Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi Isten véleménye erről?

Mi Isten véleménye erről?

Figyelt kérdés

Mi Isten véleménye az egészséges életmódról, az arra való törekvésről vajon (a mai világban)?

Tudom, erre senki se tud pontos választ adni... azonban olyanok válaszára vagyok kíváncsi, akik már gondolkoztak ezen.

2011. dec. 19. 19:50
1 2 3 4
 11/36 eric_one ***** válasza:

L-nek!

Úgy gondolom ezek az igék amiket beollóztál nagyon jó igék, de nem az egészséges életmód megismerésében segítettek.

T. Kérdező!

A Biblia ad alapvető útmutatásokat, de a Te életedben a Szentlélek fogja kimunkálni és megmutatni a helyes utat.

Írod hogy pénzt elkülöníteni az egészségedét, ezt még mindig nem értem. Talán valami drágább vitaminok szedése vagy ilyesmire gondolsz? Konkrétan nem tudnád leírni?

2011. dec. 19. 21:56
 12/36 A kérdező kommentje:

A pénzt nem így értettem.

És ennyire komolyan nem szeretnék semmit se csinálni, mint kalóriák számolgatása...

Nyugi, azon aggódom, hogy a mai világban a legtöbb helyen már lassan nincs olyan, hogy család. És így karácsony előtt azon is, hogy mindenki rohan drága ajándékokért, ahelyett, hogy otthon leülne, készítene valami aranyosat, és azt adná át. A szeretet egy aprósággal is ki lehet fejezni.

2011. dec. 19. 21:58
 13/36 A kérdező kommentje:

Én konkrétan a sportra gondoltam pénz alatt. A futáson és az otthoni tornán felül a legtöbb mozgás már pénzbe kerül. Én pl. hetente egyszer - az időm nem enged többet - szeretek elmenni úszni és szaunázni.

A másik, amire gondoltam, hogy több zöldség-gyümölcs vásárlása, mondjuk csoki helyett, de ez még amúgy nem is kérdés; hanem mit tudom én... valami más helyett. :)

2011. dec. 19. 22:05
 14/36 anonim ***** válasza:

Látod itt jön be a szabad akarat. Egészségesen élni nem bűn, tehát, ha neked ez fontos, nem baj. Tedd Isten dicsőségére. Csak ne váljon bálvánnyá, mint a 74 éves ateista édesapámnál, aki 17 évvel ezelőtt simán le vert teniszben, fiatalon országos negyedik volt 400m gátfutásban, ma is aktívan teniszezik. Én megtérésem óta nem fogtam teniszütőt a kezembe, de nem azért mintha az nem lenne jó dolog, csak másra kell az idő és a pénz. A kondimra egyébként magam is vigyázok, csak én kert ásással, favágással stb. edzek.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2011. dec. 19. 22:22
 15/36 eric_one ***** válasza:
Teljesen normális hogy elmész úszni hogy tegyél az egészségedért, vagy minőségebi élelmiszert vásárolsz. Isten ad útmutatást az anyagi javak területén is, a tízedről, az adakozásról, és az alamizsnáról.
2011. dec. 19. 22:38
 16/36 anonim ***** válasza:
Isten minden ellen van ami egeszsegtelen es az egeszsegedet karositja !Ö jot akar minden embernek !
2011. dec. 19. 22:52
 17/36 anonim ***** válasza:

Még senki sem idézte ezt:

(2Korintusz 7:1) "Mivel tehát ezek az ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől, tökéletessé téve a szentséget Isten félelmében."

Ez ugye világos és még a dohányzás sem fér bele, ha őszintén be akarod tartani az intelmet!

Amiket L idézett, elsősorban erkölcsi tanulságot hordoztak és nem a tényleges fizikai egészségről szóltak.

Természetes, hogy egy ésszerű határig nagyon is számít Isten igaz hívének, hogy mennyire veszi komolyan az egészséges életmódról fellelhető bizonyított igazságokat.

Igyekezni kell egészségesen élni.

Én Jehova Tanúja vagyok és az anyagi lehetőségeimhez képest mindent megteszek azért, hogy az immunrendszeremet fitten tartsam vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egészséges táplálékkal. Nem is hiszi sok ember, hogy mekkora minőségi különbséget jelent, hiszen sokkal kevesebbet betegszem meg és akkor sem súlyos a helyzet!

Tudom a különbséget, mert az életem első 30 évét mindenféle nyavalyákkal tele töltöttem és ez bizony nagyon megváltozott 10 éve.

2011. dec. 19. 23:17
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az ember felelős az egészségéért. Már a Szentírás első lapjain is elolvashatod, hogy Isten megtanította az embert helyesen táplálkozni, helyesen beosztani az idejét gondolva a pihenésre, sőt példát adott erre! Megtanította művelni és őrizni a kertet amit rábízott. A mózesi törvények jelentős része is egészségmegóvó tanács. Ezek után úgy gondolom, hogy egyértelmű, hogy mit gondol az Isten erről...

Üdv. Péter

2011. dec. 19. 23:55
 19/36 anonim ***** válasza:

szerintem az a véleménye róla hogy alapvetően fontos hogy karban tartsd tested, hiszen ép testben ép lélek..

ám ezernyi vallás, ezernyi étkezési szokás.

én pl a vegetarianizmust tartom fontosnak.

2011. dec. 20. 00:41
 20/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

A kérdést nem elégedetlenségből emeltem ki, csupán hátha kapok még választ. :)

"s az anyagi lehetőségeimhez képest mindent megteszek azért, hogy az immunrendszeremet fitten tartsam vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egészséges táplálékkal" Itt van egy kis zavar és tévedés. :)

2011. dec. 22. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!