Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 16 éves fiú vagyok, szüleim...

16 éves fiú vagyok, szüleim Jehova Tanúik, egyátalán nem élvezem. Minek kell akkor erőltetni?

Figyelt kérdés

Hosszú szövegfal jön és lelkizés...

Nagyon unom az egész megjátszósdit, mivel apám vén(a gyüléseken vezető/pásztor féle) így az is számít hogy ÉN hogy viselkedek, mert aszerint itélik meg hogy milyen munkát végez mint szülő. Nevetséges. Ezért, nagyon semmi élőt nem tehetek. Elegem van a heti kettő 2 órás gyülésből, ahol aztán utána lehet egy kicsit beszélgetni, de VIGYÁZZ! ha vannak barátaid és azokkal beszélsz akkor klikkesedsz, ha mindenkivel beszélsz álszent vagy, ha nem beszélsz akkor odaül melléd egy 500 éves fószer és elkezd faggatni. Persze, azért hogy én lássam milyen rendes is ő, és hogy gondolom rám. A nagy szart. Érdekes, akkor a véneknek miért nincs erre sose ideje? Csak a törekvő kisegítőszolgáknak (vén elötti állapot, ha szarkasztikus akarok lenni: "csicska"), hogy aztán mindenki lássa hogy mennyire érettek. Elegem van abból, hogy nem lehetnek normális világi barátaim ( világaiknak hivják valláson belül, világi= mindenki aki nem tanú) mert "eltérítenek a hittől". Konditerembe járok haverokkal(nem tanúk), és mikor hazaérek rendre jönnek az ehhez hasonló kérdések: Hol voltál?? A kondizás biztos nem tart eddig! Hol voltál MÉG a konditermen kivül? Aztán jön a díszhiszti, ami persze megse fordulna a fejükben ha egy másik tanuval járnék, MEGSE fordulna. Elegem van ebből a kicsúcsositott gondolkodásbol, hogy mindenki rosz csak a tanúk nem.( ugy magyarázzák hogy lehet hogy az életben igyekszik jol tenni egy világi, de mivel nincs megkeresztelkedve akkor biztos nem törekszik a teljes tökéletesség elérése)Mindez nagyon szép, kár hogy ez a vallás tele van valójában megkeseredett, magányos emberekkel, omladozó, boldogtalan házasságokkal(akik nem léphetnek ki mert teljesen elszerparálják őket mindenkitől akit ismernek = kiközösítik), igen én tudom, apám vén és hallom mik vannak. Persze nekem is vannak barátaim a gyülekezetbe, és van pár velem egykorú egyén, aki nevetségesen visszásan gondolkodik, és bár magának az istenér tse vallaná ba magának, valójában azért törekedik kiváltásgokra(vén, kisegítőszolga), hogy kiélje a kisebbségi érzését, vagy hogy finomabban foglamazzak "valahol legalább legyen valaki". Elegem van abből, amit egyfolytában mondogatnak(nekem nem mert a szülei nem tudják hogy nem tervezek megkeresztelkedni[belépni a vallásba]), hogy amig mi pénzelünk addig úgy kell élj ahogy mi mondjuk. HOL van ebben az az egekig magasztalt, keresztény szeretet? HOL van abban az elrendézsben, hogy ha a gyereke világi lesz, akkor minél hamarabb elküldik otthonrol? HOL van a kiközösítésben az a nagy jehova tanúi szeretet? És elmondjam mi a legjobb? Hogy