Szoktál "kissebb" bűncselekményt elkövetni?
Szerintem kb. mindenki szokott..Csak észre sem vesszük, talán azért, mert nem is tudjuk, hogy azok bűncselekmények vagy mert mindenki azt csinálja.
Írok néhány példát: közterületen alkohol fogyasztás, drogozás (nem csak közterületen, hanem akárhol), filmek, zenék letöltése netről stb. Lehet h nem bűncselekmények amiket írtam, de vmi szabályt megszegünk vele, az biztos :)
mindenki csinál kisebb "büncselekmény,szabályszegést" puskázni dogán,szemtelni(akár véletlen) meg ilyesmit szerintem mindenki elkövetet,elkövet,el fog követni, :P
senki se Szent
- bliccelés bkv-n, vonaton
- zene letöltés
- néha szemetelés és a környezet nem óvása (olaj a lefolyóba öntve, nem zárom el a vizet, amíg szappanozom magam, stb)
- puskázás
- kisebb hazugságok, verekedés (volt nyolc napon túlgyógyuló sérülés okozása, lábszáron rúgtam a tesóm baknaccsal egy nagy veszekedés közepette, 12 nap alatt ment le a zúzódás)
- nem közterületen, de a lépcsőházban szoktunk piálni (sört, bort), viszont sosem rúgunk be
- néha elveszek egy almát/epret/körtét/meggyet a helyi zöldségestől (kint az utcán tartja a gyümölcsök egy részét), illetve oviból loptam egy almát anno 4 évesen
@19:08
"zene letöltés"
Magyarországi jogi szabályzás szerint a magáncélú letöltés mindig legális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!