Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 16 éves fiú vagyok, szüleim...

16 éves fiú vagyok, szüleim Jehova Tanúik, egyátalán nem élvezem. Minek kell akkor erőltetni?

Figyelt kérdés

Hosszú szövegfal jön és lelkizés...

Nagyon unom az egész megjátszósdit, mivel apám vén(a gyüléseken vezető/pásztor féle) így az is számít hogy ÉN hogy viselkedek, mert aszerint itélik meg hogy milyen munkát végez mint szülő. Nevetséges. Ezért, nagyon semmi élőt nem tehetek. Elegem van a heti kettő 2 órás gyülésből, ahol aztán utána lehet egy kicsit beszélgetni, de VIGYÁZZ! ha vannak barátaid és azokkal beszélsz akkor klikkesedsz, ha mindenkivel beszélsz álszent vagy, ha nem beszélsz akkor odaül melléd egy 500 éves fószer és elkezd faggatni. Persze, azért hogy én lássam milyen rendes is ő, és hogy gondolom rám. A nagy szart. Érdekes, akkor a véneknek miért nincs erre sose ideje? Csak a törekvő kisegítőszolgáknak (vén elötti állapot, ha szarkasztikus akarok lenni: "csicska"), hogy aztán mindenki lássa hogy mennyire érettek. Elegem van abból, hogy nem lehetnek normális világi barátaim ( világaiknak hivják valláson belül, világi= mindenki aki nem tanú) mert "eltérítenek a hittől". Konditerembe járok haverokkal(nem tanúk), és mikor hazaérek rendre jönnek az ehhez hasonló kérdések: Hol voltál?? A kondizás biztos nem tart eddig! Hol voltál MÉG a konditermen kivül? Aztán jön a díszhiszti, ami persze megse fordulna a fejükben ha egy másik tanuval járnék, MEGSE fordulna. Elegem van ebből a kicsúcsositott gondolkodásbol, hogy mindenki rosz csak a tanúk nem.( ugy magyarázzák hogy lehet hogy az életben igyekszik jol tenni egy világi, de mivel nincs megkeresztelkedve akkor biztos nem törekszik a teljes tökéletesség elérése)Mindez nagyon szép, kár hogy ez a vallás tele van valójában megkeseredett, magányos emberekkel, omladozó, boldogtalan házasságokkal(akik nem léphetnek ki mert teljesen elszerparálják őket mindenkitől akit ismernek = kiközösítik), igen én tudom, apám vén és hallom mik vannak. Persze nekem is vannak barátaim a gyülekezetbe, és van pár velem egykorú egyén, aki nevetségesen visszásan gondolkodik, és bár magának az istenér tse vallaná ba magának, valójában azért törekedik kiváltásgokra(vén, kisegítőszolga), hogy kiélje a kisebbségi érzését, vagy hogy finomabban foglamazzak "valahol legalább legyen valaki". Elegem van abből, amit egyfolytában mondogatnak(nekem nem mert a szülei nem tudják hogy nem tervezek megkeresztelkedni[belépni a vallásba]), hogy amig mi pénzelünk addig úgy kell élj ahogy mi mondjuk. HOL van ebben az az egekig magasztalt, keresztény szeretet? HOL van abban az elrendézsben, hogy ha a gyereke világi lesz, akkor minél hamarabb elküldik otthonrol? HOL van a kiközösítésben az a nagy jehova tanúi szeretet? És elmondjam mi a legjobb? Hogy