bemesélik maguknak hogy ezt is szeretetből teszik! Hogy azzal, hogy kitaszítják abbol a körből, amibe idáig belekényszerítették, azzal hogy nem beszélhet azokkal akikkel világéletében együtt volt (szüleik révén), majd rájön hogy igy mennyire egyedül van, majd megbánja bűneit és visszatér-hogy mindezzel a szeretetet szolgáják. És bár "szegény szülöknek a szivük szakad, szeretetből elküldik otthonrol, az egész ismertsége még csak KÖSZÖNNI se fog neki, DE mindezt a szeretet vezéreli". Hát köszönöm az ilyen szeretetet. Elegem van abból hogy az ember után nyomoznak, és a lehető legpofátlanabb mértékekik a magánéletébe nyúlnak. A legviccesebb, hogy a facebookon se tehetsz semmit, mert vannak egyes "testvérek" akik azzal töltik az idejüket hogy felkutatják az olyan emereket akik "kihívó" fotót töltöttek fel, majd jelzik ezt a szülőknek/véneknek". Mégjobb, hogy a kiadványokban csodálatos példának van beaállítva, hogy egy 18 éves társaság ne járjon moziba, vagy ha mégis "A Puma a Szavannán" című, gyönyörű természeti filmet megnézheti, az esetleges Harry Potterel szemben( aminek erősen jó jellemre való formáló hatása van, csak ha már vannak benne varázslók spiritizmus néven a legfőbb bűnökig húzzák le őket) vagy az Alkonyatot( ami egy gyönyörű szerelmi regény, két elveszett ember egymásra találását irja le, s mégis, lehúzzák mert vámpírok vannak benne, BÁR mondanivalójában kb az Énekek Énekéhez hasonló[IGEN, mert az a hűségről és a társ érettségéről szól], és aki kicsit is nyilt az uj dolgokra az megtalálja ezt a modern filmekben is). És ahogy elnézem régebben nem volt sok barátom a vallásban, mert télnyleg eléggé béna és visszahúzódó voltam, mégis az iskolában voltak akik elfogadtak és nem tanúk voltak, a gyülekezetekben viszont egyedül ültem kb 3 éven át, vagy anyám mellett állva idős testvérnők buzdító tapasztalatit halgathattam. Olyan nincs, hogyha isten szelleme működik valahol, az ne legyen kihatással a fitalalokra és ne legyen bennük empátia, PEDIG nem volt. Még ki is néztek(kb 10-14 évesen, akkor a korombeliek nem voltak megkereszteltek, de attól még a gyülekezetben működnie kellete a szellemnek NEM?). Mindeközben az iskolában(világban) tényleg jó, és befogadó emberekkel találkoztam, és jól is éreztem magam. Ma se vagyok az a sok baráttal körül vett egyénis, sajnos, köszönhetően az egész vallálsos cuccnak, de mostmár van pár barátom a gyülekezetben (persze ők sem megkereszteltek, csak tanú gyerekek), így nem bámulok mint a sült hal a végén. Persze a legjobb hogy nem lehet barátnőzni, csak ha már házaságra megyek, ilyen szemlélet után nem is csodálkozom hogy televannak a tanúk csupa boldogtalan házaspárokkal, mivel a kedves gyülekezet a végletekig korlátozza a fiatalok nemi, de még SZERELMI életét is, amit rettentő pofátlanságnak tartok...

