Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy keresztény nő férjhez...

Egy keresztény nő férjhez mehet egy arab iszlám vallású férfihoz?

Figyelt kérdés
És ha igen mi ennek a hátránya ?
2011. dec. 21. 18:41
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
9%

Sziasztok!

Olvasgatom itt a kommenteket, és eléggé fel vagyok rajtuk háborodva.

Kérdező, a testvéred felnőtt ember, a saját életét éli, nem szerencsés dolog ebbe beleszólni. Gondolom én te sem örülnél annak, ha a te életedbe akarna valaki beleszólni.

Tunézia egyébként elég liberális ország, bár az ismerősöm szerint délen eléggé konzervatívak,északon nem annyira.

Attól függ, hogy a fickó honnan való, az ország mely részéből, hogy mennyire konzervatív.

Ha a tesód mégis hülyeséget csinál, olyan emberhez menne férjhez, akihez nem kellene, akkor majd tanul belőle.

A férfirólmi nem ítélkezhetünk, mert nem ismerjük.

Az, hogy valaki milyen ember, nem a vallástól függ, mindenhol vannak olyan barmok, akik félholtra verik a feleséget, meg bezárják, stb. ehhez nem kell arabnak lenni.

Üdv: 29/L

2011. dec. 22. 20:18
 22/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nem akarok beleszólni de természetesen aggódom érte mert ő az egyetlen testvérem csak én úgy gondolom hogy nincs tisztába velemit fog csinálni !
2011. dec. 23. 08:40
 23/40 anonim válasza:
73%
Ne hidd el, ez csak sok a baromság amit itt összehordtak neked. Ott is vannak rossz emberek és jók ugyanúgy mint nálunk. Csak nézz szét a saját környezetetben hány embernek ment tönkre a házassága. Ott a nőket sokkal többre becsülik mint itt. Az tény és való, hogy nem mindegy melyik arab országról beszélünk, de Egyiptom, és az észak afrikai országokban ilyen nincs. Tunéziában egynejűség van mint nálunk. A legtöbb arab országban csak a NAGYON gazdagoknak van több feleségük, itt nálunk az ilyenek csak félre..... Azt mondom neked, hogy ha nővéred ott dolgozik, biztosan tudja mit csinál, közelről látja, hogy az élet semmiben nem más mint itt. Rossz emberekből itt sincs hiány mint bárhol máshol.
2011. dec. 27. 09:06
 24/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! Ez most jólesett ! Én is bízom abban hogy Tunéziába vannak igen is jó emberek ! :)
2011. dec. 27. 09:44
 25/40 anonim ***** válasza:
Nincs mitõl tartania a tesódnak, Tunéziàban a nõk nagyon védve vannak!
2011. dec. 27. 20:04
 26/40 A kérdező kommentje:
Ez egyrészt jó meg egyrészt rossz is , hogy "védve" vannak ! Most olvasok egy könyvet és hát siralmas ! Azt írta benne hogy egy nőt az arab férje bezárta a szobába annyira védte , nem mehetett sehova !
2011. dec. 27. 20:19
 27/40 anonim ***** válasza:
Tunéziàban nincs ilyen. Viszont, ha lemaradi és tanulatlan a baratja, akkor legyen óvatos, nehogy csak a pénzéért vagy a visa megszerzéséhez lesz szüksége a tesódra.
2011. dec. 27. 21:42
 28/40 A kérdező kommentje:
értem ! Nem egy elmaradi férfiről beszélünk ! Teljesen normális ! de még így is fenn áll a veszély !
2011. dec. 27. 22:24
 29/40 anonim válasza:
A veszély, hogy rossz házasságot köt itt is megvan. A férjemmel, aki szintén arab, mi a második évet tapossuk együtt, és még soha nem becsültek meg ennyire mint most. Éltem magyar férfival 13 évet együtt, és csak vesztegettem az időmet, mert azt hittem megjavul. De éppen lehetett volna fordítva is. A mának kell élni, mert késöbb megbánhatjuk, de nem ész nélkül. A növéred egy tanult nö gondolom ha kint dolgozik, és azt is tudja, hogy sok férfi miért akar europai nöt magának. Ennél nagyobb tapasztalat nélkül is kötettek már házasságok arab férfiakkal, és jól müködnek. Tunézia szabad ország, most már pláne szabad ország mióta elnököt cseréltek. Ha kimész imádni fogod a "sógorod" családját és a kultúrát, és azonnal befogadnak. Nincs mitöl tartanod.
2011. dec. 28. 18:39
 30/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm ! Most télleg megnyugottam :)

És örülök hogy így tapasztalatból beszélsz !

2011. dec. 28. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!