Amikor az ószövetségben megköveztek egy lányt mert nem volt szűz a házasságkötéskor, miért tették?
Az eredeti héber Bibliában ott ahol ezt leirták, MILYEN SZÓ szerepel,házasság törés vagy k*rválkodás?Avagy lehet házasságot törni mielőtt megházasodna az embet?
Kérem CSAK BIBLIA ISMERETÉBEN JÁRTAS emberek válaszoljanak,akik 100%-osan biztosak a mondandójukban!
06:46 Az ilyenfajta nők a törvény szerint nem vétkesek,hiszen AKIBEN NEM TALÁLTATOTT SZÜZESSÉG,azt végezték ki.De ettől függetlenül erkölcstelen perszónák.De nem nagyon érte meg ilyet csinálni,hiszen a rossz híre miatt senki normális férfi nem vette volna el.
09:42Egy kis logikát magadra eröltethetnél ha már válaszra adod a fejed.Lásuk ,hogy is szól az ige:"aki kivánsággal tekint asszonyra HÁZASSÁGTÖRÉST követett el a szívében.Házassgtörést az tud elkövetni ,aki házas ill.akire néz házas.Én nem vagyok házas,a párom nem házas,következésképp én a házasságtörés búnét NEM KÖVETHETEM EL mikor pettingelünk.Vili?Ne akarj hozzá tenni az igéhez!!!Én keresztény,igét megtartó ember vagyok.Nem tudsz megcáfolni az IGE ALAPJÁN.De próbálkozz csak.:D
14:42Már közel 1,5éve csináljuk és az nem fog megtörténi.És vele képzelem el az életemet.20-on éves vagyok,26éves koromra végzek az egyetemen,az még rengeteg év ,akkor tudnánk összeházasodni.Azt ugye senki nem gondolja komolyan ,hogy addig csak fogjuk egymás kezét?A Biblia alapján én tiszta vagyok.És ne gyertek azzal ,hogy paráznaság meg bujaság ,ezek a szavak k*rválkodást,szexuális aberrációt valamint kicsapongást,mértéktelenséget jelentenek és nem két szűz ember normális kapcsolatát,pettingelését.Ha véletlenül szakítunk én tiszta maradtam.Az ,hogy ti ezt másképp látjátok a ti dolgotok, ez meg az enyém,senkinek nem ártok vele.
Kedves kérdező, nem bántani akarlak, de kénytelen vagyok elmondani, mennyire tévelyegsz. Újjászületett embernek soha eszébe sem jutna az, amit te bizonyítani igyekszel.
Nem fogsz találni egyetlen embert sem, nemhogy az igét ismerők közt, hanem még a hitetlenek közt sem, aki igazolná neked, hogy hívőként ez normális. Válaszd az egyik, vagy másik utat. Nem járhatsz egyszerre a széles, meg a keskeny úton is. Nonszensz, megosztott állapot.
Ugye magad sem hiszed, hogy a Biblia ilyet tanítana. Hiszen már az Ószövetség megtartóit sem igazította meg, ha a betűnek megfelelően éltek, de a szívük romlott volt.
Róm 2,29 - hanem az részesül dicséretben - mégpedig nem emberektől, hanem Istentől -, aki belsejében zsidó, aki nem betű szerint, hanem szívében a Lélek által van körülmetélve.
Az Újszövetségi hitről pedig egyenesen kimondja az Írás, hogy nem a betű szolgálata, hanem a Szentlélek vezetése által értelmezett Ige, és az Isten vezetése által élt élet.
2Kor 3,6 - Ő tett alkalmassá minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem Léleké, mert a betű megöl, a Lélek pedig megelevenít.
A betű öl. Azaz, ha abban reménykedsz, hogy ha megtartottad a betűt, Isten előtt tiszta és igazságos vagy, hatalmas önbecsapásban élsz.
Ezért mondom: ha már ilyen szinten gúnyolod ki a hitet, mindegy neked, ha le is fekszel vele, mert nem vagy tiszta, sőt, közöd sincs hozzá. Ha az lennél, a gondolkodásmódod nem lenne ilyen romlott.
Éppen az általad említett ige is megcáfol: hiszen Jézus nem eltörölni jött a törvényt, hanem betölteni. A bűn szintjét a cselekedeti szintről nem lejjebb viszi, hanem éppen feljebb, gondolati szintre emeli! Ne áltasd magad. Jézus sosem tenne ilyet. És így egyetlen keresztény sem.
