Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek napjaink csodagyóg...

Szerintetek napjaink csodagyógyításai Isten ereje által történnek, helyesli ezeket?

Figyelt kérdés
2011. dec. 31. 12:19
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, akik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Ekképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik. Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket. Nem minden, aki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők." (Márk 7:15-23) - ez a vers is rámutat arra, hogy az utolsó időben, majd jönnek és azt mondják, hogy ördögöt űznek Isten nevében, de Isten majd azt mondja "Sohasem ismertelek titeket"

Az utolsó napokban - amit Jézus a Máté 24-ben jövedölt (ahogy fent is idézte valaki) óvakodni kell, hisz ma már a csodatevők nem istentől vannak (a vers szerint): "Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek...." (Mt 24:14)

Ami csodák voltak a tanítványoknak adattak meg. Ma már (legalább is a Biblia szerint) nem.

2012. jan. 2. 14:41
 22/35 anonim ***** válasza:

Kedves #21!

"Ami csodák voltak a tanítványoknak adattak meg. Ma már (legalább is a Biblia szerint) nem."

Ma is vannak Jézusnak tanítványai, akiknek ugyanolyan hatalmat adott, mint az első tanítványainak (csak sajnos nagyon kevesen élnek ezzel a hatalommal).

A kiragadott két Biblia versed egyáltalán nem arról szól, hogy MINDENKI, aki által csodák történnek, hamis próféta, hanem csupán arról, hogy lesznek sokan hamisak - azért ne keverjük össze e kettőt és ne magyarázzuk félre Isten Igéjét!

Az én Bibliámban például ezek is benne vannak:

"És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek. A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik. Azok pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak." Mk 16:15-18

"Beteg-é valaki köztetek? Hívja magához a gyülekezet véneit, és imádkozzanak felette, megkenvén őt olajjal az Úrnak nevében. És a hitből való imádság megtartja a beteget, és az Úr felsegíti őt. És ha bűnt követett is el, megbocsáttatik néki. Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok: mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése." Jak 5:14-16

"Bizony, bizony mondom néktek: A ki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, a melyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál" Jn 14:12

Szerinted mikor változott meg az az Isten, "akinél nincs változás vagy változásnak árnyéka" az az Isten lenni, aki ezt mondta:

"... Én vagyok az Úr, a te gyógyítód." 2 Móz 15:26

Mióta nem igaz ez a kijelentése?

Te hiszel abban, hogy Isten megbocsátja a bűneinket?

"Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről. A ki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet." Zsolt 103:2-3

Ha igen, akkor miért nem hiszed el a mondat második felét is?

Üdv.

2012. jan. 3. 01:21
 23/35 anonim ***** válasza:
21.-esnek: Ezek az igehelyek amiket kikerestél a sokféle ezotérikus módszerekkel foglalkozó gyógyítóra vonatkoznak.
2012. jan. 3. 11:34
 24/35 anonim válasza:

Az, hogy ki miben hisz szerintem nem függ a gyógyulástól!

A világ több táján van egy csomó vallás, így míg egyesek szerint függhet mások szerint nem...

Én római katolikus vagyok, de vagyok vallásos beállítottságú.

2012. jan. 3. 12:29
 25/35 anonim ***** válasza:
Nem tudom.De láttál már feltámadni valakit is? (Itt most nem az orvosi beavatkozásra gondoltam:))
2012. jan. 3. 13:06
 26/35 anonim válasza:

Hát, szerintem ezek a csodagyógyítások inkább az egyén hitétől függ. Nem attól, hogy hisz-e Istenben, hanem attól, hogy hisz-e abban a gyógymódban, amivel meg akarják gyógyítani.

