Valaki megválaszolna nekem néhány vallással kapcsolatos kérdést? Lent kifejtve.
első vagyok.
Kérdező: Ha Budapesten keresel gyülekezetet, bár sok nagyon jó gyülekezet van, kettőt tudok különösen is ajánlani: a Pozsonyi úti gyülekezetet ( [link] és a fasori ( [link] gyülekezetet. Mindkét helyen nagyon jó a közösség és a lelkipásztorok is nyitott, élő hitű emberek.
Két másik válaszolónak is szeretnék válaszolni.
3/10: Nem szeretnék hitvitát nyitni, viszont szeretettel, de határozottan visszautasítom az állításod. A református lelkipásztorok fel vannak szentelve, egyházunkban a belső elhívást megerősíti ennek külső jele, a lelkésszentelés. Lehet, hogy ez katolikus gondolkodás szerint nem része a katolikus hét szentségnek, de az apostoli folytonosságot mi is hisszük - méghozzá nem a lelkészeink, hanem Isten Igéje miatt... :)
2. Péter: szerintem amit írsz, az általánosítás. Természetesen van a reformátusságnak olyan iránya, amit a bibliakritikai irány jellemez, de ez nem mondható el minden gyülekezetről és minden teológusról, ill. lelkipásztorról.
Szeretettel:
egy református lelkipásztor
Sziasztok!
Kedves református lelkipásztor testvérem, szívből örülök annak, hogy vannak olyan gyülekezetek, és lelkészek akik nem támogatják a Bibliakritikát. Jómagam 20 éve hagytam el az egyházat előtte teológiára készültem, és már akkor a teológiai tankönyvek a Bibliakritika szellemében tanítottak. Végül a teológát máshol végeztem el, ahol nem ez a szellemiség volt jelen.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!