Én nem a betűt tartom meg hanem az igét!Persze mivel nem tudsz megcáfolni,érzelmi síkra próbálod terelni a dolgokat és csak kötöszködni kritizálni tudsz alaptalanul.Valóban betöltölteni jött Jézus a törvényt ,ahol a pettingről egy árvea szó nincs!!!!!!!!
Mindannyian megállunk majd Isten színe előtt ,egyedül ő ítélhet meg engem!És nem érdekel ,hogy ki mit mond.Amit a Biblia nem tilt azt méirt ne tehetném meg?De megyek is ne mpazarlom az időmet és te se tedd mert engem ilyen érvekkel nem lehet meggyőzni.Az nem érv,hogy mert mindenki másképp gondolja.
A gyülekezetünkbe a héten eljött egy kedves házaspár. Látták a főnökük életét, hogy hogyan él, vállalkozóként hogyan vezeti a cégét. 7 éven keresztül figyelték!
A hölgy maga kérte, hadd jöhessen el abba a gyülekezetbe, ahová ő jár. Nagy szó ez egy olyan embertől, aki 7 éve káromkodott, mihelyt meghallotta azt a szót, hogy keresztény, vagy hívő. Annyira utálta a hívőket, mert hiteltelen emberekkel találkozott, akikben megbotránkozott. A megingott bizalmat nagyon nehéz helyre állítani, de látod, működik.
Isten ítél meg mindenkit. Sőt, nem is ő maga, hanem az IGE, ezt Jézus mondja.
Jézus szerint pedig már a gondolati paráznaság is bűn, te pedig pettingelsz. Ehhez nem kell teológusnak lenni, csak józan észre van szükség.
Tovább nem akarok vitatkozni, hiszen értelmetlen. Tégy belátásod szerint.
De leszögezem, egyértelműen, mindenki előtt: a Biblia alapján nem vagy keresztény, bár annak mondod magad. Így arra kérlek, ne beszélj a Bibliáról, ne is említsd Jézus nevét, mert csak botránkozást okozol másokban ezzel. Olyan sebet, amit aztán nagyon nehéz helyrehozni.
"A rászedett testvér hozzáférhetetlenebb az erős városnál..."
Én pedig leszögezem egyértelműen ,hogy a Biblia alapján keresztény vagyok!!!És semmi botránkozásra okat adó cselekedetem nincs e téren.
Az vesse rám az első követ aki 5 évig a szerelmével csupán kézen fogva bír élni.A Biblia SOHA SEHOL nem ír arról,hogy a párok mit csinálnak a házasság előtt csak az egyesülésről beszél,hogy az a házasság után legyen.Ennyi. Rendkívűl farizeusi a hozzáállásod.
Nem tudtad az Ige alapján bizonyítani az igazadat!csupán a saját vélekedésedet állítod be egyetlen igazságként az enyémet meg romlottnak.Bizonyíték nélkül!!!
"De leszögezem, egyértelműen, mindenki előtt: a Biblia alapján nem vagy keresztény, bár annak mondod magad. Így arra kérlek, ne beszélj a Bibliáról, ne is említsd Jézus nevét, mert csak botránkozást okozol másokban ezzel. Olyan sebet, amit aztán nagyon nehéz helyrehozni"
kedves (vajon milyen szektás lehet?) keresztény testvérem!
Milyen alapon szögezel te itt ilyen durva ítéleteket egy kis diáklány felett? hm??? milyen sebeket okoz? hm?
akkor, mikor alázzák a keresztényeket, mikor durván Krisztust gyalázó szövegek és képek mennek a mediában, utcán, bárhol, az nem okoz sebet? Mikor milliószám ölik a magzatokat?
csak az, ha jár egy diáklány a kedvesével? és szeretettel ölelik egymást? milyen sebekről beszélsz?
mit jelent az, "a biblia alapján nem vagy keresztény"?
nem hallottál még vétkes keresztényről?
csak tökéletesről? Te bizonyára az vagy. Más meg szeretne jó keresztény lenni…
Hogy mered azt tanácsolni egy diáklánynak: „ne is említsd Jézus nevét”
Csak nem? Ne imádkozzon az édes Jézushoz, kisajátítottad magadnak?