Nagyjából átfutottam az előző kommenteket és van, amit nem értek. Az ember csak a bűnbe esés után vált fogékonnyá a betegségekre? Akkor a vírusokat Isten csak azután teremtette? És miért? Utána azt akarta, hogy betegek legyenek? Baktériumok meg már tuti voltak, hiszen az emberben amúgy is van egy csomó baktérium. A "rossz" baktériumok akkor a vírusokkal együtt jelentek meg, szintén hogy Isten megbetegítse az embereket? Vagy hamarabb is léteztek, csak kikerülték az embert?

Idézeteket is írtatok. Az egyikben az áll, hogy támasszátok fel a halottakat. Akkor is, ha már öreg és azért halt meg? Vagy hogyha leszakadt a feje? És ha Isten azt akarta, hogy a halottakat is feltámasszák, akkor pontosan tudta, hogy a Föld majd túlnépesedik. De mivel mindent tud, azt is tudnia kell, hogy a Föld eltartóképessége véges.

Szóval szerintem ez "bele van kalkulálva" a dologba, Isten eleve így teremtette az embert, hogy beteg is lehet, meg is hal( Különben teremtett volna annyi embert, amennyi pont ideális a Földre, de nem tudnának sem szaporodni sem pedig meghalni.)

Bár én nem vagyok vallásos (mint arra gondolom rájöttetek), nem akarok evvel megbántani senkit sem, szóval tényleg nagyon bocsánat, ha mégis így történt volna! Egyszerűen csak vannak kérdéseim, észrevételeim azzal kapcsolatban, amiket előzőleg írtatok.

2012. jan. 3. 13:36
 27/35 anonim ***** válasza:
Tetszik a logikád előző!
2012. jan. 3. 18:54
 28/35 anonim ***** válasza:

"Az ember csak a bűnbe esés után vált fogékonnyá a betegségekre?"

Szerintem korábban vagyis a paradicsomban egyáltalán nem voltak betegségek.

"Akkor a vírusokat Isten csak azután teremtette?"

Lehet hogy vírusok korábban is voltak, de nem ártottak az embernek. Ugyanúgy ahogy oroszlánok is voltak de nem falták fel Ádámot és Évát.

"Idézeteket is írtatok. Az egyikben az áll, hogy támasszátok fel a halottakat."

Nem kell minden halottat feltámasztani. De adott esetben egy-egy halott feltámadása nagyon megerősíti sok ember hitét ezért a hívők imádkozhatnak azért hogy ha valaki meghal akkor Isten támassza fel. Ilyenkor mindig hozzáteszik hogy "de Isten akarata legyen meg" vagyis ha jobb ha az az ember nem támad fel (mondjuk mert a további élete során elkövetett bűnök miatt elkárhozna) akkor Isten nem is fogja tejesíteni a kérést.

"És ha Isten azt akarta, hogy a halottakat is feltámasszák, akkor pontosan tudta, hogy a Föld majd túlnépesedik."

Azért annyira nem népesedett túl a Föld, ha nagyon akarnánk akkor elférnénk rajta sokkal többen is.

Az mondjuk jó kérdés hogy ha Isten terve érvényesült volna minden emberen (mondjuk kivéve Ádámot és Évát) akkor hogy fért volna el a sok ember. De mivel Isten mindenható valószínűleg azért kitalált volna valamit. Szerencsére Isten mindenhatóságával sok mindent elég könnyen lehet magyarázni :)

2012. jan. 4. 10:56
 29/35 anonim ***** válasza:

Ha bárki gyógyítani képes, azt önmagától teszi, saját lelkét égeti le. Isten azt mondaná, NE TEDD FIAM, mert a lelkedet gyengíted és ha eljő az idő nem érsz el Hozzám!!!

Aki valóban gyógyít és nem csak széltoló és túl gyakran teszi azt, akkor sajnos abba bele is pusztulhat. Még hozzá nagyon hirtelen áll be a romlás és a betegség, legyengülés és pafff ennyi volt...

2012. jan. 11. 00:09
 30/35 anonim ***** válasza:

Mami

Ezt honnan veszed?

2012. jan. 11. 11:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!