Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Asszonyok fejfedése - gyakorol...

Munyamunya kérdése:

Asszonyok fejfedése - gyakorolja valaki?

Figyelt kérdés

Az apostol tanítása szerint ez szükséges az istentiszteleten:

""Minden férfiú, a ki befedett fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét. Minden asszony pedig, a ki befedetlen fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét, mert egy és ugyanaz, mintha megnyiretett volna. Mert ha az asszony nem fedi be fejét, nyiretkezzék is meg, hogy ha pedig éktelen dolog asszonynak megnyiretkezni, vagy megberetváltatni, fedezze be az ő fejét. Mert a férfiúnak nem kell befednie az ő fejét, mivel ő az Istennek képe és dicsősége; de az asszony a férfiú dicsősége. Mert nem a férfiú van az asszonyból, hanem az asszony a férfiúból. Mert nem is a férfiú teremtetett az asszonyért, hanem az asszony a férfiúért. Ezért kell az asszonynak hatalmi jelt viselni a fején az angyalok miatt. Mindazáltal sem férfiú nincs asszony nélkül, sem asszony férfiú nélkül az Úrban. Mert a miképen az asszony a férfiúból van, azonképen a férfiú is az asszony által, az egész pedig az Istentől. Magatokban ítéljétek meg: illendő dolog-é asszonynak fedetlen fővel imádni az Istent?""

2011. nov. 9. 11:58
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó "válaszoló"!

Köszönöm, h burkoltan ostobának nevezel, és h sértettséget meg dühöt próbálsz belémlátni. Megsérteni nem tudsz, engem nem bánt semmilyen kérdés, szívesen válaszolok.

A megtérésem kb. 3 és fél éve volt, úgyh ha úgy vesszük, valóban viszonylag friss hívő vagyok. Hogy kicsit "egy lány" kérdésére is válaszoljak, nem vagyok nazarénus, semmilyen címkével, felekezeti hovatartozással nem rendelkezem. A velem egy hiten levő testvéreimmel szoktunk egyikünk házában gyülekezni, és igyekszünk engedelmeskedni annak a rendnek, amit megértettünk az Isten beszédéből.

2011. nov. 14. 13:23
 32/39 anonim ***** válasza:
Jaaaa...3 és fél éve?! OKÉ, - akkor majd kinövöd.
2011. nov. 14. 16:55
 33/39 anonim ***** válasza:
Egyébként...Senki ki nem veri a (kendőtlen) fejemből, hogy Isten beszédének éppen a lényegét - nem értitek. Mindegy. Szabad utat keresni - csak attól félek, nem keresitek, hanem MEGTALÁLTÁTOK. Majd egyszer talán rájössz, mit is mondtam ezzel. Azért - légy boldog úgy, ahogyan te szeretnél. Jobban értelek én, mint gondolod, teee..(nemtestvér) testvér. (Mert nekem az vagy: kendővel meg anélkül, "dühösen", túlbuzgóan, nemrég megtérten, még neofitán..ha akarod, ha nem. A krisztusi tanítás akarja így - és nem kell rajtam erőszakot tennie, mert én is akarom. No, Isten veled.)
2011. nov. 14. 17:10
 34/39 A kérdező kommentje:

Kedves 17:10-es!

Aki keres, az bizony TALÁLni fog, és ha megtalálta a kincset, a drágagyöngyöt, akkor minden mást haszontalannak és értéktelennek tart már. Ez a Felkent tanítása.

2011. nov. 14. 17:20
 35/39 anonim ***** válasza:
Most komolyan beszélek. Szépet írtál. Ebben az intranzigens dogmatizmusodban (nem provokáció és nem leszólás!) tiszta és hiteles vagy. Te így éled meg, ami fontos, én meg úgy (nem akarom a vitát újra kezdeni..tudom, hogy szerinted csak egy módon lehet: - hogy mondjam? - "normakövetően"; szerintem meg leginkább gondolatisággal.."rácsatlakozva" egy - a judaizmus szintjéről már továbblépő (nem paragrafusokba foglalt) - üzenetre). Na szóval: legyen köztünk béke. És dehogy kell neked azt mondanod: jaaj, bocsánat, hogy élek. Jó, hogy mindketten itt vagyunk, az Úristen e titokzatos világában. Köszönjük meg Neki..
2011. nov. 14. 18:41
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Én férfi vagyok, de ismerem ezt a Biblia részt és érdekel a dolog, hogy mi is van ezzel. Manapság a keleti keresztények és néhány neoprotestáns gyülekezetben tartják be ezt a rendelkezést.

Viszont ha tovább olvasod a részt ott van benne, hogy isten gyülekezeteinek nincs vitatkozása ebben a kérdésben, vagyis a legtöbb gyülekezet azt mondja, hogy nagyobb a rossz az ebben való vitatkozás, mint az hogy most ki tesz kendőt és ki nem.