És MIÉRT ITÉLKEZEL ??? Nem gondolod, hogy te is ilyen durván megítéltetsz??? Olvastad a Szentírásban - nem hiszed?
Sajnállak. Iszonyú boldogtalan lehetsz, hogy így írsz.
Majd imádkozom érted.
Egy egészséges férfi nem bírja ki szex nélkül, járással sokáig, max. pár hónapot. Miért kell járni 5 évig? Miért nem mehetsz hozzá?
Én a diploma írás mellett dolgoztam, mikor összeházasodtunk a feleségemmel. Járható út. 5-ösre diplomáztam, és közben pénzt is kerestem.
Sajnálatos, hogy azt szektázzátok le, aki ragaszkodik a Bibliához, és a kapott kegyelem erejét arra akarja használni, hogy becsületesen, tisztességesen éljen.
Az ítélkezős igét megtanultátok, de azt nem ismeritek véletlenül, hogy: "A lelki ember MINDENT megítél"? Vagy hogy "mindent vizsgáljatok meg"?
Felteszem, hogy soha életetekben nem volt ahhoz hasonló tapasztalatotok, amit én leírtam. Állítottatok már talpra cigány asszonyt, vagy alkoholistát? Hány csöves megy be a gyülekezetetekbe, és hányhoz mennek oda a testvérek beszélgetni? Öleltetek már meg alkoholista hajléktalant? Fogadtatok be rászoruló családot, vagy neveltetek esetleg fel árvát? Vittetek be részeget az árok széléről megmosdani?
Vagy sírta-e már el valaki nálatok magát igehirdetés közben, majd rendezte az életét, és azóta felépült a családja? Mert hála Istennek én ezt minden átéltem. De bevallom, ez csak a látszat, mert mi valójában törvénykezők, ítélkezők vagyunk.
Akiknél a kegyelem valódi ereje hiányzik, idegenkedik ettől, mert csak ELMÉLETBEN szeret vitatkozni.
Tudjátok, egy megtérni akaró ember gyűlöli a bűnt, mert tudja, hogy a vesztét okozta. Utálja és szabadulni akar belőle. Ha a világ bűneivel és szabadosságával találkozik a gyülekezetben, akkor undorodni fog tőle, kiábrándul belőle és otthagyja.
Ti tényleg hiszitek, hogy pettingelni szent és tiszta, keresztény dolog? Én nem hiszem, hogy Jézus pettingelt volna. Hiszen kereszténynek lenni annyit tesz: krisztusinak lenni. De Pálról sem tudom elképzelni.
27-es melyik ez a gyülekezet? ott - úgy látszik- csupa tökéletes ember van. Érdekel. Mered vállani a nevét? vagy mi -rettenetes bűnösök- ki vagyunk onnan rekesztve?(azt hittem,egy 70 éves aszott anyóka vagy, az itéleteid, amit vizsgálatnak, bírálatnak nevezel,-- noha nagyonis ellenséges és támadó ítéletek egy diáklánnyal szemben!-- arra utaltak)
..és ugye nektek már van 50 gyereketek? vagy -- csak nem??? mégis ki lehet bírni 5 hónapnál tovább??
Aha. Kösz, 27-es, hogy beugrasz lepontozni, az elég válasz. Hitgyüli ?
Azt hiszem megint jól bedőltünk a kedves Kérdezővel együtt egy jó kis ravasz keresztényellenesnek.. Jézus ellenesnek.
Kérkedsz itt a szociális tettekkel – ami a kérkedést leszámítva dicséretes dolog, ha akár töredékét megvalósítottad..
De megkövezel egy lányt aki most tegyük fel (csak, hogy értsük): valóban bűnös: szóval ráveted a követ (botránkozva és „olyan sebet kapva” ettől a hírtől) és kiátkozod:
– „leszögezed” nem keresztény,
– és eltiltod Jézus nevének mondásától.
Majd pár perc múlva a 27 –es válaszod utolsó két sorában blaszfémikusan fantáziálsz Őróla..
Tehát „megölelsz egy alkoholista hajléktalant” - és egy –tegyük fel bűnös – lányt nem kívánsz megmenteni –eltiltasz a Jézushoz való imától – hanem löknéd le a lejtőn, ki a keresztények közül.
Még nem találkoztam Krisztust követő emberrel, aki egy vétkest nem megmenteni akart, hanem kirekeszteni. Ez is elérkezett.
Nem jól van ez testvéreim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!