Huh de hosszú lett..Bocsesz, csak felidegeltem magam megint.

ps.: egyszer már volt hogy ilyet irtem egy forumra, és egy tanu azt válaszolta hogy: "még nagyon fital vagy nem értheted." JA JÓ. szóval ha valaki ilyesmit akarna irni az legyenszives máshol játszani az érett felnőttet, mert ahogy nézem szervezeten belül is olyan infantilis vének vannak, hogy csak..na.

2012. jan. 10. 21:31
 31/94 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem, Jonny ezt rajtuk kívül mindenki tudja, de most mit mondjunk ennek a szerencsétlen gyereknek.

Ugorjon ki tőlük az utcára? Simán hagynák a szülei, mert nekik a szekta fontosabb. Ott legalább testi táplálékot kap, ha valódi lelkit nem is.:)

2012. jan. 12. 15:13
 32/94 anonim ***** válasza:
10%

Ne aggódj, aki őszinte szívű, az pontosan tudja, hogy kik termik meg valójában, mint csoport azokat a "jó gyümölcsöket", melyről Jézus beszélt. Ezen a te kis vádaskodásaid semmit nem tudnak változtatni.

Tudod Jézus ezzel a meghatározással igen pontosan és félreérthetetlenül rávilágított arra, hogy kik cselekszik Isten akaratát és lesznek ezért jó gyümölcseik, és kik nem. Még mindig nem esett le, hogy a személyeskedő támadásaid helyett a bibliából kéne érvelni és abból megcáfolni amit igaznak vélsz? Miért nem ezt teszed? Ez módszer - az mellett, hogy a legbölcsebb -, még gazdaságos és gyors is!

2012. jan. 12. 15:22
 33/94 anonim ***** válasza:
94%

Véleményem szerint aki ép ésszel kibír egy JT nevelést, és utána kiszabadul, azt nagyon kevesen tudják majd átverni mégegyszer az életben. Hihetetlenül edzett lesz lelkileg és szellemileg is.

A hirtelen kapott gondolati és fizikai szabadsággal azonban felelősség is jár! A nagy hirtelenséggel nem szabad átesni a ló másik oldalára! [drog, erkölcstelen nemi élet, alkoholizmus, stb.]

Érdekes statisztika adat, amire kutatásaim során bukkantam:

A tanúként felnevelt gyermekek 70%-a később elhagyja a szervezetet.

2012. jan. 12. 15:28
 34/94 anonim ***** válasza:
74%

Rendben, nézzünk egy bibliaverset! Ezt nagyon szeretem:

»Vezetőnek« se hívjanak benneteket, mert egy a Vezetőtök, a Krisztus.” – Máté 23:10

Hogy is hívják Jehova Tanúi testületét, amely 7 emberből áll és a tanításokat irányítja, módosítgatja "új világosságok szerint"?* Hogy hívják a "hű és értelmes rabszolga osztályt" amely felszolgálja nektek a szellemi táplálékot, akiknek minden szavát isszátok és akiket feltétel nélkül követtek?

V E Z E T Ő T E S T Ü L E T

Ők nevezték el saját magukat így, de gondolom ezt tudod. Raymond Franz volt Vezető Testületi tag ír erről a Lelkiismereti válság című könyvében, a blogon olvasható.

[link]

*„Vajon az összes felkent személy kapcsolatban áll egymással szerte a világon, és így valamilyen módon részt vesz az új szellemi igazságok kinyilatkoztatásában? Nem. … egy felkentekből álló, korlátozott számú csoportnak a felelőssége, hogy képviselje a rabszolga osztályt. Ők alkotják Jehova Tanúi Vezető Testületét.” – Őrtorony 6/15/2009 p.24 [jelenleg csupán hét férfi!]

Tehát már itt elbukik a dolog! A Vezetőitek Jézus egyértelmű parancsát szánt szándékkal szegik meg!

2012. jan. 12. 15:39
 35/94 anonim ***** válasza:
93%

Ne ülj fel neki Johnny.

Az lesz majd a vége, hogy elmeséli a Biblia milyen rossz fordítású és az ő JT szemetük a valódi.

Inkább higgy a fiúban, a 70% több mint reményteljes;)

2012. jan. 12. 15:49
 36/94 A kérdező kommentje:

Kedves 25-ös!

A "sokperces" kezdő kommentben mikor irtam hogy, én egy az egyben elítélem a vallást? Légyszives olvass figyelmesen vagy neki se indulj legközelebb. Én csak kiemeltem a pár visszásságot. Hogy bibliai tanítás lenne ez a fajta kiközösítés? És még én nem látom a fátol az erdőt :) Az a baj, hogy a a biblia egy 2000 éves könyv, és nem lehet mindent szó szerint venni, félfüllel figyelek a gyülekezetekben azt azért mégiscsak megértettem hogy pont ez volt a farizeusok bűne(hogy nem tudták az írásokat alkalmazni)...A bibliában az is van, hogy az engedetlen gyerekeket megkövezik.Ez van benne szószerint. Hát hajrá! :) Azt is biztos a szeretet vezérelné, kedves "nem látok a fátol".