bemesélik maguknak hogy ezt is szeretetből teszik! Hogy azzal, hogy kitaszítják abbol a körből, amibe idáig belekényszerítették, azzal hogy nem beszélhet azokkal akikkel világéletében együtt volt (szüleik révén), majd rájön hogy igy mennyire egyedül van, majd megbánja bűneit és visszatér-hogy mindezzel a szeretetet szolgáják. És bár "szegény szülöknek a szivük szakad, szeretetből elküldik otthonrol, az egész ismertsége még csak KÖSZÖNNI se fog neki, DE mindezt a szeretet vezéreli". Hát köszönöm az ilyen szeretetet. Elegem van abból hogy az ember után nyomoznak, és a lehető legpofátlanabb mértékekik a magánéletébe nyúlnak. A legviccesebb, hogy a facebookon se tehetsz semmit, mert vannak egyes "testvérek" akik azzal töltik az idejüket hogy felkutatják az olyan emereket akik "kihívó" fotót töltöttek fel, majd jelzik ezt a szülőknek/véneknek". Mégjobb, hogy a kiadványokban csodálatos példának van beaállítva, hogy egy 18 éves társaság ne járjon moziba, vagy ha mégis "A Puma a Szavannán" című, gyönyörű természeti filmet megnézheti, az esetleges Harry Potterel szemben( aminek erősen jó jellemre való formáló hatása van, csak ha már vannak benne varázslók spiritizmus néven a legfőbb bűnökig húzzák le őket) vagy az Alkonyatot( ami egy gyönyörű szerelmi regény, két elveszett ember egymásra találását irja le, s mégis, lehúzzák mert vámpírok vannak benne, BÁR mondanivalójában kb az Énekek Énekéhez hasonló[IGEN, mert az a hűségről és a társ érettségéről szól], és aki kicsit is nyilt az uj dolgokra az megtalálja ezt a modern filmekben is). És ahogy elnézem régebben nem volt sok barátom a vallásban, mert télnyleg eléggé béna és visszahúzódó voltam, mégis az iskolában voltak akik elfogadtak és nem tanúk voltak, a gyülekezetekben viszont egyedül ültem kb 3 éven át, vagy anyám mellett állva idős testvérnők buzdító tapasztalatit halgathattam. Olyan nincs, hogyha isten szelleme működik valahol, az ne legyen kihatással a fitalalokra és ne legyen bennük empátia, PEDIG nem volt. Még ki is néztek(kb 10-14 évesen, akkor a korombeliek nem voltak megkereszteltek, de attól még a gyülekezetben működnie kellete a szellemnek NEM?). Mindeközben az iskolában(világban) tényleg jó, és befogadó emberekkel találkoztam, és jól is éreztem magam. Ma se vagyok az a sok baráttal körül vett egyénis, sajnos, köszönhetően az egész vallálsos cuccnak, de mostmár van pár barátom a gyülekezetben (persze ők sem megkereszteltek, csak tanú gyerekek), így nem bámulok mint a sült hal a végén. Persze a legjobb hogy nem lehet barátnőzni, csak ha már házaságra megyek, ilyen szemlélet után nem is csodálkozom hogy televannak a tanúk csupa boldogtalan házaspárokkal, mivel a kedves gyülekezet a végletekig korlátozza a fiatalok nemi, de még SZERELMI életét is, amit rettentő pofátlanságnak tartok...

