről szeretne hallani.

2012. jan. 13. 12:57
 14/20 anonim ***** válasza:

Mehetnél először kórházba vagy hajléktalan szállóra. A hajléktalanok az én tapasztalatom szerint szinte kivétel nélkül mind vallásosak. A kórházban pedig aki a betegség miatt szenved az nyitottabb mert a szenvedések hatására az ember hajlamos elgondolkodni rajta hogy valamit rosszul csinál és változtatnia kellene.

Persze biztos lesznek rossz tapasztalataid is, de hát Jézus is azt mondta hogy aki követni fogja őt azt üldözni fogják.

2012. jan. 13. 13:55
 15/20 anonim ***** válasza:

Kedves Vidiripi

Nem értem a kifogásodat a válaszommal szemben.

Egy verziónak írtam, hogy kérdezze meg az idős embert mit akar hallani. A másik verzió pedig hogy Istent.

De minden verziónál az ima az első amit az igehirdető még otthon megtesz. Utána pedig a betegnél is.

2012. jan. 13. 14:55
 16/20 A kérdező kommentje:
falun lakom hajléktalanok nincsenek a közelben korház is 15 km-van innen de köszönöm a válaszokat
2012. jan. 13. 15:48
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Bálint Kunmadarasról!

Nagyon szép ez a szándék. Amikor én 17 éves voltam kaptam egy igét az Istentől Jakab leveléből:

"Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól."

Én ezután rendszeresen jártam az idősek otthonába, először csak reformátusokhoz, majd ahogyan egyre többen jelezték már nem válogattam felekezeti hovatartozás szerint. Én határozottan bementem az otthon vezetőjéhez és elmondtam neki, hogy ezt az igét kaptam az Istentől, és szeretném ezt a szolgálatot végezni. Mindenben támogatott.

Én akkor a Bibliaolvasó kalauz szerint olvastam fel a Bibliai igéket az idősebbeknek, beszélgettem velük, együtt imádkoztunk, és így mentem végig azokon akik kérték. Amikor jobb idő volt és kimentünk a kertbe sétálni, még énekeltünk is együtt. több mint másfél évig végeztem ezt a szolgálatot, majd felvettek az egyetemre így elkerültem otthonról. Amikor tudtam már ezt megkértem más fiatalokat, hogy kisérjenek el, és ők folytatták ezt a szolgálatot.

Ha bármi kérdésed van még szívesen válaszolok!

Üdv. Péter

2012. jan. 13. 17:54
 18/20 A kérdező kommentje:
köszönöm péter
2012. jan. 13. 21:55
 19/20 anonim ***** válasza:
Kár, hogy kevés ilyen fiú van, mint Te. :) Szerintem is a lelkészeddel konzultálj, nekem vallási tapasztalatom nincs, én több iskolatársammal árvaházba jártam heti kétszer, leckét írtunk, tanultunk velük, a fiatalabb lányok gyakran elmesélték az aktuális lelki ügyeiket, néha úgy éreztem, csak nekem mondanak el ilyet. Az idősekkel is nagyon bensőséges kapcsolatot lehet kialakítani, ha a fiatalabbak nyitottak rá. Sok erőt az élethez és kívánom, minél több emberen tudj segíteni!
2012. jan. 13. 23:33
 20/20 A kérdező kommentje:
Mindenkin akarok
2012. jan. 14. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!