Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amikor az ószövetségben...

Amikor az ószövetségben megköveztek egy lányt mert nem volt szűz a házasságkötéskor, miért tették?

Figyelt kérdés

Az eredeti héber Bibliában ott ahol ezt leirták, MILYEN SZÓ szerepel,házasság törés vagy k*rválkodás?Avagy lehet házasságot törni mielőtt megházasodna az embet?

Kérem CSAK BIBLIA ISMERETÉBEN JÁRTAS emberek válaszoljanak,akik 100%-osan biztosak a mondandójukban!

2011. dec. 7. 13:39
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ:DDD

Az életem múlott rajta:D

2011. dec. 7. 16:09
 12/51 anonim ***** válasza:
Remélem csak átvitt értelemben írtad, hogy "az életed" múlott rajta.
2011. dec. 7. 16:16
 13/51 A kérdező kommentje:
úgy értettem,h az örök életem:D
2011. dec. 7. 16:25
 14/51 anonim ***** válasza:
Kedvesem, ezen senkinek sem múlik az örök élete. Már nem az ÓSZ törvényei uralkodnak, hiszen kegyelmet kaptunk Jézus Krisztus áldozata által.
2011. dec. 7. 16:42
 15/51 A kérdező kommentje:

Így van, de Isten véleménye ettől nem változik.

És ugye aki kívánsággal tekint valakire(aki házas,vagy ő maga házas) már házasságtörő.

De én szűz vagyok és csak pettingelek a szerelmemmel a házaságig.De ha véletlen mégse hozzá megyek feleségül,akkor sem követek el semmi helytelent.Ezért tettem fel a kérdést.

2011. dec. 7. 16:59
 16/51 anonim ***** válasza:

Ez jó kedves kérdező. :-)

De azért én mégis kiváncsi vagyők, vajon mi tényleg nem csináltak semmit azokkal a nókkel, akik szűzek voltak ugyan de oda-vissza adtak az orális örömöknek is, és ez mondjuk valahogy mégis kiderült. :-)

Mondjuk ezt tuti nehéz volt bizonyítani. De ha mégis? :-)

2011. dec. 8. 06:46
 17/51 anonim ***** válasza:
50%
A legszigorúbb ószövetségi törvények szerint akarsz élni, de közben meg a kiskapukat kutatod. Hatalmas franc vagy! Bírlak. :-D
2011. dec. 8. 06:54
 18/51 anonim ***** válasza:
75%

"Így van, de Isten véleménye ettől nem változik.

És ugye aki kívánsággal tekint valakire(aki házas,vagy ő maga házas) már házasságtörő.

De én szűz vagyok és csak pettingelek a szerelmemmel a házaságig.De ha véletlen mégse hozzá megyek feleségül,akkor sem követek el semmi helytelent.Ezért tettem fel a kérdést."

Meséld már el nekem, hogy hogyan pettingelsz a barátoddal anélkül, hogy vággyal tekintenél rá??? Döbbenetes ez a felfogás.

Egy hívő ember soha nem gondolkozna így. Szerintem feküdjetek le egymással nyugodtan. És ezt most komolyan mondom. Semmi értelme annak, hogy megvond magadtól ezeket az örömöket. Hiszen Istent úgysem akarod szívből követni. Akkor meg nyugodtan élj, ahogy akarsz. Csak ne keverd bele a Bibliát, meg Istent.

2011. dec. 8. 09:42
 19/51 anonim ***** válasza:
70%

A # 18-as válaszolónál a pont. Egy hatalmas pont. :)

Kivéve persze, ha a pettingelő felek bármilyen ok és kívánság nélkül, csak úgy, l'art pour l'art cselekszenek; esetleg pusztán unaloműzés céljából, mert pl. áramszünet van. :)

Mert ezeken a (természetesen teljesen blőd) eseteken kívül - nekem legalábbis - nagyon nehéz lenne elképzelni, hogy mindkét fél észnél van annyira, hogy tudja, hol van az a bizonyos határ... Lehet ellenállni egyszer, kétszer, sokszor; de állítólag addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik...

És ha mégsem törik el, akkor is, ez milyen már: Ismerni egymás testét-lelkét, minden rezdülését, reakcióját; de mi vagyunk a kircsik, mert azt az egyetlen "műveletet" kihagyjuk? És tiszták vagyunk, nem vétkeztünk, nem tévesztettünk célt, hiszen az "egyetlen tiltott dolog" helyett "csak" minden más módon szereztünk egymásnak szexuális örömöt és biológiai kielégülést? Ugyan,kérem...

Bocsánat a virágnyelvért, de nem szeretném naturális kifejezésekkel leírni, amit gondolok... Azért remélem, érthető. :)

Úgyhogy szerintem ne csapd be magad, kérdező, ugyanott vagy. Inkább gondolkodj el azon, hogy ha tényleg szakításra kerülne a sor, a következő partnered hogyan értékelné a helyzetet. Már ha egyáltalán elhinné ezt a "mindent, csak _azt_ nem" szöveget.

2011. dec. 8. 14:42
 20/51 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező, ne fogadd meg 18-19 - es irigy válaszokat. Nem igaz, hogy u.a. Járjál a szerelmeddel, játszatok. Nagy különbség: ebből biztos nem lesz gyerek. És az nem mindegy, mikor ezerszám ölik a magzatokat.

És kívánom, hogy mielőbb megtaláld az igazit, akinek mennyasszonya majd felesége leszel, és gyerekeitek lesznek. Még azért van lehetőség a rendes család létrejöttére, bár nagy erőkkel akarják aláásni.

Sok boldogságot!

2011. dec. 8. 15:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!