Az 'Úrnak', vagy a 'jóistennek' van-e rendes neve?
Figyelt kérdés
2009. máj. 16. 10:16
1/52 anonim válasza:
Látod, ezt nem tudom, de én Nagyfőnöknek hívom, és még sose sértődött meg, sőt, biztos vagyok benne, hogy mindig segít, mert ha nem így lenne, én már nem léteznék.
2/52 anonim válasza:
A keresztény vallás szerint? Mert persze, van. Jahve (héb. Jhvh), a magyar katolikus lexikon szerint ez Isten kinyilatkoztatott tulajdonneve. Ejtik Jehovának is, így talán már hallottad.
3/52 anonim válasza:
Az Ószövetség horában Isten nevét soha ki nem ejtették, helyette körülirták. Példáúl Jézus perében a főpap azt kérdezte; "Te vagy-e? a Messiás az Áldott( Isten ) fia?
Imádságokban az Adonáj (Úr) szó volt használatos.
Irott formában a JHWH volt használatos, amelynek helyes olvasata Jahve.
A Jehova név félreolvasásból származik.
4/52 anonim válasza:
Második vagyok, nem értem miért lettem így lepontozva, amikor szerintem helyes választ adtam, a forrást is megjelöltem hozzá, nem csak a hasamra csaptam és leírtam valami marhaságot.
5/52 anonim válasza:
18:02 - Tudod, ki a legbiztosabb forrás? Maga a Jóisten :-)
6/52 anonim válasza:
Van ám.De mindegy,hogy hívod,csak légy őszinte.
7/52 anonim válasza:
Nevek akasztgatása emberi marhaság. Mi vagyunk az egyetlen faj, aki ezt csinálja, kötve hiszem, hogy adott magának.
8/52 anonim válasza:
A fene fog nektek mégegyszer választ keresgélni akkor. Minek törjem én magam, ha úgyis csak lehúzzák az embert?
9/52 anonim válasza:
Teljesen megértem a második válaszolót. Leírta a helyes választ és sokak szerint nem hasznos! A Bibliában is szerepel a név: Jahve!
10/52 anonim válasza:
Az Isten nevét megtalálhatjuk a saját Bibliánkban (Károli): 1Mózes 22:14, 32:9; 2Mózes 6:3; , 15:3; Bírák 6:24; Zsoltárok 68:5, 83:19; Ézsaiás 26:4, 42:8-as verseknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!