Sőt láttam filmen olyan amcsibeli gyülit, ahol a nők csak egy kis vászon darabot csatoltak a fejükre, pedig gondoljunk bele az apostol nyilván nem erre gondolt…

Amúgy a férfiakkal mi a helyzet, mi van ha valaki fedett fővel imádkozik, ha részt vesz egy zsidó istentiszteleten, szégyent hoz a fejére? Vajon Jézus nem fedte be a fejét abban a korban? Vagy az apostol, amikor bement a Templomba.

Egyszer a parkban láttam két férfit imádkozni, mivel hideg volt az idő fedett fővel imádkoztak, n nem hiszem hogy az imájuk ezért érvénytelen lett volna.

Persze én sem imádkozom fedett fővel, esetleg ha körülmények meg kívánnák. De ebben a kérdésben fölösleges vitatkozni, aki szeretné és jobban át tudja adni magát így az imában az tegye.

Ez egy kicsit off: amúgy a férfiaknak is illik erkölcsösen öltözködni, lehetőleg nyáron ha istentiszteletre, templomba megy a nadrág érjen a térd alá, a póló ne legyen túl szűk és minimum fedje a felső kart. Ez a véleményem

2011. dec. 27. 22:41
 37/39 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló!

Ne haragudj, későn vettem észre, hogy írtál, remélem, még benézel ide.

Abban egyetértünk, hogy vitatkozást semmiképpen nem ér meg a dolog, hiszen valakinek vagy megadja Isten a belátást az Ő rendeléseire, vagy nem, ezt ember nem erőszakolhatja ki.

Én úgy tudom, a nazarénus felekezetben van olyan szokás, hogy csak egy tenyérnyi anyagdarabkát (gyakran csipkét) rögzítenek az asszonyok a fejük búbjára, és ez valóban nem az a fejfedés, amire az apostol utal, hiszen ő a haj eltakarását szorgalmazza, ami ugye az asszonynak saját dicsősége, és ezért is kell befedni, hogy Isten előtt ne legyen semmi saját dicsekedésünk.

Arról is beszél itt Pál, hogy férfinak befedett fővel imádkozni éppolyan megcsúfolása a "fejnek" - ami ez esetben nem a saját fejét jelenti az embernek, hanem az előző versekben említett előljárót, aki asszony számára a férje, férfi számára a Krisztus, Krisztus számára az Isten - mint ahogyan szégyent hoz a fejére/férjére a nő, ha fedetlenül imádkozik.

Jézus bizonyára fedetlen fejjel imádkozott, ellentétben a sok filmben megfigyelhető hatalmas leplekkel, melyeket magára borít (ez amúgy a judaizmus egyik hagyománya, semmi köze az Isten rendeléseihez), ahogyan egyébként, a közkeletű elképzeléssel ellentétben, szép hosszú, válligérő, hullámos hajkoronája sem volt, mivel ez szintén ellenkezik a parancsolatokkal.

Az jó kérdés, hogy hidegben mi a helyzet; szerintem ha valaki Istenre akar figyelni, akkor a körülmények mellékesek, és igenis ki lehet bírni sapka nélkül is (mármint ha valaki egyáltalán ismeri ezt a rendelését az Úrnak), vagyis az általad említett férfiak ezzel csak akkor csúfolták meg a Felkentet, ha tudtak erről a szabályszerűségről, mégis fedett fővel imádkoztak.

2012. jan. 13. 13:29
 38/39 anonim válasza:

Az én feleségem, ha kilép az utcára vagy gyülekezetben van vagy idegenek érkeznek hozzánk, vagy amikor imádkozik, mindenkor viseli a fejkendőt. Hogy miért…

"Minden asszony pedig, a ki befedetlen fővel imádkozik, avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét, mert egy és ugyanaz, mintha megnyiratott volna. Mert ha az asszony nem fedi be fejét, nyiratkozzék is meg, hogy ha pedig éktelen dolog asszonynak megnyiratkozni, vagy megberetváltatni, fedezze be az ő fejét. " 1 Korinthus 11:5-6.

A fejkendő használata az angyalok és a démonok, embereken keresztüli és tényleges támadása elleni védelmet biztosít. A tisztességes nő, aki tiszteli az ő urát és az ő urának Urát, az Örökkévaló Istent az nagyon jól tudja, hogy teljes védelmet élvez Istentől Jézus Krisztusban a Szent Szellem által.

De ha megfigyelitek az embereket, emberek viselkedését, mihelyt egy kendővel a haját teljesen befedő nőt látnak, teljesen visszahőkölnek, lefagynak és szóhoz sem jutnak. Ámen. Jézus nevében.

A kendőviselet nem divat, hanem tökéletes védelem a nők szabad akarata által.

Régen az a nő, aki nem viselt kendőt vagy kopaszra volt nyírva, nyíltan kijelentette magáról, hogy parázna és annak is tartották. Ma is hasonló a helyzet. A nők kihívó festett és nyírt hajviselete valamint szabadon látszó természetes hajviselete befedetlen feje magához vonzza a férfiakat, szexuális vágyakat gerjesztenek bennük.

És tudjátok mi az érdekes...