Huh de hosszú lett..Bocsesz, csak felidegeltem magam megint.

ps.: egyszer már volt hogy ilyet irtem egy forumra, és egy tanu azt válaszolta hogy: "még nagyon fital vagy nem értheted." JA JÓ. szóval ha valaki ilyesmit akarna irni az legyenszives máshol játszani az érett felnőttet, mert ahogy nézem szervezeten belül is olyan infantilis vének vannak, hogy csak..na.

2012. jan. 10. 21:31
 21/94 anonim ***** válasza:
37%

"amig mi pénzelünk addig úgy kell élj ahogy mi mondjuk. HOL van ebben az az egekig magasztalt, keresztény szeretet?"

Érdekes hogy Te itt milyen jól észrevetted hogy a szeretet lenne a lényeg. Meg az is nagyon tetszik hogy bár kritikusan látod a tanításokat, mégse veted el az egészet hanem (helyesen) belátod hogy sok igazság van benne.

Szerintem a legjobb megoldás az lenne ha jó példát mutatnál a szüleidnek és megmutatnád hogy mit is jelent valójában a szeretet. Ez alatt azt értem hogy fogadj nekik szót (erre sajnos rá is vagy kényszerülve jelenleg), igyekezz tisztelni őket, legyél velük kedves, segíts a házimunkában örömmel stb... Ha ezt jól csinálod akkor meg fognak lepődni és észre fogják venni hogy ők valamit elrontanak. Így javulni fog a kapcsolatotok és majd jobban meg tudod velük beszélni a dolgokat. Az se árt ha imádkozol értük és azért hogy jó szülők lehessenek hiszen ez a Te érdeked is.

Egyébként azért van két dolog amiben nem értünk egyet, szerintem a Facebookra kitenni félmeztelen képet nem OK és a házasság is egy fontos intézmény ami elkerülhetetlen azoknak aki Istennek tetsző életet akarnak élni.

2012. jan. 11. 15:18
 22/94 anonim ***** válasza:
87%

Azért kemény, hogy manapság egyre több tanú merészkedik a netre, és még tanácsokat is osztogat. Elég képmutató magatartás, hiszen a saját szabályaikat sem tartják be:

"Mit jelent az, hogy kerüljük a hamis tanítókat? Nem fogadjuk őket az otthonunkban és nem is üdvözöljük őket. NEM FOGJUK elolvasni a kiadványaikat, megnézni azokat a tévéműsorokat, amelyekben szerepelnek, MEGLÁTOGATNI A WEBLAPJAIKAT, VAGY KOMMENTÁLNI AZ INTERNETES BLOGJAIKAT. Miért ragaszkodunk annyira ehhez? A szeretet késztet erre minket." - Őrtorony 2011. június 15.

Kedves kérdező! Látod, ide is utánad jönnek, még itt is "terelgetik a nyájat" fondorlatos beszédükkel.

2012. jan. 11. 15:33
 23/94 A kérdező kommentje:

21es hsz: Én sem a mesztelen képek felkapokálásról beszéltem, hanem arról, hogy egyeseknél még egy pl. sima strandos kép is kiveri a biztosítékot. A házassában pedig csak azt mondtam, hogy így nem lehet hosszúéletű kapcsolatra tervezni, ha a párnak egyszerűen nincs tapasztalata a párkapcsolatokban, mert annyira le van korlátozva a "tapasztalat gyüjtés" mivel ha egy pár pl. csókolózik és még nem házas akkor már megy a hiszti...Pont ezt mondtam az elöbb, hogy hiába jók az irányelvek, ha a mértéket elvetik.

22es hsz: Persze, én mondtam hogy mindent a szeretet jegyében tesznek...Bemesélik maguknak, hogy ezek az abszolút ellentéteket szító gondolkodást is a szeretet vezéreli...Ez ami dühító, és akkor lépten nyomon az van hogy szeretet így szeretet úgy, közben alig lehet meglelni ( persze azért csinálnka kedves dolgokat, de közel sem annyit amennyit mondenak...ez kétszinűség szerintem)

2012. jan. 11. 18:29
 24/94 anonim ***** válasza:
64%
Hú de kemény ez a helyzet ezek a jehova tanui??
2012. jan. 11. 20:44
 25/94 anonim ***** válasza:
7%

"Azt persze én is tudom hogy amit TANÍTANAK abban van igazság, az a baj viszont hogy a nagyrész közel sem gyakroloja amit tanit."

Kedves kérdező! Ez a hangvétel eléggé eltér attól, amit a bevezető "sokpercesedben" panaszkodtál. Szóval van benne igazság, de te nem mindennel értesz egyet, pl. kiközösítés.

Pedig ez bibliai tanítás, nem a Tanúk találmánya. Ezek szerint te nem tartod a Bibliát Istentől ihletettnek? Mert ha ez a helyzet, akkor egész máshol kellene kezdened a tanulást és nem csodálkozom azon, hogy másokat kritizálsz.

