Érheti hátrány azért a gyereket az iskolában, mert nem vagyunk vallásosak?
Most olvastam, hogy az új közoktatási törvénnyel kötelezővé tették a hittant. Nem értek vele egyet, mert így is elég leterheltek a gyerekek, minek még ez is.
Emlékszem a húgom járt hittan különórára, de folyamatosan megszégyenítette a tanára, mert nem járt vasárnap templomba, ezért inkább abbahagyta.
Mi viszont nem vagyunk vallásosak, most azon gondolkodom, hogy a kötelező hittanórán is ez lesz? Vagy egyáltalán mit lép rá a tanár, hogy nincs is a gyerek megkeresztelve? Most már ez is kötelező lesz?
''1993. évi LXXIX. törvény
a közoktatásról
1-3. §3
4. § (1)-(3)4
(4)5 Az állami és a helyi önkormányzati nevelési-oktatási intézményben lehetővé kell tenni, hogy a gyermek, illetőleg a tanuló az egyházi jogi személy által szervezett fakultatív hit- és vallásoktatásban vegyen részt. Az egyházi jogi személy a hit- és vallásoktatást óvodában a szülők, iskolákban és kollégiumban a tanulók és a szülők igénye szerint szervezheti''
Ez csak azt irja, hogy LEHETŐVÉ kell tenni. De nem KÖTELEZŐVÉ!!
Akkor most már én is megnyugodtam, hogy nem a sok hókusz-pókuszt megtanulni a lányomnak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!