Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy papnak bevallanának...

Ha egy papnak bevallanának egy súlyos bűncselekményt, feljelentené szerintetek az illetőt?

Figyelt kérdés

2011. dec. 15. 23:03
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Imádkoznék jó paphoz illően, hogy az Isten eltérítse őt szándékától.
2011. dec. 16. 13:40
 12/20 anonim ***** válasza:
Hát akkor téged kellene bezárni, ha nem is börtönbe, de zárt osztályra.
2011. dec. 16. 17:19
 13/20 anonim ***** válasza:

Tudod van egy vicc: Egy ember egy tanyán lakott, és jött az árvíz. Azt mondta, imádkozok, és Isten megsegít. Fel kellett már másznia a tetőre, de a víz emelkedett. Jött egy csónakos, kérte, szálljon be. Azt válaszolta: Imádkozom, majd Isten megsegít. A víz emelkedik, már derékig ér, ahogy a háztetőn áll. Jön még egy csónakos, ugyanúgy elhajtja, ahogy az előzőt. Amikor nyakig ér a víz, a harmadik csónakos is így jár. Végül megfulladt az ember. A mennyben odamegy Isten elé, és azt mondja. Uram, én imádkoztam, és te mégsem segítettél rajtam? - Fiam, három csónakot küldtem!

Mi van, ha Isten azért mondatja éppen neked el, hogy te akadályozd meg a bűncselekményt?

2011. dec. 16. 21:11
 14/20 anonim ***** válasza:
Pap ide pap oda,minden bűncselekményért felelni kell,méghozzá a saját lelkiismeret miatt is.A bűnt meg kell előzni.A paphoz hiába mész mert ő is csak egy ember,úgy sem tud segíteni.
2011. dec. 17. 06:24
 15/20 anonim ***** válasza:

Kérdező: szép dolog a vallás, de ne ilyen maradi módon állj hozzá. Isten segít nekünk, embereknek, de a cselekvés a mi dolgunk. Te tényleg nem jelentenél egy készülődő tömeggyilkosságot??? Gondolkozz már...Isten szabad akaratot adott, nem muszáj elfogadni őt...a gyilkos nem fogadja el Isten hatalmát...vagyis Isten nem befolyásolja őt. Hogy térítené el a szándékától? Isten csak arra hat, aki ezt szeretné és elvárja. Nagyon veszélyes a te hozzáállásod.

Amúgy szerintem is az a jellemző, hogy a pap a feladáshoz köti a feloldozást.

2011. dec. 17. 13:52
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem muszáj elfogadni őt? csak az tudja Istent úgymond elfogadni, akinek Isten ezt megengedi. A szabad akarat az árminiánus tévtan.
2011. dec. 17. 16:25
 17/20 anonim ***** válasza:

Tévedsz, a katolikus egyház hivatalos álláspontja szerint az emberi akarat szabad.

Akármit mondhatsz, én szabad vagyok, úgy döntök és cselekszem, ahogy akarok...ha te nem, az a te bajod :)

2011. dec. 17. 16:36
 18/20 anonim ***** válasza:

Valóban, a katolikus egyház hivatalosan azt nyilvánít ki, amit akar. De csak azért, mert a katolikus egyház egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy Isten mit parancsol a bibliában. A biblia teljesen mást tanít a szabad akaratról. Ajánlom a figyelmedbe Pál kijelentéseit a Rómaiaknak írt levélben:

19. Mert nem a jót cselekeszem, melyet akarok; hanem a gonoszt cselekeszem, melyet nem akarok.

20. Ha pedig én azt cselekeszem, a mit nem akarok, nem én mívelem már azt, hanem a bennem lakozó bűn.

21. Megtalálom azért magamban, ki a jót akarom cselekedni, ezt a törvényt, hogy a bűn megvan bennem.

22. Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint;

23. De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, és engem rabul ád a bűn törvényének, mely van az én tagjaimban.

24. Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?

A szabad akarat nem arra vonatkozik, hogy most akarsz inni egy pohár vizet, vagy sem. A hitre és a bűn kérdésére vonatkozik a szabad akarat probléma. A hitet Isten adja, ő adja a kegyelmet is, ehhez nincs köze az embernek.

Efezus 2. 8. "Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez".

A szabad akarat tanítói azt mondják, rajtam múlik az, hogy elfogadom a kegyelmet és rajtam múlik az, hogy hiszek-e?

Gondolkodj el egy kicsit: Akarj hinni valamit, amit nem hiszel - sikerül-e? Vagy akarj nem hinni valamit, amit hiszel - sikerül-e? Például akard azt hinni, hogy nem reggel kel fel a nap, hanem délben. Szabad az akaratod - és sikerül? Tehát a hitet kapod, ahhoz nincs közöd. Ha megkapod a hiteted Jézus Krisztusban, akkor ha hív, akkor te mégy. Ezt tévesztik, mondván - én akartam Jézushoz menni, és mentem is. Csak azt felejtik el, hogy előbb kaptál hozzá hitet, és elsődleges kegyelmet, hogy egyáltalán, meghalld a hívást. Akinek pedig nem adott ilyet az Úr, annak mondjad már, hogy higgyen - 50 évig is biztathatod, akkor sem fog hinni. Erről szól a szabad akarat, nem pedig arról, hogy most elmégy biciklizni szabad akaratból, vagy otthon maradsz.

2011. dec. 18. 21:09
 19/20 anonim ***** válasza:
Kifelejtettem: Tehát ha Pálnak lenne szabad akarata, akkor miért cselekszik mást, mint amit akar?
2011. dec. 18. 21:11
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet, de ne vitatkozzunk, ez a fórum talán nem arra való.
2011. dec. 18. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!