"a kiközösítéssel egyátalán nem értek egyet, túl kemény, és depresszióba sodorhat bárkit, abban nincs semmi együttérzés."

Magad írtad le, hogy miért jár kiközösítés. Akkor szerinted a szándékos vétkezőt, aki kinyilvánítja azt a szándékát, hogy nem hajlandó a Bibliai alapelvek (Krisztus törvénye) szerint élni, és ezzel rombolja mások hitét és széthúzást eredményez egy csoportban, békén kell hagyni és ugyanúgy kezelni utána is, mintha semmi sem történt volna?

Szerinted kedves 16 éves rendkívül "érett" srác (csak a fejedbe ne szálljon a világ elismerése - egyszer hopp, máskor kopp, tudod?) nem teszi-e meg bármely, bármilyen fajta közösség a tagjaival ugyanezt, ha olyan személyekről van szó, akik nem akarnak beilleszkedni az adott közösség szabályrendszerébe és felfordulást okoznának??? Ők döntenek így, nem?! Akkor miért is találsz ki olyan meséket, hogy ezzel lelki problémát szerez a szervezet nekik??? Nem értem.

Nekik pont akkor van, abból van lelki konfliktusuk, amikor egy olyan közösségbe illegetik-billegetik magukat képmutató módon, melynek az értékrendszerével gondjaik vannak! Az ilyenek eltávoznak és kész. Ennyi.

Akik viszont később rájönnek, hogy hibát követtek el, azok mindent megtesznek, hogy vissza kerüljenek mihamarabb. És nem lesz semmiféle depressziójuk azt garantálom, mert bárki visszajöhet a keresztény gyülekezetbe, ha megváltoztatta nézetét és ennek a tetteivel bizonyítékát is adta.

Tudom, mert én is voltam kiközösített!!! Már bocs, de mindenkit nem tudsz megvezetni.

"Persze nem azt mondom hogy a vallás egy az egyben rossz, csak azt, hogy sok dolog van benne, ami kegyetlenül kihasználja/korlátozza az emberi/családi/érzelmi kapcsolatokat."

Te szerintem nem látod a fától az erdőt. Csak egyoldalúan nézed, a fiatal, lázadó éned oldaláról látod a dolgot. Azt hiszed, hogy a szüleid egy csomó örömforrásról és kihagyhatatlan élményektől fosztanak meg, csak nem látod a másik oldalt. Azt, hogy ez a szellem hova is vezet valójában.

Te már most nagy csapdában vagy, amikor azt hiszed, hogy nem lehetsz maradéktalanul boldog és megelégedett, ha pl. nem nézel vámpír és spiritizmusról szóló filmeket. Ha 16 évesen NEM TE VAGY A SAJÁT ÉLETED KIZÁRÓLAGOS IRÁNYÍTÓJA, mert te biztosan jobban tudod, hogy ennyi idősen mire kell vigyázni az életben és minek, mi lesz a következménye.

"A szüleim, úgy néz ki jól érzik magukat itt, és én nem akarom tönkretenni ezt, valami szemétséggel csakhogy visszavágjak a..fiatalkoromért."

Mit tudsz te a valóban sajnálatra méltó fiatalokról, akik VALÓBAN(!) szörnyű fizikai és érzelmi terheket cipelnek és TÉNYLEG nincs senki, aki figyelne, vigyázna rájuk, ezért ki vannak szolgáltatva a világ sok-sok aljasságának. Anyám révén jól ismerem a nevelőotthonok világát, amely a te sorsodnál hatványozottan rosszabb, de még ők is hálásak lehetnek, hogy legalább van fedél a fejük felett más korosztálybéliekhez képest.

Még te panaszkodsz a fiatal korod viszontagságairól? Ez azért nagyon durva!

Az említett fiatalok mit nem adnának, hogy ha lenne egy szerető család a hátuk mögött (IGEN, MÉG HA OLYAN "KÉPMUTATÓK" ÉS TÖKÉLETLENEK IS, amilyennek lefestetted őket).