Kiközösítéses rész: Nem. Látszik hogy erős szövegértési problémáid vannak. Azt mondtam hogy "TÚL ERŐS" és ezzel nem értek egyet. Te tényleg nem ennyire nem látod a lényeget? Újra leírom: Van egy tanú szülőkkel bíró gyerek. A szülei, a tanácsok(amik alapvetően jok, de gyakorlatileg nagyon kisarkosítva használjátok) miatt nem engedik mással barátkozni CSAK A GYÜLEKEZETBEN. Rendszerint az ilyenek 14 évesen megkeresztelkednek. Nem nehéz ez a keresztelkedés dolog. Ezekre a kérdéskre egy 10 éves is válaszolni tud, egy 14 éves gyerektől meg hiába kérdezik hogy "teljes szívből csatlakozni akarsz?" hogyha ösztönösen ebben a korban a szüleinek akar megfelelni. Aztán 19 éves lesz(és az esetek 95% -ban ELÉGGÉ NAGYON megváltozik), és elkövet valami bűnt, pl. erkölcstelenség. Nekem ne mond, hogyha valaki házasságon kivül nemi életet él, annak lehetőséget adnak a bűnbánatra. Én tudom hogy NEM. Szóval kiközösítik. És most mi van vele? NINCS A VILÁGON SENKIJE! Feltudod fogni? Kiközösítettek téged? Igen? Hát elmondom neked, hogy nekem is van olyan ismerősöm akit kiközösítettek, de neki tényleg csak a tanúk voltak, mert beleszületett a vallásba, és ki lett használva az hogy gyerekként szeretne mindent megtenni a szüleinek. Én erről a fajta kiközösítésről beszéltem. Ha ezt nem tudod megérteni, akkor ide ne írj többet. (Nem nagyon érdekel egy fórum elismerése, de az ilyesfajta "egyszerfent egyszerlent féle lehúzást már hallotam elégszer, nem tud érdekelni sajnos). És ezek után(hogy még legalább 2 velem egykorú megerősitett) még van képed azt mondani hogy én akarok megtéveszteni embereket? Ugyan ez nevetséges...:)

Utolsó rész: És most jön az afrikai éhezők című előadás? Nekem ne gyere ezzel a közhellyel. Ugyan, csak nem azért gondolod magad érdemesnek arra hogy kioktass, mert te neked azt hiszed, rosszabb gyerekkorod volt? Ez a rosz az önsajnálatban, innentől nem akarok többet irni erről. Egy angol herceg tud jobban szenvedni, mint egy afrikai éhező. Mert pl. amig meg kell játsza magát az életben, el kell taposnia másokat,nem szerethet akit akar, és annyira jól játszania, hogy a sok-sok együgyű ember azt higgye hogy minden rendben, miközben tönkremegy lelkileg a háttében, addig egy afraikai gyerek lehet hogy éhezik, mégis a kettő pont ugyanúgy rossz helyzetben van. Ha ezt sem érted olvass világirodalmat, ha pedig erre nem vagy hajlandó, akkor meg rendkívül szűklátókrű vagy már bocs. Azt meg már mondtam hogyha azzal lenne kedved jönni hogy túl fiatal vagyok, akkor ne is irj ide. Biztos úgy van, de attól még nem fogok vakon engedlmeskedni, és "hinni", hogy majd jobb lesz.

2012. jan. 12. 19:08
 37/94 anonim ***** válasza:
11%

Szia!

A vallási villongásokba nem tudok bele folyni, de végig olvastam a siralmaidat és csak egy régi falusi mondás jutott az eszembe: "édes fiam, amelyik tányérból eszel abba ne szarj bele!"

Neked tökéletesen sikerült, gratulálok.

