Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Idősekhez szeretnék kimenni...

Idősekhez szeretnék kimenni Bibliát olvasni hogy is kezdjem el?

Figyelt kérdés
Szerenék elmenni időseknek Bibliát felolvasni beszélgetni mert nem tudnak eljönni a templomba a lelkészemmel is megbeszélem a dolgot. De mivel még nem kezdtem el lelkészi tanulásomat csak a bibliát forgatom és olvasok sokat utánna ezért nem igazán tudom mégis hogyan kezdjem el.DE tenni akarok vmit mert a szívem meghasad mikor látom hogy szenvednek
2012. jan. 13. 11:33
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
18 vagyok Férfi és lelkész szeretnék lenni de még nem kezdtem el az iskolát de segíteni akarok
2012. jan. 13. 11:34
 2/20 anonim ***** válasza:
48%
Inkább főzz nekik forró teát és takaríts utánuk. Nem biztos,hogy mindegyik vallásos
2012. jan. 13. 11:34
 3/20 anonim ***** válasza:

Semmiképp ne magánakcióként csináld, hanem a lelkészeddel együttműködve. Ő küldjön olyanokhoz, akikhez jónak látja, és akiknek ez az ötlet tetszik, és szívesen fogadnak.

(Én a lelkész helyében nem küldenék egy 18 éves fiatalt EGYEDÜL ilyen helyzetbe... Beszélj vele, hátha van jobb ötlete, miben segíthetsz a szolgálatában).

2012. jan. 13. 11:36
 4/20 A kérdező kommentje:
Persze beszélek vele ez csak az én ötletem volt még senki sem tudja előszőr titeket kérdezem meg
2012. jan. 13. 11:37
 5/20 A kérdező kommentje:
és persze olyan emberekhez mennék akik szeretnék hogy menjek
2012. jan. 13. 11:38
 6/20 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Olvass nekik olyan igéket amelyek vigasztalóak.

2Korinthus 1:3 Áldott az Isten és a mi urunk Jézus Krisztusnak Atyja, az irgalmasságnak atyja és minden vígasztalásnak Istene;

Gyakorlatias tanácsokkal is elláthatod őket a napi élet tekintetében. S te magad is nyújthatsz fizikai segítséget is pl. bevásárolsz nekik a boltban feladod a levelüket stb.

2012. jan. 13. 11:45
 7/20 A kérdező kommentje:
utolsó válaszadó én is ilyenekre gondoltam
2012. jan. 13. 11:45
 8/20 anonim ***** válasza:

Szerintem először is imádkozz. Előbb otthon kérj útmutatást Istentől és a Szent Lélektől, hogy vezesse a figyelmedet azokra az igékre, amikre szükség lesz.

Aztán kezd a Biblia olvasást is imádsággal az adott idős embernél. Kérjétek együtt Isten áldását erre a kisebb "igehirdetésre". Aztán csapd fel a Bibliát akárhol és olvass egy részletet. Bízz Istenben, hogy találó lesz bármilyen ige amit olvasol. Nem kell az emberi "okoskodás", hogy na most ez az ige tuti odavaló. Isten minden Igéje tápláló.

Az olvasás végén szintén zárhatjátok imával.

A másik verzió, hogy megkérdezed az adott idős embert, hogy miről szeretne hallani. Lehet vannak kedvenc részei vagy olyan részek amiket sose olvasott és érdekelné.

A házkörüli besegítés is jó dolog segíthet kiépíteni a bizalmat.

2012. jan. 13. 12:25
 9/20 anonim ***** válasza:
Tudtommal önkéntesnek elmehetsz ilyen otthonba mondván hogy lelkész akarsz lenni és tanulni, gyakorolni akarod a dolgot. Szerintem ha rám hallgatsz ezt az ötletet mond el a lelkészednek hátha ő tud segíteni ebben valamit.
2012. jan. 13. 12:26
 10/20 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Igen Isten igéje tápláló.

"DE tenni akarok vmit mert a szívem meghasad mikor látom hogy szenvednek."

De ezt is írta a kérdező. Lehet hogy emberi okoskodás. De Jézus is vigasztalt ha arra volt szükség. Márpedig a vigaszra szükség van ,egyre több embernél.

2012. jan. 13. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!