Gátol valakit az evolúció elmélete abban, hogy kereszténnyé legyen?
"Engem nem ez [az evolúció] gátol abban, hogy kereszténnyé legyek, hanem a józan eszem... "
A józan eszed talán nem azt diktálja, hogy ha látsz egy fehér lapon egy háznak a tervrajzát, akkor azt intelligens alkotó tervezte meg?! Hát a világegyetem és benne a sok bonyolult felépítésű biológiai élőlény létezése nem ugyanazt bizonyítja, mint a rajz a papíron, - hogy igenis van intelligens alkotója?!! Nem beszélve a DNS-ről!
"Mert a’mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ö örökké való hatalmassága és Istensége, e’ világnak alkotványából, és a’ teremtett állatokból megértetvén megláttatnak; e’ végre hogy legyenek ök magok menthetetlenek." (Róma 1:20, Aranyos ford.)
"Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek." (Róma 1:20, Károli)
"Mert minden háznak van építője, a ki pedig mindent elkészített, az Isten az." (Zsidók 3:4)
"Ez pedig valószínűsíti, hogy az evolúciós fejlődés nem véletlenszerű, hanem nagyon is tudatos."
Más evolucionisták szerint viszont a véletlennek óriási szerepe van az evolúciós folyamatokban. De vajon mit értesz az evolúción, hogy egy sejtből fejlődött ki az össze ma létező élőlény, vagy hogy a nagyon is különböző fajok (pl. macska-kutya, stb.) egyedein belül variálódás (un. mikroevolúció) van.
Szerintem egy temehoz kapcsolodo idezet:
"Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat." /Albert Einstein/
A tudomany embere nem a valaszt keresi, hiszen tudja hogy egy komplex problemara abszolult helyes valasz nem minden esetben letezik. Az igazsag kersese olyan mint amikor numerikus modszerrel integralunk, tudjuk hogy a terulet egy konkret ertek, de csak kozeliteni tudunk ehez az ertekhez.
Nekem semmi bajom sincs a vallassal, hiszen mindenki abban hisz amiben akar. Jogom van holnaptol abban hinni, hogy a zoldszinu csillam ponik teremtettek a vilagot 3 evvel ezelott es mi most abban a vilagban elunk. Nem hinnem hogy azert menekulnek az emberek a tudomanyhoz mert nem akarjak betartani isten parancsolatait. Hiszen ha isten letet elveted az elso 3 parancsoalttol eltekinthetsz, viszont akkor meg marad par dolog.
4. Atyádat és anyádat tiszteld!
5. Ne ölj!
6. Ne paráználkodj!
7. Ne lopj!
8. Ne hazudj,mások becsületében kárt ne tégy!
9. Felebarátod házastársát ne kívánd!
10. Mások tulajdonát ne kívánd!
Nos a tortenelmunk soran minden civilizacioban ezen szabalyokat mesertoket a torveny es/vagy a kozosseg buntette valamilyen modon. Nincs szukseg egy mesebeli lenyre aki megbuntet ha vetessz a fentiek ellen, hiszen elobb utobb ugyis megjarod ha semmibe veszed ezeket.
"megkérdeztem, hogy a keresztények milyen magyarázatot adnak az evolúcióra? Erre azt mondta, hogy semmit, mert az evolúció nem létezik, az emberek csak kitalálták.
Kiröhögtük, és ott hagytuk."
Nem biztos, hogy a röhögés a legjobb megoldás! Pl.ha beírod a Google keresőjébe: "Az evolúció öt kritikus pontja" - akkor elindulhatsz a gondolkodás útján, mely szerint egyáltalán nem biztos az, hogy amit előadnak az ateista beállítottságú tudósok, az a valóságban is működik, vagy csupán egy erőltetett elmélet, ugródeszka a habratyoló istentagadásra.
"én is hiszek egy teremtőbe de nem ruházom fel személyiséggel, számomra megteremtette az univerzumot aztán rá se s**rik vagy csak nézi mint egy jó háborús/romantikus/vígjáték,"
Akkor a képedre teremtettél egy istent, aminek olyan tulajdonságai vannak, amilyeneket te adsz neki. A Biblia is beszél az ilyen "istenekről", de ezek a valóságban nem léteznek, hanem csak emberi fejekben.
"Mert ha vannak is úgynevezett istenek, akár az égben, akár a földön, mint ahogyan sok isten és sok úr van,
nekünk mégis egyetlen Istenünk az Atya, akitől van a mindenség, mi is őérte, és egyetlen Urunk a Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is őáltala." (1Korinthus 8:5-6)
"Télapóba is hittem gyerekkoromba és azt is kinőttem"
- A római katolikus egyház bűne, hogy az ilyen hazugságok elterjedésének a támogatója, a Biblia teljesen más alapokon áll, nincsenek benne hazugságok, mint a római katolikus egyházban, ill. tanrendszerében.
"Nem hinnem hogy azert menekulnek az emberek a tudomanyhoz mert nem akarjak betartani isten parancsolatait. "
Pontosan azt állítják, hogy a darwini evolúciónak az érdeme, hogy immár intelligensen lehet megtagadni az Istent, amelynek a végeredménye mégiscsak ez az istentelen és embertelenséggel teli világ.
és miből gondolod,hogy a te istened az igazi? Csak azért mert az én isten képemet nem írtam bele egy könyvbe amit több millióan vettek meg?
Az hogy az evolúcióba vannak hibák még nem jelenti, hogy hülyeség, csak azt max azt,hogy nem tökéletes.
Őszintén nem tudom felfogni miből logikusabb(méghogy vallásnál logikaXD) ,hogy porból vagyunk összegyurmázva amikor a test nagy része víz. És hogy a nőhöz miért kellet oldalborda , miért nem csinálta mondjuk sárból?
"Nincs szukseg egy mesebeli lenyre aki megbuntet ha vetessz a fentiek ellen, hiszen elobb utobb ugyis megjarod ha semmibe veszed ezeket."
Ha számodra nincs szükség Istenre, máris elérte a célját az istentagadásra épülő evolúciós elmélet. Az igaz, hogy megjárod, ha vétesz Isten parancsai ellen, de azért lesz egy komoly isteni ítélet is, ezt senki ne felejtse el, vagy pedig vegye tudomásul!
"Avagy megveted az ő jóságának, elnézésének és hosszútűrésének gazdagságát, nem tudván, hogy az Istennek jósága téged megtérésre indít?
De te a te keménységed és meg nem tért szíved szerint gyűjtesz magadnak haragot a haragnak és az Isten igaz ítélete kijelentésének napjára.
A ki megfizet mindenkinek az ő cselekedetei szerint:
Azoknak, a kik a jó cselekedetben való állhatatossággal dicsőséget, tisztességet és halhatatlanságot keresnek, örök élettel;
Azoknak pedig, a kik versengők és a kik nem engednek az igazságnak, hanem engednek a hamisságnak, búsulással és haraggal." (Róma 2:4-8)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!