Érheti hátrány azért a gyereket az iskolában, mert nem vagyunk vallásosak?
Most olvastam, hogy az új közoktatási törvénnyel kötelezővé tették a hittant. Nem értek vele egyet, mert így is elég leterheltek a gyerekek, minek még ez is.
Emlékszem a húgom járt hittan különórára, de folyamatosan megszégyenítette a tanára, mert nem járt vasárnap templomba, ezért inkább abbahagyta.
Mi viszont nem vagyunk vallásosak, most azon gondolkodom, hogy a kötelező hittanórán is ez lesz? Vagy egyáltalán mit lép rá a tanár, hogy nincs is a gyerek megkeresztelve? Most már ez is kötelező lesz?
Az erkölcstan és illemtan csupán azért lenne szükséges, mert sajnos nem egyformák a szülők. Nem minden felnöt erkölcsös, nem minden felnőtt van azzal tisztába, hogy mi illik mi nem illik.
A főkérdezőnek pedig, azt gondolom nem lesz kötelező egy állami iskolában a hittan, ezt nem is lehet megtenni. Hisz van több hit világ és mindenki abban hisz vagy arra tanítja a gyermekét amilyen ő maga. A zsidó zsidó vallásra a keresztény, keresztényre a muszlin, muszlinra-- viszont nem lehet annyi féle hittan órát tartani .
Egyébként is a állami iskolában semmi keresni valója nincs a vallási oktatásnak az a templomba való, vagy kimondottan vallási iskolába.
S mint a kérdező is írta, vannak olyan emberek akik materiális gondolkodásuk, ateisták. Azokat senki nem kötelezheti hogy gyermekét hittanra járassa.
Én se engedem az unokáimat hittanra. Mert még gyermekek, inkább itthon mesélek nekik a különböző népek nagyon is különböző hit- világáról, aztán ahogy cseperednek ráérnek arra, hogy eldöntsék mit válasszanak.
Igaz megkereszteltettem őket reformátusra, de azt is inkább az abnormális ember miatt-- lásd a zsidó üldözést.
JA még valami kérdező. Ha hittanra akarod beíratni, akkor először ismerd meg a papot ki az és milyen ember--nehogy fanatizálja a gyermekedet. De ha nem vagytok vallásosak akkor miért akarod beíratni a gyermekeidet? A hite valakinek személyes abban hiszel amibe Te akarsz és arra terelgeted a gyermekeidet amerre Te jónak látod.
Az unokáimat én tanítottam hit elméletekre, de csak elmeséltem nekik és minden fajtát, majd döntsék el ha elérik azt a kort, hogy elvetik, vagy valamelyiket választják. Nem a Te életed az Ő életük a hit pedig az élet része a személyiséget is meghatározza--ne Te akard megmondani mit gondoljon és mit érezhet igaznak
Ki németet akar tanulni, ki angolt. Én angolul elég jól beszélek, és nem találom primitív nyelvnek, ráadásul most már mindenhol kell angolul tudni, a németnek kevesebb hasznát veszi.
A húgom járt hittanra, mert a mostohaapám vallásos, én nem jártam, nem is járatnám kötelezően a gyermekemet. Inkább akkor járjon úszni, vagy valami zeneórára.
Kedves mami, könyörgöm, legalább ne állíts ekkora marhaságokat! Azért örüljön, hogy a gyerekei németet tanulnak, mert az unokáid utálják az angolt? Az angol primitív nyelv? Nem ismerik azt a szót, hogy dzsem? Az egy ANGOL szó! Szabad kérdeznem, mennyire beszélsz angolul, hogy ilyen messzemenő következtetéseket vontál le?
Elnézést a stílusért, de komolyan égnek állt a hajam ettől az okfejtéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!