Ajánlom a figyelmedbe ezt a szöveget - neked szól:

[link]

A kék rész a válasz.

2012. jan. 12. 05:08
 26/94 anonim ***** válasza:
10%

""Mit jelent az, hogy kerüljük a hamis tanítókat? Nem fogadjuk őket az otthonunkban és nem is üdvözöljük őket. NEM FOGJUK elolvasni a kiadványaikat, megnézni azokat a tévéműsorokat, amelyekben szerepelnek, MEGLÁTOGATNI A WEBLAPJAIKAT, VAGY KOMMENTÁLNI AZ INTERNETES BLOGJAIKAT. Miért ragaszkodunk annyira ehhez? A szeretet késztet erre minket." - Őrtorony 2011. június 15."

Nem látogatom más vallások weblapjait, és nem szállok vitába "vallásos tanítókkal". A szervezet ellenben óva int a meggondolatlan "információgyűjtéstől", mely a tapasztalanokat és a gyengéket károsan érintheti.

A web így nem veszélytelen terület. Aki vallásos svédasztalnak nézi, az nem fog jól járni.

2012. jan. 12. 05:12
 27/94 anonim ***** válasza:
64%

A kiközösítés intézménye hogyan és mikor kezdődött? Továbbá van bibliai alapja?

Vizsgájuk meg:

[link]

[link]

2012. jan. 12. 11:10
 28/94 anonim ***** válasza:
84%

Na, betévedt egy jehovás 37 %-os. Csak ne járatnád le a szeretet szót! Agresszíven támadsz most is mindent és mindenkit, ami nem fér a kis világodba.

Ezen meg nagyot röhögtem:

""Mit jelent az, hogy kerüljük a hamis tanítókat? Nem fogadjuk őket az otthonunkban és nem is üdvözöljük őket. NEM FOGJUK elolvasni a kiadványaikat, megnézni azokat a tévéműsorokat, amelyekben szerepelnek, MEGLÁTOGATNI A WEBLAPJAIKAT, VAGY KOMMENTÁLNI AZ INTERNETES BLOGJAIKAT. Miért ragaszkodunk annyira ehhez? A szeretet késztet erre minket." - Őrtorony 2011. június 15."

Nem pont TI vagytok azok, akik az utcán térítetek vagy házakba csöngettek be az Őrtoronnyal a kezetekben LEVAKARHATATLANUL??

2012. jan. 12. 12:42
 29/94 anonim ***** válasza:
18%

Na látod kedves 28-as, ezért kell szellemben és igazságban imádni Istent, nem pedig előírt parancsolatokban, paragrafusszerűen!

Aki pedig az állítólagos szeretet hiányos stílusomba kötött bele - nos a szeretetről a saját tetteink, a gyakorlat kommunikál mások felé. Így amíg ezt nem ismered, tán ne te dönts el, hogy mi a szeretet és hogy azt ki gyakorolja helyesen.

"Agresszíven támadok mindent és mindenkit"? Én pedig csak egyetlen személyről tudok, akinek lejárató stílusát erősen kritizáltam! Lehet, hogy ez nem volt szándékos a kérdező részéről (nem az én dolgom ezt megítélni), de mivel a szívből szól a száj, igen torzult látásmódja és hamis állításai vannak - ahhoz képest, hogy (állítása szerint) vén fia. Persze megeshet ez is, de ugye nem vonja kétségbe senki, hogy az ok-okozat törvénye nála is működni fog, amit vet, azt aratja majd.

2012. jan. 12. 13:31
 30/94 anonim ***** válasza:
75%

Kedves olvasók, ne csodálkozzatok! Ugyanis a "szeretet egyháza" [ja már nem is egyház 2012-től Mo-n], szóval Jehova Tanúit a szeretet Istenének "egyetlen földi kommunikációs csatornája" gyűlölni tanítja! Nem hiszed? Nézd meg:

[link]

Érdekes, Jézus másra tanította a követőit...

2012. jan. 12. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!