2012. jan. 12. 19:44
 38/94 A kérdező kommentje:

Hello!

Értem, ez egy nagyon okos és következetes közmondás, főleg olyan helyzetekben, mint pl.: magyaroroszágot elfoglalják az oroszok, ráerőltetik a kommunizmust azt viszont pénzelik, támogatják. Avassuk őket szenté!

...Gratulálok sikerült megint egy nagyon okos dolgot mondanod kedves válaszoló :)

2012. jan. 12. 20:14
 39/94 anonim ***** válasza:
13%

"Én csak kiemeltem a pár visszásságot."

Te csakis az állítólagos "visszásságokról" írtál, az egész ömlesztett sóder egy baromi nagy hiszti egy nyilvánvalóan olyan fiataltól, aki lázad minden gyakorlatias tekintély ellen, mely nem a világból jön! Amit az írásodból le lehet szűrni, az minden csak nem a józanság és igazságosság. Nem korrekt, egészen egyszerűen. Személyében vádolsz a háta mögött mindenkit, aki neked nem szimpatikus.

Nincs is a gyülekezetben senki neked szimpi, csak olyanok, akik hasonszőrűek veled, nincsenek még megkeresztelve. Vagy van? Akkor miért nem beszélsz róluk is? Azért az nagyon gyanús, hogy így mindenki elítélhető az általad kreált vádakkal!

Na erre mondtam, hogy amikor valaki rávilágított arra, hogy sok értékes dolog is van ám ott, és te kényszeredetten el is ismerted ezt - na, ez nagy ellentétbe állítható a bevezető soraiddal.

"Az a baj, hogy a a biblia egy 2000 éves könyv..."

Ez nem baj, a Biblia (utolsó könyvei) nagyjából ennyi idős, ez tény - mért lenne baj?

"... és nem lehet mindent szó szerint venni"

Ez így igaz, és? Jó lenne tudni, hogyan lehet biztosan eldönteni, mi szó szerinti, mi nem. Itt megint csak nem érvelsz az Írásokból, csak mellébeszélsz.

Miért nem lehet szó szerint venni a kiközösítés tanítását?

"A bibliában az is van, hogy az engedetlen gyerekeket megkövezik."

Ez mire érv? Mikor kövezték meg az engedetlen embert és miért? Erről miért nem írsz?

"Nem nehéz ez a keresztelkedés dolog. Ezekre a kérdéskre egy 10 éves is válaszolni tud"

Nem? Akkor te miért nem vagy megkeresztelkedve? Te miért nem voltál rá alkalmas, hogy 13-14 éves korodban ezt megtedd? Valószínű nem véletlen. Persze, a "felvilágosult" és "érett" szellemed - hogyne... :))

Azt gondolod tán, hogy az dönti el, hogy ki keresztelkedhet meg, hogy ki tud a kérdésekre válaszolni?

"... egy 14 éves gyerektől meg hiába kérdezik hogy "teljes szívből csatlakozni akarsz?" hogyha ösztönösen ebben a korban a szüleinek akar megfelelni."

Az igen korán kiderül, hogy egy keresztelkedni vágyó kinek akar megfelelni és miért. Erre valók többek között a megfelelő kérdések és ezek segítségével alapvető prioritást élvez annak eldöntése, hogy kik alkalmasak arra, hogy önátadást gyakoroljanak. Nyilván ezért nem vagy még te sem megkeresztelkedve. Azért, mert a jelek szerint, benned nem volt Jehova iránti igaz vagy kitartó szeretet, senkiben sem lehet? Jellemző!

"Aztán 19 éves lesz(és az esetek 95% -ban ELÉGGÉ NAGYON megváltozik), és elkövet valami bűnt, pl. erkölcstelenség."

Ez aztán a "pontos" prognózis - álmodozz csak. Mindenki nem fog követni, akik pedig igen, megérdemlik.

"Nekem ne mond, hogyha valaki házasságon kivül nemi életet él, annak lehetőséget adnak a bűnbánatra. Én tudom hogy NEM. Szóval kiközösítik."

