Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha sátán egy különálló "személ...

Ha sátán egy különálló "személy", és a megtestesült gonoszság, akkor miért nem pusztítja el azonnal önmagát?

Figyelt kérdés
ugye a szeretet az benne nincsen, ha jól tudom.
2011. dec. 14. 11:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Csak át kell élni egy mai, modern típusú háborús konfliktust és még sok ateista is kételkedni fog abban, hogy nem létezik."

Miért? Szerinted a háború a sátán műve? Nem az emberi gonoszságé? Mindennek a mohóság az oka!

2011. dec. 14. 17:31
 12/21 anonim ***** válasza:
Eredeti kérdésre válaszolok: azért nem pusztítja el magát, mert Isten az angyalokat halhatatlannak teremtette vagyis nem is képes rá.
2011. dec. 15. 18:33
 13/21 anonim ***** válasza:
Mert ha elpusztítaná magát, és nem lenne több rossz, hogyan örülnél a jónak? Hogyan vennéd észre? Mihez viszonyítanád?
2011. dec. 16. 15:33
 14/21 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

De...ha Sátán egy különálló, önálló egzisztenciával rendelkező létező lenne, ami a megtestesült gonoszság, akkor képtelen bármit is szeretni, azaz magát is gyűlölné, így automatikusan el is pusztítaná magát, ahogy "életre kel", vagyis nem is lenne, de ugye van...:)

az utolsónak üzenem, hogy tisztában vagyok azzal amit mondasz, de a kérdés nem erről szólt, sőt ha belemegyünk a válaszodba, abból is az derül ki, hogy a Sátán végső soron egy hatás, aminek nincsen önálló léte, vagyis éltetve van, s ugye pont azért, amit Te is írsz, hogy legyen viszonyítási alap.

2012. jan. 6. 14:35
 15/21 anonim ***** válasza:

"De...ha Sátán egy különálló, önálló egzisztenciával rendelkező létező lenne"

Olvasd el Don Amorth atya könyvét, "Róma ördögűzőjének tapasztalatai" ha érdekelnek a patás dolgai, nagyon jó könyv és ebből kiderül hogy a sátán és a bukott angyalok is önálló személyek.

Vagy nézz utána sok tanúságtétel van az interneten szabadulásokról, ezekből gyakran kiderül az igazság.

Én is láttam már ilyen szabadulást ez nem is olyan ritka dolog mint gondolnád.

"Mert ha elpusztítaná magát, és nem lenne több rossz, hogyan örülnél a jónak?"

A jó dolgokhoz nincs szükség rossz dolgokra. Például ha két ember szereti egymást akkor boldogok lehetnek és ehhez nem kell hogy néha veszekedjenek vagy hogy néha szenvedés érje őket.

A mennyben se lesz semmi rossz dolog.

2012. jan. 6. 14:49
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszi a könyvet, de az ördögűzés ténye nem bizonyíték arra, hogy létezne önmagában a Sátán, vagyis a rossz. Simán beszélhetünk még mindig hatásról, ami erősen érinti az emberi elmét, s ha jól tudom az ember szellemét tisztítja meg egy-egy ördögűzést végző pap, amikor végre hajtja a "rituálét". Persze tudom, hogy Krisztus segítsége ez ekkor, de érted mit akarok kifejezni biztosan. :)

Plusz a kérdésre tudnál válaszolni, hogy ha tényleg létezik önállóan, önmagában a rossz(sátán), akkor a teljes mértékű gonoszságában miért is nem pusztítja el azonnali hatállyal magát? Vagy netán magát szereti s ezért nem? Vagy ez hogy van?

2012. jan. 6. 15:15
 17/21 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom,hogy abból, hogy nincs benne szeretet,nem következik automatikusan, hogy akkor el kellene pusztítania önmagát. Vannak szeretetre képtelen emberek is, akik önmagukat sem szeretik, mégsem lesznek öngyilkosok.

Engem inkább az foglalkoztat mostanában Sátánnal kapcsolatban, hogy ha tényleg különálló személy aki fellázadt Isten ellen, nem pedig egy " hatás", a jó hiánya, akkor megváltható lenne-e, elvileg?

Azaz ha az összes Istenben és Sátánban mint személyekben hívő ember kitartóan imádkozna Sátán megtéréséért, mint ahogyan tesszük ateista szeretteinkért, akkor annak lenne-e valamiféle hatása?

Ezt csak elviekben kérdezem, mert a Bibliából kiderül, hogy ez nem fog megtörténni, de azért érdekelne, hogy más is gondolt-e már hasonlóra.

Tudom, hogy Sátán a főgonosz, a mi legfőbb ellenségünk aki csak rosszat akar nekünk, de néha nem fér a fejembe, hogy egy lény aki tökéletesre lett teremtve, hogyan lehet olyan kevély, hogy nem látja be , hogy hibázott, és Ő akit az Atya úgy szeretett, hogyan képes enélkül a szeretet nélkül létezni?

Bocs az offért.

2012. ápr. 17. 22:18
 18/21 anonim ***** válasza:
Mert a sátán gyűlölete annyira erős, hogy inkább gyűlöli magát létező állapotában csak hogy másokat bántani tudjon, mások életét is megkeserítse. Egyáltalán ő személy?
2012. ápr. 17. 23:40
 19/21 anonim ***** válasza:

Az önszeretet azért egy kicsit más formája a szeretetnek. Mindegy, hogy mi a sátán az a lényeg, hogy ne legyél gonosz és őt se ítéld el.

Off:

Én régen imádkoztam, hogy megtérjen:P

2012. ápr. 17. 23:42
 20/21 anonim ***** válasza:

"Én régen imádkoztam, hogy megtérjen:P"

Assisi Szent Ferenc is imádkozott ezért :) Igazad van abban hogy ha valaki valakit gyűlöl az már a patásnak jó. Ha valaki a Sátánt gyűlöli, neki úgy is jó, mert aki gyűlölködik az már neki szolgál.

Én Júdásért és Pilátusért imádkoztam mindig mert nagyon sajnáltam őket.

2012. ápr. 18. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!