Amikor az ószövetségben megköveztek egy lányt mert nem volt szűz a házasságkötéskor, miért tették?
Az eredeti héber Bibliában ott ahol ezt leirták, MILYEN SZÓ szerepel,házasság törés vagy k*rválkodás?Avagy lehet házasságot törni mielőtt megházasodna az embet?
Kérem CSAK BIBLIA ISMERETÉBEN JÁRTAS emberek válaszoljanak,akik 100%-osan biztosak a mondandójukban!
Kedves Kérdező,
én vagyok a baptista válaszoló. Már vagy két napja nem jártam itt. De látom, nem maradtam egyedül a véleményemmel.
A mai kereszténységre olyan jellemző az álláspont, amit mondasz, hogy nem kell megtartani a törvényeket, és a kegyelem szabadságot ad.
Valójában már az apostolok is küzdöttek ezekkel a tévtanításokkal. Olvasd el az apostoli leveleket (1,2 János, Péter, Jakab, Júdás). Miről írnak? Miért írnak annyit a bűnről, szentségről, és a kegyelemről? Mert éppen itt hintették el a legnagyobb mérget: hogy a kegyelem általános amnesztiát ad, akárhogy is élsz. Hiszen a törvény halott.
De Pál mit mond, Róma 6: Hogyan élhetnénk tovább a bűnben, ha már meghaltam a bűnnek?
Nézd át ezt mindenképpen. Rá fogsz jönni, hogy az evangélium, amit ma a legtöbben hirdetnek, hamis, alapjaiban romlott!
Ajánlom neked Paul Washer tanítását: http://www.youtube.com/watch?v=MNr-dHGgFw4
Alapjaiban változtatta meg az életemet ez a tanítás. Hiszen én is olyan közösségbe jártam, ahol a kegyelemre hivatkozva gyűlölködtek, paráználkodtak, stb. Éreztem, hogy ez nincs rendjén, majd ahogy a Bibliát olvastam, egyre világosabbá vált, hogy hazudnak, mert nem az igazságot hirdetik.
Bocsánatot kérek a csomagolásért. Talán kicsit túl sarkosra sikerült. Remélem, ezt is felhasználja Isten abban, hogy megáldjon téged.
Viszont a jövőre nézve, ha megengedsz egy tanácsot: mindig az a legjobb barátod, aki a legőszintébb veled! Még van időd megtanulni, meg lehetőséged is.
A tartalmon nem változtatok semmit, mert minden igaz, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!