Te miről beszélsz? Ki mondott olyant, hogy az erkölcstelenségre nem vonatkozik az ok-okozat törvénye?

"... de neki tényleg csak a tanúk voltak, mert beleszületett a vallásba, és ki lett használva az hogy gyerekként szeretne mindent megtenni a szüleinek."

Igen ritkán elképzelhető, hogy egy (vér szerinti) családban mindenki Tanú és a kiközösített abszolút egyedül marad. Nem is beszélve arról, hogy egy otthon élő fiatal kiközösítettől elsősorban a szellemi elkülönülés a fontos.

Mellesleg ahogy írtam, ha valaki valóban megbánta, amit tett, akkor mindent elkövet, hogy mihamarabb visszakerüljön. Én is ezt tettem. És csak azok vannak egyedül, akik nem támaszkodnak Jehovára, mert ugyanis az Ő segítsége nélkül esélye sem lenne senkinek visszajutni. Aki pedig nem alázatos és nem bánja, amit tett, annak ott a világ, amit választott.

Ja, kinek is beszélek erről?!

Az utolsó bekezdésedhez:

Ne aggódj, olvastam elég "világirodalmat" eddig is, de te miből gondolod, hogy bármely világi irodalom magasabb-rendű bölcsességet ad, mint a Biblia, melynek az alapos kutatásához és megértéséhez eleve komoly világi irodalom ismeretéhez van szükség. Ennek te nagyon szűkében lehetsz a mondataid alapján, de persze ez pótolható. Látod ennyit ér a pusztán lexikális tudás!

Tanuld meg a Biblia pontos igazságait és győződj meg róla, hogy ezek ismerete és alkalmazása, vagyis Isten akaratának cselekvése valódi és mindent felülmúló örömet jelet. Te a jelek szerint ezt nem tapasztaltad meg.

Milyen képmutatásról beszélsz, ha te Istent akarod szolgálni? Ha mindenki képmutató is lenne (ami azért erős túlzás), egy őszinte igazságszerető, Istenszerető embernek akkor is azzal kellene foglalkoznia, ami Isten akarata.

Mert te is sok mindent igaznak tartasz abból, amit a Tanúk tanítanak.

De én nem is ezeket az okokat vélem az igazi okoknak, mely miatt ide írtál. Szerintem sokkal mélyebben vannak nálad az igazi okok és nagyon elemiek, egyszerűek. Ha őszintén szembe néznél velük és nem a Bibliai igazság (akárcsak részbeni) elutasításával akarnál operálni a helyzeteden, akkor többre mennél.

2012. jan. 12. 21:48
 40/94 A kérdező kommentje:
Nem fogok most leállni veszekedni. Veszekednem kell a szüleimmel, az osztálytársaimmal, a testrvéremmel, legfőképp magammal, nincs kedvem most még itt is. Mondjuk az azért vicces hogy ennyire elkeseredetten véded az igazad, hogy egész mondatokat kettészedsz csak hogy beléjük lehessen kötni. Sajnos egyfolytában olyanokkal jösz amiket sosem mondtam, és olyan dolgokat cáfolsz meg, amik csak következhetnének a mondatokból, de igazábol nem is arra értendőek, vagy csak egyszerűen nem tartanak addig a gondolatig. Mégis, mikor mondtam én, hogy érettnek tartom magam? Vagy hogy a világirodalmat többre tartom a bibliánál? Az pedig hogy miért nem vagyok megkeresztelkedve? Ez még tényleg kérdés? Mert nem akarok.Nem azért mert nem tudnám a választ arra a 100 akárhány pofon egyszerű kérdésre. Már megint azzal jösz, hogy szűkében vagyok ilyen olyan ismeretnek, lexikális tudás igy meg úgy. Ez annyira tipikus, hogy már szóra sem érdemes az egész.
2012. jan. 13. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!