Ezt a nők direkt csinálják. Az egyéb ruhaviseletről, magatartásról már nem is beszélek. A kihívó viselkedés és ruházat teszi áldozattá a nőket. Így versengenek a férfiak megszerzésében.

Ha háztartásvezetésben, a gyermeknevelésben és az Isten imádatban jeleskednének, akkor nem lenne annyi válás és csonka család a világon, lelkileg sérült gyermekekkel.

A divat változásában a nők olcsó prédákká váltak és prédákra: férfiakra vadásznak.

„Mert a parázna asszony miatt jut az ember egy darab kenyérre, és más férfi felesége drága életet vadász!”

Példabeszédek 6:26.

Ezért írja Isten Igéje:

Példabeszédek 31: 10-31.

10. Derék asszonyt kicsoda találhat? Mert ennek ára sokkal felülhaladja az igazgyöngyöket.

11. Bízik ahhoz az ő férjének lelke, és annak marhája el nem fogy.

12. Jóval illeti őt és nem gonosszal, az ő életének minden napjaiban.

13. Keres gyapjat vagy lent, és megkészíti azokat kezeivel kedvvel.

14. Hasonló a kereskedő hajókhoz, nagy messziről behozza az ő eledelét.

15. Felkel még éjjel, eledelt ád az ő házának, és rendel ételt az ő szolgálóleányinak.

16. Gondolkodik mező felől, és megveszi azt; az ő kezeinek munkájából szőlőt plántál.

17. Az ő derekát felövezi erővel, és megerősíti karjait.

18. Látja, hogy hasznos az ő munkálkodása; éjjel sem alszik el az ő világa.

19. Kezeit veti a fonókerékre, és kezeivel fogja az orsót.

20. Markát megnyitja a szegénynek, és kezeit nyújtja a szűkölködőnek.

21. Nem félti az ő házanépét a hótól; mert egész házanépe karmazsinba öltözött.

22. Szőnyegeket csinál magának; patyolat és bíbor az ő öltözete.

23. Ismerik az ő férjét a kapukban, mikor ül a tartománynak véneivel.

24. Gyolcsot sző, és eladja; és övet, melyet ád a kereskedőnek.

25. Erő és ékesség az ő ruhája; és nevet a következő napnak.

26. Az ő száját bölcsen nyitja meg, és kedves tanítás van nyelvén.

27. Vigyáz a házanépe dolgára, és restségnek étkét nem eszi.

28. Felkelnek az ő fiai, és boldognak mondják őt; az ő férje, és dicséri őt:

29. Sok leány munkálkodott serénységgel; de te meghaladod mindazokat!

30. Csalárd a kedvesség, és hiábavaló a szépség; a mely asszony féli az Urat, az szerez dicséretet magának!

31. Adjatok ennek az ő keze munkájának gyümölcséből, és dicsérjék őt a kapukban az ő cselekedetei!

Ha ismered a Szentírást, akkor arra is rájöhetsz, hogy a nők szemérmetlenségének következtében Isten egyszer már 8 ember kivételével, vízözön által elpusztította az emberiséget és az élőlényeket. Csak azok az élőlények maradtak meg, amelyek a Noé bárkájában voltak.

Jézus második eljövetele után tűz által lesz elpusztítva az egész Föld az erkölcstelenség és paráznaság miatt. Ámen.

A divat kialakulása és úgymond fejlődése a sátán praktikája és fegyvere. Az emberek ezáltal nem Istennek, hanem embereknek akarnak tetszeni. Sajnos ma már a gyülekezetekben is a divat mutatkozik meg az istentiszteleteken az emberek kihívó és kirívó öltözködésében és viselkedésében. Nem csoda, hogy nincsenek jelek és csodák és gyógyulások ,prófétai kijelentések.

„De van valami kevés panaszom ellened, mert vannak ott nálad, a kik a Bálám tanítását tartják, a ki Bálákot tanította, hogy vessen botránykövet az Izráel fiai elé, hogy egyenek a bálványáldozatokból, és paráználkodjanak.

Így vannak nálad is, a kik a Nikolaiták tanítását tartják, a mit gyűlölök.

Térj meg: ha pedig nem, ellened megyek hamar, és vívok azok ellen számnak kardjával.”

Jelenések 2:14-16.

„De van valami kevés panaszom ellened, mert megengeded amaz asszonynak, Jézabelnek, a ki magát prófétának mondja, hogy tanítson és elhitesse az én szolgáimat, hogy paráználkodjanak és a bálványáldozatokból egyenek.

Adtam néki időt is, hogy megtérjen az ő paráználkodásából; és nem tért meg.

Íme én ágyba vetem őt, és azokat, a kik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből.

És az ő fiait megölöm halállal; és megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint.”

Jelenések 2:20-23.

Féled Te az Istent... Mert mi féljük és Őt követjük szabad akaratunkból! Jézus nevében. Ámen.

2013. aug. 20. 00:21
 39/39 A kérdező kommentje:
Ámen.
2013. aug. 21. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!